Sainpa ajatuksen. Vaikka en olekaan ruoka-asiantuntija, enkä -kuvaaja, hyvästä ruuasta pidän, ja paljon. Ja hyvän ruuan valmistamisesta. Oman sadon kasvatukseen liittyy olennaisesti pihan antimien laittaminen ruuaksi asti. Sen syömisessä on eittämättä oma erityinen hohtonsa. Postailen tänne jatkossa joitakin reseptejä, joiden valmistuksessa on käytetty pihan kasvatuksia. Ja tämä siksi, koska reseptien jakaminen on AINA mukavaa. Ruokablogia tästä ei ole mitenkään päin tulossa, mutta on sujuva jatkumo rakkaudelleni puutarha-asioihin.

Pavut ovat yksi kasvimaasuosikeistani. Kasvimaan köynnöstäville kasveille rakennettiin tänä keväänä korkea pergola, joten pavuilla on ollut nyt hyvä ja tukeva tuki kasvaa. Parin kesän kokemuksen perusteella ne ovat hyvin helppoja kasvatettavia. Nyt kasvatuksessa on ollut salkopapu 'Blue Lake'.
Näihin pinjansiemenillä maustettuihin papuihin iskee himo, voisin syödä niitä ihan loputtomiin. Ihana lisuke mille vaan ruualle, tai pelkälleen. Resepti on Valion. Kuvissa vilahteleva tinekhomen keittiöpyyhe on keittiötarvikeihastukseni juuri nyt. Olen ostanut sen espoolaisesta Cafe Lattesta.
Pinjansiemenpavut
150 g papuja
1/2 dl pinjansiemeniä
20 g voita
Keitä papuja n. 5 minuuttia. Rouhi pinjansiemeniä halutessasi, ja paahda ne pannulla kullanruskeiksi. Sulata voi joukkoon. Lisää valutetut pavut. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi kalan tai kanan kanssa, tai nauti sellaisenaan tai vaikka osana salaattia.
/Sanna
#pihaltapöytään
Blogia voi seurata: Bloglovin, Facebook, Instagram, Pinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
Blogistasi on tullut ihan mun lemppari! ♥
VastaaPoistaResepti kuulostaa herkulliselta :P Papuja olen joskus kasvattanut, en tänä vuonna. Pitää korjata tilanne ensi keväänä :)
Voi kiitos Miru - et tiedä kuinka lämmittää kuulla tuollaista palautetta <3 Tästä voikin päivän jatkaa ihanan iloisin mielin :)
PoistaJep, ensi vuonna pavut kasvatukseen. Kyllä osaavat olla herkkua!
Näyttää todella herkulliselta :)
VastaaPoistaJa sitä myös ovat!!
PoistaVoi, kuinka ihana blogisi on. Sattumalta tuli vastaan. Kukat ja kaikki :))
VastaaPoista-Ida
Kiitos Ida - todella mukava kuulla. Tervetuloa uudelleenkin, kukkia täällä riittää :)
PoistaJaanhans, pavut menevät sitten huomenna kauppalistalle ja tämä ohje kokeiluun, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä :) Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaOi jes, se on niin herkkua - I promise <3
Poista