21. syyskuuta 2015

Hopealanka sisällä x 4


Hopealankojen (Calocephalus brownii) eleetön olemus valloittaa. Ne ovat ulkotilojen lisäksi löytäneet tiensä myös sisälle. Näitä syyskasveja myydään yleensä hyvin tiiviskasvuisena, mutta joskus niitä näkee harvempana ja pidemmillä lonkeroilla. Se onkin innoittanut minut kokeilemaan hopealankaa sisäruukkukasvin lisäksi myös "leikkokukkana". 


Hopealanka sopii mielestäni monenlaiseen sisustukseen ja erilaisiin ruukkuihin modernista valkoisesta kulahtaneeseen terrakottaan. Yksi todella käyttökelpoinen on uashmaman pussukka eri väreissään tai ruukun ympärille voi kietaista kivan paperin. Hopealankaa kannattaa kastella tasaisesti, mutta liiallista märkyyttä välttäen. Sisällä se menee tuoreen näköisenä muutamia viikkoja. Versot alkavat kuivua alhaalta päin, jolloin ne menettävät hohtonsa. Senkin jälkeen, kun versot ovat jo kuivuneet, kasvi näyttää edelleen hauskalta. Kuivuneita rankoja voi käyttää vaikka erilaisiin jouluisiin askarteluihin. Yksi tosi kiva idea on laittaa ne isoon lasiseen astiaan valoketjun kanssa.


Pidempiä versoja voi käyttää ikään kuin normi leikkokukkien tapaan, joko yksin tai yhdistettynä joihinkin muihin leikkokukkiin tai -vihreisiin. Tässä olen napsinut versoja ruukusta ja laittanut ne erilaisiin fiinimpiin juomalaseihin ihan vain pelkälleen. Tällainen koristelu voisi olla hauska vaikka Halloween-pippaloihin.


Olen tässä syksyn mittaan kokeillut myös hopealangan versojen pikkupätkiä veteen upotettuna. Silloin ei haittaa vaikka versot olisivat lyhyitäkin, koska ne menevät täysin huppeluksiin. Näin ne menevät hyvänä parisen viikkoa, vesi kannattaa välillä toki vaihtaa. Mukaan voisi laittaa jotain koristeitakin, vaikka helmiä.

Hopealanka menee siis sisäkasvinakin, mutta mikään koko syksyn kasvi se ei ole. Äärimmäisen kaunis se kuitenkin on, niin kauan kuin ihanuutta kestää ♥ 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Tuo hopealanka Uashmaman pussissa näyttää tosi hyvältä! Ja voin kuvitella, miten hyvältä kuivat oksat näyttävät valoketjujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo pussukka on aivan omiaan tuolle kasville, niin kuin on kyllä monelle muullekin :)

   Poista
 2. Voi miten ihanaltä näyttää! Minulla on täällä aivan samat puuhat ja satuin sen myötä löytämään blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Mukavaa, kun tänne satuit :) Hopealanka on todella monipuolinen kasvi; ruukkuna, leikkona ja kuivana.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig