14. elokuuta 2015

Puutarha-alan ammattilaisten tapahtuma Lepaalla

Lepaa-näyttely on puutarha-alan ammattilaisten vuosittainen häppeninki Hattulassa, Hämeenlinnan kupeessa. Siellä kohtaavat puutarha-, viher- ja erikoiskonealan ammattilaiset. Tapahtuma levittäytyy puutarhakoulun maille, joka on paikkana aivan ihana vanhoine rakennuksine ja puistoineen. Järjestäjinä toimivat Hämeen ammattikorkeakoulun ja ammatti-instituutin Lepaan yksiköt, Lepaan oppilaskunta sekä Kauppapuutarhaliitto. Näyttelyn tehokaksikko Elina Vuori ja Anu Pirhonen joukkioineen ovat tänäkin vuonna saaneet erittäin kattavan tapahtuman aikaiseksi.

Useana vuonna olen itsekin näyttelyssä ollut erinäisissä hommissa, joten nyt oli äitiysvapaalaisena kivaa kiertää aluetta leppoisalla tahdilla kamera kädessä.


Ja sitä aluetta kierrellessä oli hienoa nähdä kuinka iloisia ja innostuneita puutarha-alalla olevat ihmiset ovat. Inspiroituneita työporukoita, perheitä, marjan-, vihannes-, kasvihuone- ja taimistoviljelijöitä, viherrakentajia ja -alueiden hoitajia, puutarhakauppiaita, tutkijoita, alan asiantuntijoita, asiaansa erittäin hyvin vihkiytyneitä näytteilleasettajia, puutarhaharrastajia, opiskelijoita, you name it. Lepaalla tuntuu olevan aina hyvä ja rento fiilis! Sää on yleensä suosiollinen ja tapahtuma on pääasiassa ulkona, joten pakkohan silloin on hymyilyttää :)Koulun vihannesnäytemaa kätkee mahtavan määrän tietoa eri vihanneslajeista ja niiden lajikkeista. Siellä näkee tosi kivasti avomaavihanneslajikkeiden eroja, kun kasvit kasvavat vierekkäin. Tämä elokuun seutu on aivan parasta aikaa kiertää näytemaata. On onni, että Lepaalla sellainen on, ja sen voi yhdistää näyttelyssä käyntiin!


Noh, minä keskityin nyt pääasiassa sitten kuitenkin niihin kukkiin. TTS Työtehoseuran floristiopiskelijat sitoivat suloisia leikkokukkasormuksia, ja kesäkukkanäyttely hurmasi taas värikkyydellään. Seuraavassa tulevien kausien kesäkukkavalikoimaa. Lajit ja lajikenimet aina kuvan vasemmasta yläkulmasta oikeaan alakulmaan. (Yläkuvan keltaiset: pikkupetunia Calibrachoa Sweet Bells 'Double Golden' ja kohtalonkukka Nemesia Giggles 'Spicy Yellow'

1. pikkupetunia Calibrachoa Sweet Bells 'White Yellow Red Eye'
2. koristebataatti Ipomea batatas 'Sweet Caroline Purple', kuparisara Carex buchananii 'Red Rooster', lumihiutale Sutera cordata Scopia 'Double Snowball', petunia Viva 'Cappuccino'
3. pikkupetunia, Calibrachoa hybrida 'Cabaret White' ja 'Can Can Velvet' sekä kuparisara
4. verbena Lanai 'Vintage Vodka'
1. petunia, Chameletunia 'Yellow Black Star'
2. pikkupetunia, Aloha 'Blue Sky 2016'
3. Verbena Blues 'Dark Violet' ja hentohöyhenheinä Stipa tenuissima
1. petunia Sweet Pleasures 'Alt Rosa'
2. petunia Sweet Pleasure 'Lavender Circle White'
3. syklaami, hopealanka, keijunkukka
4. pikkupetunia Sweet Bells 'Double Coral'
1. marketta Argyranthemum frutescens Honeybees 'Semidouble Dark Pink'
2. petunia Ordy 'Ice Cream' ja amppelidiana Diascia elegans Divara 'Blush'
3. sirokesäkynttilä Gaura lindheimeri Funny Bees 'Neonpink'
4. pikkupetunia 'Aloha Double Purple'
1. mustasilmäsusanna Thunbergia alata Sunny Susy 'Improved White with Black Eye'
2. pikkupetunia Aloha 'Royal White'
3. poutapilvi Euphorbia hypericifolia Euphoric 'White'
4. amppelivaula Asarina Lofos 'Compact White'


Niin, onhan siellä siis niitä koneitakin, ja paljon, mutta minä kuljin (taas kerran) kasvilasit silmillä. Näin ollen jätin koneet niille, jotka niistä enemmän ymmärtävät! Lepaalla kun on kaikille jotakin! :)

Näyttely auki vielä huomenna lauantaina 10-17.

www.lepaa.fi
Facebook
Instagram

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihania nuo leikkokukkasormukset<3.Sopisi vaikka häihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö - tykkään myös tosi paljon! Kukkia on ihana käyttää koruina ja osana vaatetusta.

   Poista
 2. Onpa kivan oloinen tapahtuma! Olen tänne jo parina vuonna suunnitellut lähteväni, mutta toistaiseksi on jäänyt. Elokuun viikonloput ovat omassakin puutarhassa niin kovin kiireisiä, kenties ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikea ammattilaisten puutarhakattaus ja kohtauspaikka, ja tosiharrastajat löytävät myös paljon mielenkiintoista ja opettavaista tästä tapahtumasta. Ensi vuonna sitten! :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig