20. elokuuta 2015

Kasvimaalta HEI!

Tämän kasvimaavuoden aloitus meni kevätvauvan kanssa uutta eloa ihmetellessä. Kasvatukset jäivät toiseksi - maalle menin kun aikaa jäi, enkä silloin kun se olisi ehkä kannattanut. Noh, sitten olikin niin viileää, ettei mikään kasvanut. Eikä sato-odotuksissa myöskään auttanut pienen pieni kasvimaallani viihtyvä pupu (argh!). Onneksi tämä viimeaikainen lämpö on kuitenkin pelastanut paljon!

Tuon pergolahässäkän sain ilokseni jo hyvissä ajoin keväällä. Sen yli kahden metrin mitoitus ei ollut ollenkaan liikaa. Herneet kipuavat ilokseen noihin korkeuksiin, pavut menisivät vieläkin ylemmäs.Kesäkurpitsat sain maahan todella myöhään, joten satoakin on saanut sitten odottaa. Nyt on pötkylöitä valmistunut yli arkikäyttökyvyn. Pakastan niitä paloina pusseihin, joista lisäilen niitä sosekeittoihin talven mittaan.

Kasvatin tänä vuonna ensimmäistä kertaa härkäpapuja. Kiitollinen kasvatettava tuntuu olevan. Niille täytyy vaan keksiä jonkinlainen tuki ensi vuodeksi.. Viime syksynä maahan laittamani valkosipulit nostin juuri ylös, tosin ilmeisesti vähän liian myöhään. Kyllä niistä kuitenkin kynsiä ruuanlaittoon silti saa pitkäksi aikaa. Uudet talvivalkosipulinkynnet täytyykin muistaa laittaa maahan noin kuukauden päästä. 

Tänä talvena aion suunnitella seuraavan kauden kylvöt hyvin, näin ainakin haaveilen. Jospa sitä kerrankin osaisi olla suunnitelmallisesti liikkeellä, eikä ostaisi vaan kaikkia kivoja vastaantulevia siemenpusseja. 

Tässä puuhassa on onneksi se ilo, että uusi vuosi tulee ihan varmasti uudelleen!

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Hienolta näyttää!
  Olen ajatellut samaa, että ensi kesäksi suunnittelen paremmin hyötykasvini. Olen jo nyt kirjannut ylös muiden suosittelemia lajeja ja omia mokia. Sinun hyötytarhasi näyttää kyllä niin hyvin suunnitellulta tänäkin vuonna.
  Mutta onneksi on tosiaan myös ensi vuosi ja puutarha ei ole koskaan parempi, kuin se ensi vuonna on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellista viisautta kirjata ylös ajatuksiaan seuraavaa vuotta ajatellen. Oma pääni on ainakin niin laho, etten todellakaan muista kaikkea sitä, mitä ajattelin, että ihan taatusti muistan! Blogin pitäminen on yksi keino asioiden tallettamiseen, ja erittäin mukava sellainen.

   Poista
 2. Ihanat kuva ja kiva mekko. Hyvinhän sitä satoa tulee. Taitavimmat on aina niitä dramaattisimpia. Eihän tässä juuri mikään kasva, kun kuvat kertoo ihan muuta.

  Mullakin oli härkäpapu ekaa kertaa. Ihan jees. Oma suosikki on silti vahapapu. Tykkään, kun se on niin satoisa, ja pavussa kaikki syötävää. Suoraan vaan pataan. Uppoaa lapsillekin, kun maistuu vähän perunalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, näihin kuviin se sato sitten kasvimaalta melkein jääkin. En kuitenkaan valita - hyvä, että tuli edes tämän verran. Ja onhan tässä kautta vielä jäljellä :)

   Poista
 3. Ihania kasvimaatunnelmia! Meillä on porkkanaa, punajuurta, perunaa ja sipulia tullut hyvin.. Sen sijaan salaatit saivat osakseen kitkeryyttä jonain kuivana kautena.. Ja tomaatin ja kesäkurpitsan laitoin liian myöhään ja liian köyhään maahan - ei tullut mitään. hmph. No, ehkä ensi vuonna viitsin enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä kasvimaahommassa on sadon saamisen lisäksi juurikin mukavaa, että aina voi parantaa "suoristusta" seuraavana vuonna. Mikään ei ole lopullista. Ottaa vaan opiksi, huilaa talven ja aloittaa keväällä uudestaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos - tykkään kyllä, että siitä tuli oikein kivan moderni. Ja ainakin vielä se on osoittautunut käytännössäkin oikein toimivaksi peliksi :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig