6. heinäkuuta 2015

Kesäjuhlakukkavinkki: harsokukka

Jos mietit kesäisiin juhliin nopeita kukkakoristeita, tässä on yksi ehdotus. Halusin vinkata tämän teille, koska nämä harsokukat (Gypsophila) näyttävät tosi kauniilta sivupöytien ja tasojen lisäksi ruokapöydän keskellä. Harsokukka on mielestäni erittäin kaunis ja hentoisen oloinen kukka, ja sopii siksi mitä mainioimmin kesäjuhlien koristeeksi.


Pidän harsokukista silloin, kun ne ovat ihan itsekseen maljakossa, ei toisten kukkien lisänä. Näin ne pääsevät kaikista parhaiten oikeuksiin.

Tässä kietaisin pullojen kaulan ympärille narua ja laitoin kukat veteen. Pullojen tai maljakoiden kokoja ja määrää muuttelemalla kokonaisuudesta saa haluamansa kokoisen. Harsokukka on pitkävartinen kukka, joten näyttävyys isossa pullossa on taattu. Tälle kaunokaiselle kannattaa antaa mahdollisuus!


Tässä on käytetty:
Ensidig maljakkopulloja Ikeasta
Jämäkkää narua
Harsokukkia

PS. Tällä on mitä ihanin englanninkielinen nimi: baby's breath :)

Kaunista alkanutta viikkoa sinne!

/Sanna
SHARE:

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Tykkään myös tosi paljon <3 Se on niin kivan ilmava ja hentoinen.

   Poista
 2. Harsokukka on yksi aliarvostetuista kukista. Sen ehkä mieltää hieman vanhanaikaisena lisukkeena ruusujen kanssa. Havahduin oikein, kun tyttäreni rakastaa niitä. Hänellä ei ollut kokemusta harsokukan vanhanaikaisuudesta.
  Olin kerran Japanissa häissä, joissa oli koristeena käytetty valtavat määrät pelkästään harsokukkaa pulloissa, sekä lattialla että pöydillä. Ne näyttivät valtavan kauniilta yksinkertaisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi uskon, että hääkoristeena ne ovat olleet uskomattoman kauniit. Juuri silloin kun niitä on paljon, ja ilman muita kukkia <3 Wau!

   Poista
 3. Harsokukka on lempparini ja todella kaunis yksittäin tai isona pilvenä! Näyttävä ja moderni sellaisenaan, mutta muuttuu vanhanaikaiseksi yhdistettynä kimpuissa ruusuihin, krysanteemeihin tai neilikoihin. Isossa lasipullossa ♥ Ainoa haitta on pieni hajuhaitta, mutta isossa tilassa ei tämä haittaa. Plussaa siitä, että yleensä harsokukka on kotimaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! On se jännä, kuinka yksi ja sama kukka voi näyttää niin erilaiselta!

   Poista
 4. Kaunis on ja niin herkkä! :) Pitää hommata omaan kotiin joskus :)
  Löysin blogisi Muusan elokuun kautta ja taidan jäädä lukijaksi! Tervetuloa vastavierailulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellou, mukavaa, kun löysit tänne! Tervetuloa! Tulen mielelläni vastavierailulle :)

   Harsokukka on todella ihanan hentoinen ja kaunis kukka. Suosittelen!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig