15. heinäkuuta 2015

Harmahtava terassisyvennys


Etupihalla on terassisyvennys, jota olen sisustanut kuin sisällä ikään. Tällaiseen pieneen tilaan saa ulkonakin kivasti sisätilojen huoneentuntua laittamalla tilan mieleisekseen. Harmaa sivupöytä, betoniamppelit, vahakankaasta viritelty taulu, pöytäryhmä, hopealehti, kummituspuut ja hakuropajut kuuluvat tämän vuoden syvennyksen repertuaariin. Viime vuonna nurkkaus oli vähän vihreämpi, nyt mennään näköjään harmaammalla linjalla.


Laitoin iki-ihanat mustavalkoiset Tinekhomen betonilaatat tuohon pöydälle. Se oli virhe! Tiesin tykkääväni laatoista niin paljon, että haluaisin päällystää koko pöydän noilla komeuksilla. Ja niinhän siinä totisesti kävi. Kuinka hieno olisikaan betonilaattapinnoitettu puutarhapöytä?! 

Nykyinen suosikkini on vanha inhokkini. Hopealehti (Senecio cineraria) näyttää erittäin salonkikelpoiselta silloin, kun se on ruukussa yksinään, ja vieläpä mustassa ruukussa. Hopealehdissä pätee mielestäni sama juttu kuin harsokukissa: itsekseen se on erittäin jees. Silloin se pääsee oikein kunnolla loistamaan!

Näihin Clas Ohlsonin jyhkeisiin betoniamppeleihin laitoin hopeatoppoja (Koeleria glauca). Ainakin vielä ne ovat siinä viihtyneet, vaikkakin ruukkujen multatila on vähäinen. Syksyn tullen istuttelen heinät sitten maahan, ja keksin amppeleihin jotain uutta seuraavaksi kesäksi.


Hakuropajut (Salix integra 'Hakuro Nishiki') pitävät majaa ensimmäistä kesää pihapiirissäni. Näillä pajuilla on todella tyylikkäät tyttömäisen vihreänvalkoisenvaaleanpunertavat lehdet. Toivon todella, että saan niistä monivuotisen ilon, joten kannan ne luultavasti talveksi kellariin.


/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Loistosyvennys, I like Grey!!!! Isolla oikeen :) Hakuropajut koristavat meidänkin etupihaa ja ovat talvehtineet jo yhden talven täällä Turun kupeessa. Ne ovat olleet the puheenaihe ohikulkijoiden kuin tuttujenkin kesken - upeat tummanharmaaseen seinään ! Hopealehti on tosiaan kaunis yksinään mutta juuri näin sen punaisen pelaajan kanssa kukkapenkkirivissä - tuli hautausmaafiilis :( Simppelisti siisti tämä! Nuo betonilaatat on niin kauniit, kutkuttaa itselläkin projektoida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - hakuroiden sievä vaaleanpunaisuus pääsee paremmin esille harmaasta seinästä kuin valkoisesta. Niiden kauneus vähän hukkuu tuohon valkoiseen. Onko muuten edes yllätys, että haaveilen mustasta talosta :)

   Oi joi, betonilaattapöytäprojekti....♥

   Poista
 2. Mä ihailen suuresti ihmisiä, jotka pysyvät tyylilleen uskollisena. Tykkään harmaasta syvennyksestäsi kovasti, se on ihanan rauhallinen.
  Minäkään en ole räiskyvä ja värikäs ihminen, vaikka meillä väriä on hieman enemmän. Monet kokevat värit piristäviksi ja iloisiksi. Mä koen suuren värimäärän samalla tavalla kuin melun, se tekee rauhattomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo värien kokeminen on kyllä jännä juttu! Miten toiset tykkää niin energisoivista kirkkaista väreistä, ja toiset on tällaisia harmaahiirulaisia... :)

   Poista
 3. Niin kaunista taas. Ja olen samaa mieltä kanssasi tuosta terassinpöydästä. Nuo laatat sopii sinne ihan täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tekisi niin mieleni tehdä iso betonilaattapöytä...

   Poista
 4. Kivat ne amppelit. CO:lla on yllättävän kiva valikoima! Mulla talvehtii se hakuropaju moitteetta ulkosalla. Nyt on ollut jo kolme vuotta ja siellä se on vankistunut entisestään.

  Laitoin sulle myös haasteen. Jonka voit lukea blogistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo hakuro tuntuu monilla talvehtivan. Omani vaan on ruukussa, ja laiskana en jaksa kaivaa sitä syksyllä maahan (vaikka eipä sitä koskaan tiedä, miten innostuu), joten kellariin kiikuttaminen tuntuu helpommalta.

   Kiitos haasteesta!!!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig