26. kesäkuuta 2015

Cooleri täynnä ihanuutta

Ihastuinpas ikihyviksi tähän piileaan (Pilea glaucophylla). Sillä on todella kauniin harmaat, pienen pienet lehdet, ja sinne tänne suuntailevat versot. En ole oikeastaan paljoakaan kiinnittänyt huomiota tähän ennen, mutta nyt olen. Kaunis kuin mikä! Se sopi istutettavaksi mielestäni tosi kivasti tähän samppanjacooleriin, jolloin se saa kasvaa tyylikkäästi myöskin alaspäin.

Tällaiset pienet ja lähes vaatimattoman näköiset kasvit "puhkeavat kukkaan", kun niitä istuttaa monta samaan astiaan. Iso pehko on huomattavasti näyttävämpi kuin pikkuinen.


Reiättömän ruukun pohja kannattaa salaojittaa, jotta vesi ei jää juurille lillumaan. Tässä laitoin nuo "ruukun" pohjalle tulevat salaojitusnapulat sukkahousujen sisään, jotta eivät menisi mullan kanssa sekaisin.

Nyt on siis samppanjacooleri aivan täynnä ihanuutta! I'm lovin' it! Mitäs te tykkäätte?

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

23. kesäkuuta 2015

Makuuhuoneen mustavalkoinen ilme

Makuuhuone koostuu (yllätys, yllätys) hyvin mustan, valkoisen, harmaan ja nuden sävyistä - ja tietysti pilkahduksella vihreää. Kuinkas muutenkaan? Ilmeeseen kuuluvat huomion kiinnittävä tapettikollaasi, virkatut yksityiskohdat ja koripunokset. Ihastuin totaalisesti tuohon Ikean Nipprig malliston lampunvarjostimeen.

Sekä sängyn päällä lojuva peite, että matto, on virkatut. Samanlaisen muotokielen omaavana ne mätsäävät hyvin yhteen. Peitteen olen vuosia sitten löytänyt jostakin kirpparilta. Mummolatyylisenä se on erittäin ajassa ja minun makuuni edelleen. Sängynpäädyn päällä on mummoni virkkaama päiväpeite.


Tapettikollaasin tein 2,5 vuotta sitten. Siinä on erikokoisia mustavalkoisia (kuinkas muutenkaan) tapetinpaloja sulassa sovussa :) Koska seinä itsessään on aikatavalla levoton, ei huoneessa ole muuten sen kummempia kommervenkkejä.


Viherkasvien virkaa tällä hetkellä toimittavat helppohoitoiset kirjovehkat (Dieffenbachia). Niissä on kivasti sekä näköä että riittävästi kokoa. Näissä on mageen tummanvihreät lehdet ja lehtiruoti on vaalea.  


Korutelineenä toimii Ikean keittiötavarakoukut, ja saapa siihen päivän vaatteetkin näppärästi roikkumaan.

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

19. kesäkuuta 2015

Vaaleanpunaiset juhannuskukat

Ihana, leppoisa Juhannus! Ei kiire minnekään. Aikaa kotona kera ihanimpien, hyvää ruokaa, hieman pihajuttuja sadekuurojen välissä ja pieniä sisusteluprojekteja. 


Juhannukseen kuuluvat ehdottomasti lupiinit. Todella kauniita nuo vaaleanpunertavat versiot. Ja ihaniahan nuo vaaleanpunaiset pionitkin ovat. Vähän ehkä hempeitä, mutta suloisia kyllä :)


Hyvää viikonlopun jatkoa sinne ruudun toiselle puolelle!

/Sanna
SHARE:

16. kesäkuuta 2015

Terassin kesä


Lasitettua terassiamme sisustelen todella mielelläni. Se on olohuoneen uloskäynnin yhteydessä ja näkyy olohuone/keittiöstä, joten se on koko ajan katseiden alla. Tila tuo näin kesällä todellakin lisätilaa pieneen kotiimme.


Kesä terassille syntyy rennoista kalusteista, silmää miellyttävistä kasveista ja yksityiskohdista sekä kivoista kuoseista. Katosta roikkuvat Indiskasta viime vuonna hankkimani varjostimet. Ne luovat hieman kimalletta tähän aika karuhkoonkin terdesisustukseen. Liinan virkaa pöydällä toimittaa tällä hetkellä hamam pyyhe lifestylepuoti HUONE ett RUMista.

Tykkään edelleen viikunoista ja rosmariinista, ja tietenkin patinoituneista saviruukuista. Niihin en vain kyllästy! Vakkarikamaa vuodesta toiseen.

Pienikukkainen, suloinen riippaorvokki on päässyt nyt matalan korin syvyyksiin. Tällaiset ylhäältäpäin(kin) kauniilta näyttävät kasvit sopivat täydellisesti matalalle pöydälle. Lankaköynnökset roikkuvat erittäin simppeleissä, mustissa Plantagenin amppeleissa. Erityisen iloinen olen siitä, että oliivipuut olen saanut riittävän isoon boxiin. Tykkään isoista ruukuista, jolloin kastelua ei tarvitse muistaa joka päivä. Tämäkin rautalaatikko on hankittu HUONE ett RUMista. Se kuuluu aivan suosikkiruukkuihini tällä hetkellä.

Täällä terassilla on hyvä viettää aikaa kylmältä tuulelta edes hiukan suojassa :)

/Sanna

SHARE:

6. kesäkuuta 2015

Vihreää vihreällä


Se kävi vähän kuin huomaamatta. Tai olin sitä hieman suunnitellut, mutta että näin kukatonta? Tänä kesänä minun pihani kesäkukkaryhmät ovat aika vihreävoittoisia. Ruukuissa on yrttejä, lehtien komeuteen perustuvia kesäkukkia, heiniä, kellarissa talvetettuja pensaita ja perennoja. Vihreän värin kaipuu oli kai niin valtaisa menneenä talvena, että otan nyt kaiken takaisin!


Tässä kasvihuoneen vieressä, keinun pöydällä, on kaksi eukalyptusta (Eucalyptus), joihin olen täysin rakastunut! Miten tuo harmahtavan vihreä voikin olla niin täydellinen väri? Samoin sininata (Festuca glauca) - aivan ihana sama sävy! Vähän kellertävämmän vihreää edustaa hentohöyhenheinä (Stipa tenuissima) ja pian koko ruukun mullan peittävät mehitähdet (Sempervivum).


Näissä tunnelmissa viikonloppuun! Ihastuttavan vihreitä ja kukkaisia päiviä sinulle!

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig