11. toukokuuta 2015

Kirsikkapuistossa kukkii + Hanami-juhla torstaina

Kirsikkapuut alkavat olla hienosti kukassa Helsingin Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Siellä on aika mageen näköistä - kuin paljon vaaleanpunaisia pilvihattaroita vierekkäin! Puistossa järjestetään vuosittain Hanami-juhla, joka tarkoittaa japaniksi "kukkien katselemista", ja tänä vuonna juhla on helatorstaina 14.5. klo 12-18. Parasta kukinnan huippua odotetaan keskiviikolle. Puiden kukinnan edistymistä voi seurata täältä.

Japanissa Hanami-juhlan ajankohta vaihtelee sään ja kukintapaikkakunnan mukaan. Siellä Hanamin tarkkaa ajankohtaa seurataan televisiosta sääennusteiden kaltaisilla kukintatiedotuksilla, ja parhaan kukinnan aikaan japanilaiset kerääntyvät puiden alle piknikille.

Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias Norio Tomida sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset ja täällä toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa kirsikkapuita kiitokseksi Helsingille. Koska roihuvuoressa on Japanilaistyylinen puutarha, paikaksi valikoitui Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa oleva kenttä. Kirsikkapuut istutettiin vuosina 2007-2009. Nyt puistossa komeilee yli 150 vaaleanpunakukkaista rusokirsikkaa (Prunus sargentii).

Lisää tietoa Kirsikkapuistosta ja Hanami-juhlasta löytyy osoitteesta: www.roihuvuori.fi/hanami.Kirsikkapuiston lähettyviltä löytyy siis myös Japanilaistyylinen puutarha (josta laitan kuvia lähipäivinä) ja kiva leikkipuisto lapsille, joten koko kokonaisuus on visiteeraamisen arvoinen.

Kirsikkapuistoon löytää osoitteella Sahaajankatu 8, Helsinki.

/Sanna
SHARE:

6 kommenttia

 1. Puistolla on ihana ajatus taustalla. Näitä saisi mun puolesta lahjoittaa muuallekin :D

  VastaaPoista
 2. Onpas ihan mahtava juhla! Tänä vuonna en taida ehtiä, mutta täytyypä pitää mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Aivan mahtavaa, kun on tällaisia tapahtumia, jotka nivoutuu puutarhan ympärille :)

   Poista
 3. Kiitos tästä Helsinki-vinkistä, näky on jo kuvissa huikea! Voin vain kuvitella, mitä se on livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtavaa, että meilläkin on tällainen pieni pala Japania! Pikkuisen tuonne tulee matkaa muualta Suomesta, mutta vinkkinä paikallisille ja puutarhamatkailijoille :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig