12. toukokuuta 2015

Hetki Japanissa


Helsingin Roihuvuoressa sijaitseva japanilaistyylinen puutarha on rauhallinen tuulahdus itämaista henkeä. Miten tämän tyyppinen puutarha voikin olla niin rauhoittava ja tyyni? Minua toki miellyttävät kaikki käytetyt värit ja materiaalit suunnattomasti, mutta tunnelma on muutenkin lempeä. On kerrassaan ihanan voimaannuttavaa tutkia taidokasta puutarhaa kaikessa rauhassa - viettää pieni hetki Japanissa!


Alue on entinen liuskekivien louhoskenttä. Rakentaminen aloitettiin 1990 ja se kesti kahdeksan vuotta. Alueen suunnittelussa on hyödynnetty paikalla olleita luonnonelementtejä, mutta japanityylillä. Puistossa on kivaa se, että vaikka puutarha hakee voimakkaasti vaikutteita muualta, niin siellä on annettu suomalaisten peruskasvien kasvaa. Sammalet, pihlajat, männyt, katajat ja kotkansiivet sopivat maisemaan ja tyyliin täydellisesti. Eli puutarha on rakennettu japanilaistyyliseksi, mutta suomalaisuus säilyttäen.


Puutarha on siis Helsingin Roihuvuoressa Kirsikkapuiston lähettyvillä. Sinne löytää osoitteella Roihuvuorentie 12-16, Helsinki.

/Sanna
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Kesällä olisi tarkoitus suunnata nokka kohti Helsinkiä ja täällä olisi kiva päästä käymään samalla kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukava kuulla, että sait postauksesta vinkkiä! Puisto on ihanan seesteinen, ja lapsillekin on kiva leikkipaikka hoodeilla.

   Poista
 2. Upea paikka! Mulle kaikki Helsinki-vinkit ovat uusi maailma, joten lisää näitäkin, kiitos :)
  Näistä kuvista jo sain vinkkiä uusiin pihatuuliin, joten kiitos siitäkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan uudet pihatuulet! Ihanaa suunnitella uutta. Mulla on Pinterestissä paljon pihakuviakin, sieltä vois löytyä kans jotain.

   Lähiseutumatkailu on minulle tänä vuonna pop, esim. Chelsea Flower Show jää välistä sattuneesta syystä <3 Pidetään mielessä, että HKI-vinkkejä lisää vaan.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig