29. toukokuuta 2015

Pop up -kukkakaupan mallausta

Halusin muistuttaa pääkaupunkiseudulla asuvia Cafe Latten sunnuntaisesta bloggaajakirppiksestä. Kukkalahan on siellä mukana pienellä pop up -kukkakaupalla kirppiskamojen lisäksi.

Mallasin hieman miltä kukkakaupassani voisi näyttää. Ehkäpä tällaiselta? Mahdollisesti. Ainakin olen erittäin innoissani noista kasveista!


Siellä tulee olemaan mm. riippaorvokkia, lankaköynnöstä, apilaa, hentohöyhenheinää, sininataa, eukalyptusta ja hopeaputousta. Kaikki sellaisia joista tykkään todella paljon! Aivan superihania kasveja :)

Tiedot tapahtumasta löytyvät täältä.

/Sanna
SHARE:

28. toukokuuta 2015

Kesävieraat saapuivatNiin se vaan tuli tämäkin päivä, että kasvihuoneen kesävieraat saapuivat. Jei! Tämä pienen pienen kasvihuoneen tarhuri on erittäin iloinen tästä hetkestä. Voisi melkein nostaa maljan kesälle!

Maahan pääsee mm. erilaisia tomaatteja, munakoisoa, paprikaa ja kurkkua. Kohtapuoliin herkutellaankin jo omalla sadolla!

Zilga-viiniköynnös kasvaa yhdessä laatikossa. Toiveissa on, että siitä tulee jonain päivänä iso ja komea.


Ja jottei oman ruuan kasvattelu kävisi liian raskaaksi, Blumat tippukastelujärjestelmä hoitaa viljelyksien vedensaannin.


Sen pidemmittä puheitta, kipittelen nyt laittamaan taimet multiin!

/Sanna
SHARE:

26. toukokuuta 2015

Keijunkukat lankkupenkillä

Piti saamani pieni penkki terassille. Onneksi joskus käy niin hyvä tuuri, että tarveaineet löytyvät omalta tontilta. Neljä harkkoa ja sopivan mittaiset lankut vain odottivat sopivaa prokkista. Ja hetkessä mukavan rouhea, väliaikainen penkki oli valmis! Tälle kasvipenkille pääsi kaksi upeaa, oikein syvänviininpunaista keijunkukkaa (Heuchera) sinkkiastioissaan.

Minulla on voimakas mieltymys punalehtisiin kasveihin, tai itseasiassa kaikkiin kasveihin, joilla on vähänkin vihreästä poikkeava lehtiväritys. Keijunkukat osuvat tähän heikkouteen todella syvälle. Niiden lehdissä kun eri värejä on niin paljon, mm. eri tavoin vihreitä esimerkiksi limen sävyinen, raidallisia, erisävyisiä punaisia, ruskehtavia mm. toffeen sävyinen ja hyvin monia näiden väliltä. Ja vieläpä lehtien lisäksi kukat ovat todella kauniit ja hentoiset.

Käytän keijunkukkia ruukuissa ikään kuin kesäkukkina kukkapenkeissä olevien kasvien lisäksi. Ruukuissa olevat talvetan kellarissa. Noita keijunkukkia kannattaakin metsästellä sillä silmällä, aivan upeita kun ovat. Esimerkiksi jos etsit dramatiikkaa johonkin sekaistutukseen tai haluat jotain tiettyä, vähän erikoisempaa väriä parvekkeelle, näistä sitä saattaa löytyä. 

Noita pikkutammia alkaa löytyä vähän sieltä täältä. En vain saa tarpeekseni niiden kasvun voiman ihmettelystä.

Ihanaa alkanutta, ja toivottavasti suloisen kesäistä viikkoa sinne!

/Sanna 
SHARE:

25. toukokuuta 2015

Kukkalan pop up -kukkakauppa + kirppisTämän viikon sunnuntaina 31.5. Cafe Latte Lifestyle -puodin pihamaalla järjestetään bloggaajien kirppistapahtuma. Sinne myös minun tieni vie ensimmäistä kertaa pitämään pientä pop up -kukkakauppaa ja myymään kasan kirppistavaraa. Minulla on mukana ihania, ehkä pikkuisen erilaisia kasveja partseille ja terdeille. Paikalla on monen monta bloggaajaa, joten kannattaa tulla pistäytymään. Olisi todella hauskaa nähdä kasvotusten :)

Puoti sijaitsee Espoossa, Leppävaaran kupeessa.

Näkemisiin! /Sanna
SHARE:

19. toukokuuta 2015

Terho + juuret + lehdet = tammi

Taisi olla helmikuuta, kun kyykin tammipuun (Quercus robur) juurella keräilemässä terhoja lumettomasta maasta. Tarkoituksenani oli kasvattaa omia pieniä tammipuita. Ja niin iloisesti siinä sitten kävikin!

Peittelin terhot multaruukkuihin, jotka saivat jäädä sisätiloihin. Eikä aikaakaan, kun pienet piipot jo puskivatkin mullan sisästä. Hetken ajan, kun olivat kasvaneet, siirsin ne varovasti pieniin lasipulloihin työntäen juuren veteen ja terhon killumaan kivasti ulkopuolelle.


Nyt minulla on sitten pieniä tammipuita sisällä :) En aio istuttaa näitä ulos maahan - ainakaan vielä - niin kauniilta ne näyttävät noissa lasipulloissa. Ihan pian näiden kanssa pääsisi vähän helpommalla, kun kävisi vain nostamassa luonnon itse hoitaman kasvun ihmeen pulloihin. Vinkkinä siis teille, jotka halajatte palan luontoa sisälle :)


Pieniä suuria, ihania arjen juttuja, jotka saavat mielen lepäämään ja leveän hymyn huulille!

/Sanna
SHARE:

17. toukokuuta 2015

Tämän hetken aarre + muita pihaherkkuja

Voi tätä kevään ihanuutta - nyt pihassa kukkii magnolia! En haluaisi jättää tätä aarretta silmistäni hetkeksikään. Magnolian kukka kun on kauneudessaan ihan omaa luokkaansa. Istutin tarhamagnolian (Magnolia x loebneri 'Leonard Messel') viime keväänä, ja se selvisi talvesta hienosti. Toivottavasti meillä on monta ihastuttavaa kevättä edessä!Japaninvaahteroihin (Acer palmatum) en vaan varmasti koskaan kyllästy. Punalehtiset yksilöt ovat viettäneet kaksi talvea kukkapenkissä, ja selvinneet kylmistä koettelemuksista kivasti. Viime talvena yksi japaninvaahterani vietti talvensa kellarissa, ja puskee nyt uutta lehteä ruukussa hyvin innokkaasti. Ja noiden nukkapähkämöiden (Stachys byzantina) pehmoiset lehdet ihastuttavat aina vain!


Orvokit ja lemmikit ovat viihtyneet näissä tämän kevään vaihtelevissa säissä loistavasti. Aika suloinen tuo vaaleanpunakukkainen lemmikki, vai kuinka?


Terassia olen päivittänyt keväästä kesään, ja postaustakin on tulossa lähiaikoina. Oliivipuut ja kuukausi sitten istuttamani mehitähdet myös kasvattavat uutta kasvustoa hyvin innokkaasti ja vihreyttävät terdeä täydellisesti. Voihan onnenpäivät! On se kevät vaan niiiin superia - pihaherkkuja joka paikka pullollaan!

Palataan taas! /Sanna
SHARE:

12. toukokuuta 2015

Hetki Japanissa


Helsingin Roihuvuoressa sijaitseva japanilaistyylinen puutarha on rauhallinen tuulahdus itämaista henkeä. Miten tämän tyyppinen puutarha voikin olla niin rauhoittava ja tyyni? Minua toki miellyttävät kaikki käytetyt värit ja materiaalit suunnattomasti, mutta tunnelma on muutenkin lempeä. On kerrassaan ihanan voimaannuttavaa tutkia taidokasta puutarhaa kaikessa rauhassa - viettää pieni hetki Japanissa!


Alue on entinen liuskekivien louhoskenttä. Rakentaminen aloitettiin 1990 ja se kesti kahdeksan vuotta. Alueen suunnittelussa on hyödynnetty paikalla olleita luonnonelementtejä, mutta japanityylillä. Puistossa on kivaa se, että vaikka puutarha hakee voimakkaasti vaikutteita muualta, niin siellä on annettu suomalaisten peruskasvien kasvaa. Sammalet, pihlajat, männyt, katajat ja kotkansiivet sopivat maisemaan ja tyyliin täydellisesti. Eli puutarha on rakennettu japanilaistyyliseksi, mutta suomalaisuus säilyttäen.


Puutarha on siis Helsingin Roihuvuoressa Kirsikkapuiston lähettyvillä. Sinne löytää osoitteella Roihuvuorentie 12-16, Helsinki.

/Sanna
SHARE:

11. toukokuuta 2015

Kirsikkapuistossa kukkii + Hanami-juhla torstaina

Kirsikkapuut alkavat olla hienosti kukassa Helsingin Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Siellä on aika mageen näköistä - kuin paljon vaaleanpunaisia pilvihattaroita vierekkäin! Puistossa järjestetään vuosittain Hanami-juhla, joka tarkoittaa japaniksi "kukkien katselemista", ja tänä vuonna juhla on helatorstaina 14.5. klo 12-18. Parasta kukinnan huippua odotetaan keskiviikolle. Puiden kukinnan edistymistä voi seurata täältä.

Japanissa Hanami-juhlan ajankohta vaihtelee sään ja kukintapaikkakunnan mukaan. Siellä Hanamin tarkkaa ajankohtaa seurataan televisiosta sääennusteiden kaltaisilla kukintatiedotuksilla, ja parhaan kukinnan aikaan japanilaiset kerääntyvät puiden alle piknikille.

Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias Norio Tomida sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset ja täällä toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa kirsikkapuita kiitokseksi Helsingille. Koska roihuvuoressa on Japanilaistyylinen puutarha, paikaksi valikoitui Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa oleva kenttä. Kirsikkapuut istutettiin vuosina 2007-2009. Nyt puistossa komeilee yli 150 vaaleanpunakukkaista rusokirsikkaa (Prunus sargentii).

Lisää tietoa Kirsikkapuistosta ja Hanami-juhlasta löytyy osoitteesta: www.roihuvuori.fi/hanami.Kirsikkapuiston lähettyviltä löytyy siis myös Japanilaistyylinen puutarha (josta laitan kuvia lähipäivinä) ja kiva leikkipuisto lapsille, joten koko kokonaisuus on visiteeraamisen arvoinen.

Kirsikkapuistoon löytää osoitteella Sahaajankatu 8, Helsinki.

/Sanna
SHARE:

7. toukokuuta 2015

Lisää amppeleita


1. Betoninen seinäamppeli 16x16x23 cm / clas ohlson 2. Amppeli Cecilia halk. 18 cm / Plantagen
3. Lasiruukkuamppeli 8x10 cm / H&M home

Olen tässä kevään mittaan etsiskellyt kivoja amppeleita. Postailinkin helmikuussa muutaman ok vaihtoehdon. Nyt olen löytänyt omaan käyttötarkoitukseeni terassille sopivat pikkuamppelit, ja ajattelin vinkata teillekin.

Clas Ohlsonilla on tuollainen (1.) rouhea betoninen seinäamppeli. Siinä on pikkaisen tasainen kylki yhdellä puolella, joten se pysyy kivasti seinää vasten. Paksu juuttinaru lisää fiilistä. Plantagenissa on ihan (2.) perusmallinen yksinkertainen musta amppeli (myös valkoinen), joka on simppeliydessään ja väriltään minulle hyvinkin passeli. Lisäksi tuo (3.) H&M:n lasinen  metallilankainen amppeli täytyy käydä tsekkaamassa. Aika kiva ja hyvin epätyypillinen amppelimalli.

Suunnittelen laittavani amppeleihin kohtuu vähällä vedellä tyytyväisinä pysyviä amppeleihin soveltuvia mehikasveja, kuten herttaköynnöstä, helmivillakkoa tai korallikaktusta.

/Sanna

Postaus tehty ihan vain jakamisen ilosta, ei sponssattu.

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

3. toukokuuta 2015

Puutarhan istutuspöydät

1. Hindö 78 x 82 / Ikea 2. Istutuspöytä  95 x 45 x 90 / Granit 3. Strömsö 90 x 80 x 55 / Hobby Hall 

Istutuspöytä on puutarhahommissa hyvinkin tarpeellinen kapistus. Siinä saa pidettyä ruukkuja järjestyksessä, multapussit ja työvälineet oikeissa paikoissa sekä istuteltua taimet ruukkuihin ja kylvettyä siemenet. Ja tietenkin se saisi näyttää kauniilta kokonaisuudelta. 

Keräsin yllä olevaan kollaasiin muutaman vaihtoehdon mitä tällä hetkellä on markkinoilla. Kunnon puutarhailijoille nämä ovat auttamattomasti liian pieniä, mutta puutarhassa pöytä siellä ja toinen täällä on myös hyvä vaihtoehto. Minulla on itselläni kunnon iso piste kasvihuoneen takana, mutta haluaisin tällaisen pienemmän lähemmäs terassia. Siinä saisi pidettyä asioita, joita tarvitsen ihan käden ulottuvilla jatkuvasti.

Iso ja ronski istutuspöytäni on rakennettu harkkojen päälle hieman katseilta piiloon. Harkkopilareiden väleihin saa mukavasti mm. multasäkit jemmaan. Multaa kun pitää olla koko ajan käytettävissä, ja säkkejä siis käyttövalmiina. Pöydällä mm. istuttelen kasveja uusiin astioihin ja kasvattelen perennoja. 

Istutuspöytävaihtoehtoja on monia vanhoista kaapistoista itsekyhättyihin kuormalavapöytiin ja kaupoista ostettuihin kokonaisuuksiin. Pinterestissä minulla on istutuspöytäboard, jota voi käydä vilkaisemassa, jos kaipailet pöytäinspistä. Lisäksi kannattaa käydä katsomassa Viherpeukaloiden Marian hyötytarhassa -blogia, jossa on kiva postaus puutarhan työpöydistä.

/Sanna
SHARE:

2. toukokuuta 2015

Instagram - maalis-huhtikuu

Maaliskuussa päästiin ihastelemaan suunnattoman energisiä ja keväisiä sipulikasveja jo ihan kunnolla. Leikkotulppaanien lisäksi helmililjat, krookukset ja tietenkin pääsiäinen valloittivat kodin ja tetet terassin. Viherkasvit toivat kaivattua vihreyttä sisälle, mm. työhuoneessa. Kävin vierailulla ihanassa Kotilaituri-puodissa ja kevättuulta hain Kevätmessuilta Messukeskuksesta.   

Huhtikuussa pääsi jo kivasti pihahommiin, mm. kasvihuone laitettiin valmiiksi kesävieraita varten. Pääsiäinen, orvokit, mehitähdet, viherkasvit mm. olohuoneessa ja oma kukkainen kuvani Glorian kodissa sykähdyttivät. Kevään eteneminen tietenkin ilahdutti, mutta tänä vuonna sen edelle meni mennen tullen odotuksen viimeiset viikot ja pienen tyttäreni syntymä.

Nyt onkin mukavaa siirtyä toukokuuhun, ja pyrkiä pääsemään takaisin rutiineihin. Kevät on täällä, ja kesä jo kolkuttelee oven takana. Apua - ihanaa, ihanaa aikaa kaikkinensa :) Nautitaan hetkestä!

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig