13. huhtikuuta 2015

O L O H U O N E

Otsikko on tylsä, mutta kuvaa tätä postausta - olohuone edestä  ja takaa. Napsin siitä vähän kuvia, ja varoituksen sana, niitä on nyt muutama :) Olohuone tilana on ihan täysin samaa keittiön kanssa, ja on oikein toimiva kokonaisuus. Sen yksi seinä on kokonaan ikkunaa, yhdellä on takka ja kaapisto ja kolmannella telkkari ja hyrskeitä. Valkoinen nahkasohva ja matala kaapisto "neljännellä seinällä" pikkasen rikkovat olkkaria omaksi keitaakseen.

Lasten leikit ovat hyvin usein (myös) olkkarissa ja leluja sen mukaisesti joka paikassa. Pitkään ihmettelin missä kummassa niitä leluja säilytetään, mutta ratkaisu ovat olleet niille täysin pyhitetyt kaapit ja erilaiset korit, joiden syövereistä lelut saa nopeasti otettua esille ja siivottua hyvin näppärästi.

Viherkasveja on siroteltuna siellä täällä. Peikonlehti (Monstera deliciosa) ja pullojukat (Nolina recurvata) on nostettu aikas ylös hyödyntäen huonekorkeutta, ja tasojen päällä majailee vaihteleva määrä vihreyden tuojia.

Ylva Skarpin kivat viikonpäiväkortit löysin ilokseni Cafe Latte Lifestyle puodista, ja ne päätyivät tuohon kaapin kylkeen. Kaappi kätkee sisäänsä paljon kippoja, kuppeja, maljakoita ja erilaisia astioita, joita käytän kukille. 

Tällä hetkellä yksi aivan suosikkiviherkasveistani on huopaitulehti (Kalanchoë beharensis), ja juurikin tuossa ruukussa. Ne sopivat mielestäni toisilleen kuin nenä päähän. Molemmat ovat jykeviä, vahvoja ja näyttäviä. Takana on musta metallinen tarjotin, joka on oikeasti alusta tulisijalle Clas Ohlsonilta. Haaveilin pitkään tinekhomen seinätarjottimista, mutta kun nämä tulivat vastaan, en miettinyt hetkeäkään. Ne ovat ihan superit monipuolisuudellaan, koska käyvät oikean käyttötarkoituksensa lisäksi pöydälle tarjottimiksi, seinälle ja niihin voi kirjoittaa liiduilla (kuten tässä olen tehnyt).


Pitkälehtiviikunat (Ficus binnendijkii) toimivat kaapiston päällä vähän niin kuin viherseinänä. Ne katkaisevat kivasti valkeaa kaappi- ja sohvalinjaa. 


Tämä oliivipuu on hetken majaillut olohuoneessa, mutta saa nyt lähteä ulos viettämään aurinkoisia kevätpäiviä. Siihen suuntaan taidan suunnata itsekin, ja toivottelen teille nyt mukavaa keväistä viikkoa!

/Sanna
SHARE:

22 kommenttia

 1. Onpa kaunis olohuone, tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Ja sopivan tyylikkäät "hyrskeet" :D Enpä ole aiemmin tuota ilmaisua kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Oiskohan hyrske-sana pohojammaata? En osaa sanoa.. Ehkä sitä enemmän tulee käytettyä ruuanlaitossa jne, kuin sisustuksessa :)

   Poista
 3. Kaunista on teidän olohuoneessa ja tuttuun tyyliisi aivan ihania yksityiskohtia! Korvani takana suorastaan pullottaa kun yritin laittaa ideoita sinne muistiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anu kiitos! Kuulostaa hauskalta ja suorastaan mielenkiintoiselta tuo ideoiden tallettaminen :)

   Poista
 4. Ai vitsit miten hyvin puunsävyt sopivat valkoisen ja mustan pariksi. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös puusta, ja sen eri sävyistä - samassakin tilassa. Puu on jotenkin niin kivan pehmittävä elementti.

   Poista
 5. Tykkään sun tyylistä ja väreistä tosi paljon. Voisin muuttaa teille asumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Ja kyllä tänne aina yks Kati mahtuu - tervetuloa vaan :)

   Poista
 6. Kaunista ja tursuilee kukka- ja sisustusideoita. Tylsän otsikon (sinun mielestäsi) takana piili oikea sisustuspläjäys... mutta mutta, kuka kiipesi kaapin päälle ottamaan kuvia??!!
  Ne jätät kyllä nyt hetkeksi unholaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Nyt vaan paljon kyykkyjä ja nousuja...niinku siitä jotain hyötyä ois.. :)

   Poista
 7. Kaunista ja kivoja yksityiskohtia!
  P.S. kiitos, posti tuli perille :D

  VastaaPoista
 8. Kaunis olkkari!
  Nyt tuntuu, että omaankin olkkariin pitää hankkia muutama viherkasvi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Viherkasvit tuo kyllä eloa ja väriä tilaan kuin tilaan. Vaikka ulkonakin alkaa pian vihertään, niin kyllä sitä hehkua sisälläkin kaipaa :)

   Poista
 9. Olipas jälleen tosi kivat ideat ja kuvakulmat..Kevät terveiset täältä lumiselta Jyrkkikseltä ja tsemppiä , onnea ja jaksuja uuteen tulevaan :)

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Ihan viihtyisä ja hyvin toimiva kokonaisuus se on. Mukavaa päivää!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig