2. maaliskuuta 2015

Terden kevät - pääosassa tetenarsissit

Hyvää maaliskuuta - ja kevättä! Minun kevääntuojani eli tetenarsissit  (Narcissus 'Tête á Tête') ovat olleet terassilla jo monia viikkoja. Kuvailin niitä Kotiblogit-lehteen, jossa Kukkalan juttuja on seitsemän sivun verran. Hyvin ovat pärjänneet lasitetulla terassilla siitä saakka. On ollut niin leutoa, että tetet menevät siellä  hienosti. Pahimmilta pakkasilta olen nostanut ne sisälle yöksi.

Tällaisissa pienissä ruukuissa on se hyvä puoli, että ne on helppo nostaa sisälle, jos lämpötila laskee liian alas. Tetet kestävät totutettuna sen kymmenen astetta pakkasta, joten niiden kanssa ei ole niin tarkkaa. Nuokahtavat vain vähän pakkasella, ja ryhdistäytyvät taas lämmön kivutessa korkeammalle. Aivan mahtavia kevätkasveja siis!

Koivut ovat olleet terassilla ruukuissa syksystä saakka. Ne ovat tuoneet tosi kivaa, hieman metsämäistä fiilistä. Joulun ympärillä niiden kaverina oli pieniä kuusia, ja nyt sitten tetejä. Koivut olivat koko talven kestävä somistus, ja luovun niistä vasta, kun saan oikeat kesäkukat paikalle. Parasta niissä on mielestäni se, että ne tuovat korkeutta, ja näin ollen näyttävyyttä terassille.

Täällä lasitetulla terassilla on jo ihan kiva istuskella, kun aurinko paistaa. Voi kunpa se vaan paistaisikin! Olisi ihanaa päästä jo ihan oikeisiin pihahommiinkin, mutta täytyy vain malttaa pitää mieli vielä hetken jäässä. Pian, pian....!

Muutama juttu tetenarsisseista ulkona:
- tete käyvät sekä sisälle että ulos, mutta viileässä ne kukkivat kauemmin
- tetet ovat helmililjojen kanssa kevään ruukuissa myytävistä sipulikasveista kylmänkestävimpiä - ne pärjäävät totutettuna jopa kymmenen asteen pakkasessa
- kylmän yön jälkeen ne saattavat nuokahtaa, mutta ryhdistäytyvät taas päivällä lämmön palatessa
- kylmään ne kannattaa totuttaa pikkuhiljaa
- niitä kannattaa kastella ulkonakin; kukat aukeavat paremmin ja kylmänkestävyys on parempi
- jos haluat väriä pihalle saman tien, osta tetejä, joissa on jo avonaisia kukkia
- maan sulettua ne kannattaa kaivaan kukkapenkkiin


Joko te olette laittaneet kevätkukkia? Jos kyllä, niin olisi ihana nähdä niitä - linkkaa vaikka kommenttiboksiin.

Palaillaan taas! /Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issa, Facebookissa, InstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

16 kommenttia

 1. Raikkaita kuvia! Miten olet nuo koivut laittanut - kaivanut juurineen vaiko vain tökännyt katkaistun oksan paikoilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerännyt ne raivaustöiden jäljiltä maasta, eli eivät ole varsinaisesti oksia, vaan runkoja. Siksi pysyvät noin suorassa pystyssä - oksat kaartelisivat joka suuntaan. Joka sekään ei olisi huono juttu..! Juurineen kerätyt, keväällä vihreän toivossa multaan istutetut voi olla, että eivät lähde kasvuun ainakaan näin pienissä ruukuissa, koska jäätyvät läpi. Sellaiset kannattaisi istuttaa esim. keväällä, jotta kerkeäisivät juurtua jne jne. Ne olisi kyllä kauniita!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää <3 Vielä ei ole kevätkukkia rantautunut meille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kaikista parasta tässä on se, että terassi on suoraan olohuoneen ikkunan takana <3

   Poista
 3. Mä niin tykkään kun jaksat laittaa niin vimpan päälle. Ihan vaan tuo sammal tekee sen loppusilauksen.Myös sipulit saavat näkyä. Jännä homma nuo koivut. Pajuthan lähtevät juurtumaan saman tien leikattuina. Voi kun saisit lehdet noihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ois magee, jos koivut vihertäis...mutta ei näihin tule lehtiä. Pajut on tosi hyvä vinkki, niitä voisi laittaa ensi talveksi, niin keväällä olisi heti pajunkissoja terdellä <3

   Poista
 4. Onpa kyllä kivannäköistä! Pitäisi itsekin laittaa parvekkeelle jotain väriä kukilla, vaikka tuota tetenarsissien keltaista vaikka sitä vähän vierastankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Keltainen ei kuulu minunkaan väreihin, mutta näin kevään korvalla tetejen pirteys on enemmän kuin JEES!

   Poista
 5. Ihanan pirteää ja noi koivut on niin mageet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Koivut on tosi kivat ja pitkäikäinen stailaus. Ne meni tosiaan syksyn, talven ja nyt vielä kevään - vähän hyrskeitä muuttamalla ne on olleet freesin näköiset puoli vuotta.

   Poista
 6. kauniita!

  Minulla on terassilla esikoita, narsisseja en ole vielä myynnissä täälläpäin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo narsissit vaan kuuluvat kevääseen, samoin esikot!!

   Poista
 7. Ihanalle näyttää! Meillä on vain lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On lunta paikoin omassakin pihassa, sitä tuli niin valtavasti. Jospa ne kuitenkin sulaisi ensi viikolla pois... Ja narsissit joka tapauksessa jo ilahduttaa!

   Poista
 8. Näyttää todella kaunillle! Tosi inspiroivaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Voih, 4 kk vielä... :) Joulu alta pois, ja jo pääsee fiilisteleen kevättä, eikö?

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig