8. maaliskuuta 2015

Helmililja sisällä x 4

Helmililjat ovat mitä parhaita keväisiä ulkokasveja, mutta kannattaa niiden kauneudesta nauttia myös sisällä. Lämpimässä niiden kukinta on vain nopeammin ohitse, mutta sitä voi vähän venyttää viileällä.

Tässä muutama kuva, kuinka olen niitä tänä vuonna sisällä pitänyt. Se, millaisessa ruukussa kasvit ovat, vaikuttaa kyllä todella paljon niiden viehättävyyteen.


Säästelen hillo- ja muita lasisia purkkeja ja purnukoita kasveja ja kukkia varten. Nyt kaksi helmaria pääsi niihin esittelemään kukkien lisäksi kauniita sipuleita ja juuriaan. 

Tämä pieni suloinen valkoinen helmililja on tinekhomen kaikista pienimmässä valkoisessa ruukussa. Tökkäsin mukaan kaksi paperipilliä, jotka on tuettu puisilla grillitikuilla. Niiden väliin virittelin lippunauhaviritelmän - tällaiset askartelut sopivat myös kasveille, eivät vain kakuille :)

Näiden kolmen kaveruksen ruukkujen ympärille olen kietaissut Granitista saatavaa ruskeaa paperia. Olen asettanut ne marimekon iki-ihanaan räsymatto-kulhoon, joka sopii kokonsa puolesta todella mainiosti myös kausikasveille. Toinen, hieman vastaava helmililjaväkerrys betoniseen kulhoon löytyy täältä.

Ja tässä samanlainen helmari, mutta isompi, samaisessa paperissa ja jalallisessa maljassa.  

Helmililjoista kannattaa muistaa se, että koska ne ovat sipulikasveja, ne pitävät viileästä. Sisällä niiden kukinta on aika nopeasti ohi. Eli ne kannattaa nostaa yöksi vaikka terassille, jos mahdollista. Edes hetkittäiset viilennykset tekevät helmareista pitkäikäisemmät, kuin pelkästään sisällä lämpimässä olevat.

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Lasipurkit hyötykäyttöön! Tuo pilliviritys on mainio idea. Mä tykkään helmililjoista tosi paljon, niiden suhteen maltan odottaa maaliskuulle - kun taas tetejä pitää saada heti helmikuussa... Ensi viikolla helmariostoksille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kevätaika vaan kukista tykkäävälle niin hienoa aikaa! Koko ajan tarjolla mitä upeampia kukkia!!

   Poista
 2. Onpa kauniita "viritelmiä"!! Helmiljat on niin suloisia ja tosiaan sopivat myös sisälle mainiosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viritelmiä tosiaan :) Helmarit on sellaisia kukkamaailman suloisuuden huipentumia!

   Poista
 3. Jestas kun sulla on taas kivoja esillepanoja =) Tuo lasipurkki-idea on kyllä varteenotettava =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Lasisia purkkeja kerääntyy joka taloudessa, joten mikä sen helpompaa, kuin laittaa kukille ja kasveille kierrätykseen :)

   Poista
 4. Kauniita asetelmia!
  Näitä ideoita pitää käyttää itsekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että sait ideoita <3 Vinkkaa, kun teet - olisi tosi hauska nähdä!

   Poista
 5. Kotilaiturin Katin suosituksesta tänne tulin kurkkimaan - ja totesin, että enpä taidakaan kodin kaaosta selvitellessäni luopua kaikista purnukoistani;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun tulit - tervetuloa!

   Niin monet purkit, purnukat ja erilaiset pullot on todella käyttökelpoisia kukille ja kasveille. Ihan kaikesta ei kannata luopua, vaikka välillä tuntuu, että joka paikka tursuaa erilaisia astioita. Mutta aina niille jokin käyttötarkoitus tulee eteen, ainakin minulla :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig