26. helmikuuta 2015

#tulppaanitorstai - kukat koeputkissa


Hellou, ja kukkaisaa tulppaanitorstaita! Tästä viikottaisesta tulppaanihässäkästä on tullut kiva tapa toteuttaa päässä seilailevia ideoita yhteen ja samaan kukkalajiin. Mukavaa, kun olette viihtyneet ideoiden parissa :) Mitäkähän sitä keksisi tämän jälkeen? Vaikka eipä tämä ihan vielä lopu, koska jokunen viikko on tulppaaniaikaa jäljellä.


No mutta, siirrytään itse asiaan! Koeputket tai vastaavat pienen pienet astiat ovat erittäin käyttökelpoisia kukkajutuissa. Löysin aivan mahtavan koeputkimaljakon Habitatista alkuvuodesta. Siinä on valmiiksi kolot ja niissä lasiset tuubit. Se on mielestäni mitä mainioin maljakko; kekseliäs ja tyylikäs samaan aikaan.

Tässä leikkasin tulppaanien varret eri mittaisiksi ja mukaan pätkin lehtikuusen ja rosmariinin oksia. Alle sujautin kruunuksi tinekhomen ihanan betonilaatan.

Olen itse säästänyt "koeputkia" mm. vaniljatankojen tuubeista. Floristit käyttävät usein pieniä suppiloita töissään, niitä, joissa on pikkuiset joustavat reiälliset kannet. Tiedäthän mitä tarkoitan? Sellaisia voisi päällystää esimerkiksi langalla tai kankaalla, ja käyttää lähes missä vain. Niitä voisi laittaa esimerkiksi jonnekkin roikkumaan, asetella tiiviiseen oksakasaan, pääsiäisasetelmiin tai vahvoille pajunkissanoksille ja niin edelleen. Mahdollisuuksia on loputtomasti :)

Tässä on käytetty:
- nippu valkoisia tulppaaneja
- koeputkimaljakko Habitatista
- rosmariinin ja lehtikuusen oksia
- tinekhomen betonilaatta

Tähän saakka tehdyt muut #tulppaanitorstai-ideat:


SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihana idea!
  Ja miten hyvin nuo lehtikuusen oksat käyvät tulppaanien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lehtikuusen oksista on niin moneksi! Yhdistän ne talveen ja jouluun, mutta silti halusin kokeilla niitä tähän - kiva kuulla, että tykkäät!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Siinä on kaikkia elementtejä, joista itsekin tykkään!

   Poista
 3. Hei. Just vasta löysin blogisi. Täällähän on ihania kukkaideoita! Rakastan tulppaaneja ja näitä sinun ideoita on pakko kokeilla heti tänään :)
  t. Maria

  VastaaPoista
 4. Oi miten kiva taas! Mä olen aina kukkakaupoissa ihastellut noita koeputkiväkerryksiä, ja välillä säästänyt kotona lasiputkiloita. Sitten, kun ideoita en ole kuitenkaan keksinyt, olen heittänyt ne lasinkeräykseen.. :( Mutta täytyypä alkaa taas keräillä, kun sinulta saa varmaan jatkossakin ideoita! :)

  P.s. Olen niin ihastunut tähän blogilöytöön, että vinkkasin blogistasi omassa blogissani ja myös yhdessä lemppariblogissani, Uusikuu:ssa. Kaunista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisikin aina tilaa säästää ihan kaikki mitä ajattelee tarvitsevansa EHKÄ joskus. Olen kyllä huomannut saman - jos jotain heität pois, niin pian se idea jostain putkahtaakin - ja sitten harmittaa. Mutta onneksi tuollaisia putkiloita saa :)

   Kiitos blogilinkkauksesta Katri! TOSI KIVA, kun tykkäät ♥♥♥

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig