13. tammikuuta 2015

Vuoden 2015 trendeistä / sisälläSisätiloissa selkeästi the juttu on edelleen viherkasvit. Vihersisustaminen on trendi kunnon T:llä, ja kasvit ovat osa sisustusta. Esim. sköna hemissä (1/2015) on ihanan vihreä juttu (kuva yllä). Kasveista mm. isot ja rehevät jättipeikonlehdet (Monstera deliciosa), jämäkät lyyraviikunat (Ficus lyrata) ja suloiset pyöreälehtiset kilpipiileat (Pilea peperomioides) ovat nyt in.  Kasveilta haetaan näyttävyyden lisäksi helppoutta, joten erilaiset kaktukset ja mehikasvit ovat lehtevien kasvien lisäksi hyvin suosittuja. Inspiraatiokuvia viherkasveista löytyy mm. Pinterestistäni. Myös yrttien itse- ja jatkokasvatus kiinnostaa sisällä edelleen.


Kaikki mikä vihertää, mahtuu trendiin mukaan. Kasvit ovat joko perinteisesti ruukuissa, mutta niille keksitään koko ajan uusiakin tapoja pitää esillä, esimerkiksi valaisimissa, väärin päin roikkumassa, kosteutta kestävissä paperipussukoissa, kangaspusseissa, koreissa ja tietenkin amppeleissa. Erittäin trendikäs laittaa viherkasvitkin lasisiin astioihin juuret ja mullat näkyvillä. Seinäpuutarhoja käytetään etenkin julkisissa tiloissa. Pienemmälläkin panostuksella luonnon kauneutta saa sisälle, kun tuo maljakoihin ja astioihin oksia, heiniä, sammalta, lehtiä tai esimerkiksi tammen taimia juurineen lasisissa pulloissa. Kasvien yhteyteen sopivat hienosti bambu- ja rottinkikalusteet, joilla saadaan ulkotilamaisia ulottuvuuksia sisälle. Joten ei pelkästään siirretä sisätiloja ulos, vaan myös toisinpäin.

Väreissä vallalla ovat mm. sininen, vihreä, Pantonen viininpunertava marsala, kupari, luonnonvärit, murretut, pastellit, valkoinen ja lisäksi hyvinkin kirkkaat värit.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Viherseinät julkisissa tiloissa elävöittävät ja piristävät valtavasti, niiden soisi yleistyvän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillä saa sellaisiakin asioita aikaan, mitä ei millään muulla jutulla saa. Aivan supereita!

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig