23. tammikuuta 2015

Perjantaioksat

Halusin toivotella ihanaa viikonloppua näiden perjantaioksien kera. Tällaiset puuvartiset ja oksamaiset, mutta silti hennon oloiset kasvit maljakoissa miellyttävät. Ja kaikki millä saa eloa sisustukseen, kun ulkona on nyt NIIIIIN talvi, on minulle todella suurta plussaa! Näissä astioissa on vahamyrttiä eli vahakukkaa (Chamelaucium uncinatum), eukalyptusta (Eucalyptus cinerea) ja tuo lehti kuuluu kasville nimeltä huopaitulehti (Kalanchoë beharensis).

Eukalyptus on yksi todella suuri suosikkini. Niitähän saa monia erilaisia; mm. pitkälehtisiä, pyöreitä pieni- ja isolehtisiä, rentovartisia ja vähän jämäkämpiä tapauksia. Ja puina, vähän etelämpänä kuin meillä, ne ovat minua aina ihastuttaneet jotenkin erityisen paljon. Siitä tulikin mieleeni, että tänä kesänä niitä on saatava kesäkukiksi! Ja vielä, eukalyptusten tuoksuhan on huumaava, vaikkakin minulle niistä tulee huono olo, jos joudun tuoksuttelemaan niitä liiaksi. Mutta näin kotona ja pienissä määrin, ne antavat aivan ihanan raikkaan tuoksun!


Haluan myös toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat! Mukavaa, kun olette eksyneet tänne ja vieläpä liittyneet lukijaksi <3 Mahtavaa!
SHARE:

10 kommenttia

 1. Vahamyrtti on yks mun lemppareista, siinäkin on must ihana tuoksu. Ja kukka on niin suloinen ja se kestää pitkään.
  Myös eukalyptyksen tuoksusta pidän. Olen kuullut että esim. Australiassa Suomalaiset käyttävät sitä saunavihtana, kun koivua ei ole saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunavihtana se on varmasti oikeinkin kiva! Voiskin testata :) Kiitti vinkistä :)

   Poista
 2. Ihania oksia, mistähän näitä voisi ostaa?? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia saa kukkakaupoista. Jos ei ole just sillä hetkellä (vaikka molempia taitaa olla lähes aina, koska käytetään paljon sidonnassa), kannattaa kysyä jos voisi tilata.

   Poista
 3. kauniita! Vahamyrtti on minulle ihan uusi tuttavuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahamyrttiä on (ainakin) valkoisena ja vaaleanpunertavana. Käytetään kimpuissa, mutta on sievä noin omillaankin.

   Poista
 4. Hei! Löysin tänään blogisi, Mingaliina's blogin kautta :) Ihastuin ja klikkasin itseni lukijaksi! Ihania ideoita sinulla täällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kivaa, kun löysit ja tervetuloa kukkaisaan maailmaani :)

   Poista
 5. Näin talvella on ihanaa tuoda kotiin leikkokukkia. Niillä saa niin paljon tunnelmaa kotiin.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig