14. tammikuuta 2015

My HYGGEInspiroiduin niin Divaanilehden tammikuun numeron hyggeilystä, että halusin koota joitain omia hyggejuttujani myös tänne. Jotenkin ihana sana ja tarkoitus. Se on tanskaa ja  meinaa asioita ja olotilaa talvisessa kodissa ja mielessä. Kotoisa, kotoilu, lämpö, tunnelma ja talvinen hyvinvointi kuvaavat sitä ehkä jollain tavalla. Hygge auttaa pimeän talven yli, tekee siitä jotenkin mukavampaa ja ihanampaa. Voi myös ajatella, että hyggen mahdollistaa talvi, ja siihen liittyvät asiat, joita ei välttämättä edes olisi ilman neljättä vuodenaikaamme. Jotenkin ihan vastaavaa käsitettä meillä ei ole, tai minulla ei ainakaan tule mieleen. Tuleeko sinulla?


Yleisesti kodissani hyggejuttuja ovat varmastikin valkoiset puusyykuvioiset lattiat, tosin pehmeyttä ja lämpöä tuovia mattoja en juurikaan käytä. Ehkä pitäisi, samoin verhoja, tuomaan siis lisää lämpöisyyttä. Takkaa poltetaan kerran/kaksi päivässä. Ruuat ovat kieltämättä aika tuhteja. Kokataan ja leivotaan lasten kanssa. Muutenkin heidän kanssaan puuhataan sisäjuttuja, jotka ovat erilaisia verrattuna kesän pihajuttuihin.Talvella joka paikka pursuilee taljoja, vilttejä ja tyynyjä, vaikka niitä kaikkia ei edes tarvitse, ainakaan samaan aikaan. Toki tunnelmaa ne tuovat! Pallovaloja roikkuu siellä täällä. Tunnelmavaloja muutenkin ja kynttilöitä. Kotosalla hiiviskelen joko villasukat tai lämpimät tossut jalassa, villapaita ja leggarit päällä. Ehkä se on sitten hyggeasuni. Omaan kotoisuuteeni ja viihtyvyyteeni vaikuttavat tietysti hyvinkin paljon kasvit ja kukat. Terassi, joka näkyy olohuoneen ikkunasta, on sisustettu talveen. Ihana paikka, jossa takkatulen ääressä olisi mukava enemmänkin lukea vaikka lehtiä, olisi tietenkin sohvan nurkka, johon on rakennettu lämmin sohvapesä.Keräsin myös Pinterestiin hyggeilyjuttuja. Ainakin minä sain tehoja tästä talven lämpöisestä ajatuksesta ja muistutuksen, että kyllä tästäkin vuodenajasta voi nauttia, omalla tavallaan. Jos kesällä kerkeää sisällä käydä juuri juuri kääntymässä, talvella pääosin aika menee sisätiloissa. Nautitaan nyt siis vielä sitten siitä :)

Mitä sinulle nousee hyggeilystä mieleen?
SHARE:

4 kommenttia

 1. kynttilät ja viltit tulevat minulle mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on talvisia juttuja, joita ei juurikaan tule käyttäneeksi kesällä, paitsi ehkä loppukesästä :)

   Poista
 2. No nyt kun avasit meille tämän entuudestaan aivan vieraan termin, niin kyllä minullakin ensimmäisenä kynttilät ja viltit tulevat mieleen. Ja ylipäätään sisustaminen, sitä kun ei juuri kesäisin tule harrastettua, mutta talvella piristää kummasti! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Suomen kesä on lyhyt, ei silloin sisällä kerkeä olla, saatikka sisustaa. Syksyn ja talven tullen sitten.

   Tammikuun Divaanissa oli tosiaan kivasti juttua tästä hyggeilystä, jos kiinnostaa tsekkailla lisää.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig