7. marraskuuta 2014

Betoni ja syklaami ne yhteen soppii


Syklaami (Cyclamen persicum) on kiva syksyn kukkiva ruukkukasvi. Ja erityisen hyvin se sopii yhteen tuon betonin kanssa. Betonia löytyy kotoani jonkin verran, ja ihastus sitä kohtaan ei vaan laannu. Alunperin olisin halunnut kotiimme betonilattiat, mutta käytännön syistä (lue: lapsiperhe) päädyimme kuitenkin lopulta puulattiaan.

Syklaameja on paljon erilaisia. Terälehdet voivat olla valkoisen-vaaleanpunaisen-pinkin-burgundin-punaisen  erilaisia yhdistelmiä, ja vaikka ripsureunaisia. Kukkia on monia eri kokoja. Eikä upeita tummanvihreitä kuviolehtiä sovi unohtaa. Syklaami menisi pelkkänä vihreänä kasvinakin! Näiden monipuolisuutta lisää vielä se, että koska ne pitävät viileästä, niitä voi pitää sekä sisällä että ulkona. Syyssäillä se on oikein oiva ulkokasvi. Omani toin sisälle eilen, kun lunta alkoi tupruttelemaan.

Valkoinen on näissä(kin) ehdottomasti suosikkini, mutta joskus tekee hyvää olla villi, ja katsella muitakin värejä! Ja onhan tuo pinkki valkoisilla terälehden reunoilla aika näpsäkkä ilmestys!

Mukavaa viikonloppua sinulle! Toivottavasti se on ihana ja rentouttava.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig