26. lokakuuta 2014

My kitchen

Kirjoittelen tänne kaikista eniten kasvijuttuja, mutta koska sisustaminen on toinen intohimoni, aiheissa pyörii silloin tällöin myös jotain vähän sisustuksellisempaa.

Keittiö on minulle tärkeä paikka, ihan siitäkin syystä, että siellä tulee vietettyä päivässä todella monta tuntia. On mahtavaa, kun nykyisin keittiöt heijastelevat voimakkaasti talon asukkaita ja heidän mieltymyksiään. Minulla oli myös ensimmäisen oman keittiön suhteen todella paljon must-juttuja sisustuksellisesti; mm. betonitasot, avohyllyt, maalaismainen posliiniallas, laitosmainen hana, nahkavetimet, perusvalkoiset kaapit ja muuten musta-valko-harmaa värimaailma. Unohtamatta tietysti toimintotoiveita.

Vaikka tiesin mitä haluan, sen suunnitteluun meni taloa rakentaessa varmasti kaikista eniten aikaa. Eniten päänvaivaa aiheutti se kuinka kaikki toiminnot ja säilytystilat saadaan mahtumaan näinkin kompaktiin tilaan. Lopputulokseen olen ihan tyyyväinen, tähän tilaan ei olisi parempaa voinut tehdä.
Myös keittiössä täytyy olla jotain vihreää. Eihän siitä muuten mitään tulisi. Saisi olla itseasiassa enemmänkin.
Jos kiinnostaa, niin minulla on aika laaja keittiö-Pinterest-board täällä.

Nyt mukavaa sunnuntaita!
SHARE:

19. lokakuuta 2014

Fittonia x 2

Pitsilehti (Fittonia) on jokseenkin huomaamaton viherkasvi.  Mutta, kun niitä tarkastelee lähemmin, ne ovatkin todella viehättäviä, ainakin minusta. Niitä on paljon erivärisiä ja on pieni- ja suurilehtisiä. Ajattelisin, että parhaimmillaan tämä on isona ryhmänä laakeassa kulhossa, mutta minä koitin niitä kahtena yksittäisenä kasvina. Toinen perinteisesti perusruukussa ja toinen maljakossa lehtien peitossa. 
Mukavaa sunnuntaita!

SHARE:

15. lokakuuta 2014

Blogin freesimpi ilme + helloOlen tässä viime päivinä päivitellyt blogin ilmettä. Asia on ollut vireillä jo jonkin aikaa ja mielessä sitäkin kauemmin. Aikapula ja taidottomuus vain ovat hommaa lykänneet. Vihdoin päätin ottaa härkää sarvista ja ryhtyä työhön.

Ja nyt voin itseäni kiittää, kun homma on lähes maalissa. Tunnen itseni aika koodariksi kuvaleveyksien asettelun, nappuloiden ja muiden juttujen löytäessä muotonsa ja paikkansa. Sinnillä ja sitkeydellä (siis googlella ja youtubella) ratkaisut löytyy!Tässä kohdassa voisin myös kertoilla vähän täällä ruudun toisella puolella häärivästä tyypistä. Olen (jo!) 35-vuotias rouvasihminen Espoosta. Minulla on 1- ja 4-vuotiaat lapset ja aviomies, sekä kaksi koiraa. Asumme kaksi vuotta vanhassa omakotitalossa, joka rakennettiin, kun sopivaa ei oikein tuntunut löytyvän valmiina. Pieni piha tehtiin itse pääasiassa toissa kesänä. Viilausta on edelleen, ja uusia suunnitelmiakin, mutta sellainen taitaa kuulua asiaan.

Koulutukseltani olen puutarhatieteen maisteri, ja töitä olen tehnyt alalla markkinoinnin, viestinnän ja myynnin saralla. Täällä blogissa teen postauksia silloin tällöin kukista ja kasveista sisustustwistillä sekä ulkoa että sisältä. Ne tuottavat minulle niin paljon kauneutta ja iloa, että en malta olla jakamatta joitakin asioita myös täällä.

Joten siis hello sinulle jos piipahdit ja luit jutun loppuun :) Mukavaa, kun tulit ja tervetuloa uudelleen!
SHARE:

10. lokakuuta 2014

Syksyinen sisäänkäynti

Sisäänkäynti kasveilla on minulle tärkeä. Siis tärkeää on se, että sisäänkäynnillä on kasveja, tai jotain muuta kaunista mitä katsella. Kotiin on jotenkin ihana tulla, kun ulko-ovella on lämmin vastaanotto.

Haikeana siivosin kesän pois rappusilta, ja vaihdoin syksyisempään. Syksy ei vain ole minun vuodenaikani, mutta parhaani yritän, että siitä saisi nautittavamman. Parhaat kesäkukkani; mehitähdet ja kummituspuu, saivat jäädä. Lisäksi roudasin mukaan vain kaksi kartiovalkokuusta (Picea glauca), laitoin amppeleiden tilalle pajupallerot ja annoin tuulen puhaltaa paikalle ihanan keltaisia vaahteran lehtiä (ja miten ne juuri laskeutuivatkin peittämään ruukkujen multia).

Nyt etupihan tämä osio on valmis ottamaan talven vastaan. Paikat valoillekin kun ovat jo valmiina. Lisää syksyisiä pihahommia odottaa kyllä sitten muualla.


Ihanaa viikonloppua sinulle!

Viime talvena rappusilla näytti tältä, klik. Noita palleroita täytyy kyllä tehdä tänäkin vuonna.


SHARE:

5. lokakuuta 2014

Syyskasvitrendit - Simple detailsSimple details syksyn trendissä rauhoittavat harmaan eri sävyt ja voimakkaat muodot ovat tärkeitä. Syvän- ja puhtaan harmaan sävyihin yhdistetään beigeä ja vaalean ruskeaa. Mielenkiintoa saadaan pinkillä ja oranssilla. Yhdistä erilaisia materiaaleja, esimerkiksi puu ja huopa, graniitti ja metalli sekä pähkinä ja marmori isoissa pinnoissa, astioissa, koristeissa ja yksityiskohdissa. Kuvien kasveina on käytetty joulukaktusta (Schlumbergera x buckleyi), tulilatvaa (Kalanchoë blossfeldiana), hopealankaa (Calocephalus brownii), keihäsanopinkieltä (Sansevieria cylindrica) ja erilaisia juoruja (Tradescantia).

Kuvat Floradania.
SHARE:

3. lokakuuta 2014

Kummituspuu - kummajainen vai ihanuus?


Täytyyhän se nyt yksi kummituspuu eli korokia (Corokia) olla sisälläkin! Se vaan on niiiiin super! Ulkona minulla näitä on ollutkin koko kesän, mutta nyt sellainen ilahduttaa myös siis sisällä. Ennemmin näitä ihanuuksia on vilahtanut mm. postauksissa Terden olonurkkaus ja Etupihan sisustettu nurkka.

Hajotin yhden kolmen varren rykelmässä myydyn kasvin ja istuttelin ne erikseen tuohon betoniruukkuun. Valkoisia kiviä vähän pintaan ja minun syksyni ihanin asetelma oli valmis. Taitaa olla siis selvää, että minulla tämä kasvi kuuluu ehdottomasti ihanuuskategoriaan :)


Mitä sinun syksyysi kuuluu? Minä olen ollut koko viime kuun flunssassa, joten en ole päässyt tekemään oikein mitään. Piha on aivan retuperällä, urheilla ei ole voinut yhtään ja tämä blogikin on saanut jäädä täysin. Kaikki välttämättömimmät asiat on vain hoidettu; perhe ja työ. Nyt kun voimat palailevat, niin enköhän tännekin saa taas jotain juttua.

Ihanaa viikonloppua sinulle, hauskaa kun kävit!

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig