8. elokuuta 2014

Rungollinen basilika

Basilikapuu on jatkumo rakkaudelleni basilikaan ja kasvien rungollisiin versioihin. Pakkohan rungollinen basilika oli siis hankkia, kun sellainen kaupassa vastaan tuli.

Näitä on ollut tänä kesänä ruokakaupoissa myynnissä Järvikylän kasvattamana. Ihana lisä hieman erikoisempien kasvien kokeilijoille. Itse ostin Kevätmessuilta yhdeltä osastolta huhtikuussa samanmoisen, mutta se ei tainnut viikkoa kauempaa kestää. Tämä on eri maata. Vahva ja tarmokas! Toki kasvuolosuhteet kasvihuoneessa - missä tämä nyt oleilee - ovat hieman erilaiset kuin lopputalvella sisätiloissa.

Laitoin sen heti isompaan ruukkuun, jotta kasteluntarve ei olisi kohtuuton. Vedentarve kun näillä säillä on muutenkin aikamoinen. Toivottavasti tämä jaksaa syksyyn saakka. Tällaiset pienet basilikan lehdet kun ovat todella kiva lisä vaikka salaateissa, isojen (jätti)lehtien rinnalla. Ja kauniskin se on kuin mikä. I like! 

SHARE:

6 kommenttia

 1. Mäkin ihastelin basilikapuuta kaupassa, mutta en sitten uskaltanut ostaa. Basilikan viihtyminen varjoisella parvekkeellani on muutenkin vähän niin ja näin, joten en raaskinut tehdä epävarmaa investointia.

  Mutta on se nätti!

  VastaaPoista
 2. Nätti tapaus se on, se on kyllä niin totta!

  Onneksi varjoisellakin partsilla voi kasvattaa mitä vaan, ettei tarvi jäädä harmittelemaan basilikan menestymättömyyttä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana basilikapuu! En ennen nähnytkään. Olet varsinainen viherpeukalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö. Se on kyllä todella hieno. Ihan jo surettaa syksy, kun en usko, että se sisätiloissa vähenevästä valosta oikein välittää..

   Poista
 4. Mistä ostit basilikapuun?olen yrittänyt etsiä tuloksetta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuon yksilön Espoon Sellon Prismasta. Olen nähnyt niitä sekä Prismoissa että Cittareissa. Onnea etsintään!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig