27. heinäkuuta 2014

Aamuhetki kasvihuoneella

Kasvihuone on ihanasti aamulla varjossa. Ihanasti siis, varsinkin nyt, kun lämpötilat hipovat 30 astetta. Siellä ja sen läheisyydessä on mukava viettää lempeitä aamuhetkiä. Kuunnella kun pölyttäjät surisevat, ja tienoo herää uuteen aurinkoiseen päivään. Huone on Kekkilän Vihervaja, ja se on ihan toimiva kokonaisuus. Se valikoitui huoneekseni lähinnä siksi, että siinä on mukavasti varastotilaa samassa kompleksissa. Pieneen pihaan erillisen varaston teko olisi ollut puutarhan tuhlausta. Ja onhan se tietenkin tyylikäs ja moderni! Huone on kaikista hallitsevin ja näyttävin elementti koko puutarhassani. Ja jotta moderni ei olisi liian simppeli, olen pehmittänyt sitä koreilla ja puulaatikoilla.Yksi ihanuus kasvihuoneella on kiinalainen teekasvi jiaogulan (Gynostemma). Se on jotenkin niin kaunis! Kuuluu ihan ehdottomasti minun aivan lempparikasveihini.Kasvihuone ei ole vaatinut ihan kauheasti huolenpitoa, koska kastelulaite hoitaa kastelun. Se on kyllä ihan ehdoton! Satoa huoneesta on tullut jonkin verran. Tomaatit värittyvät, ja chilitkin ovat jo aikamoisia. On aivan superihanaa herkutella omilla herkuilla!

Vanha Ikean tarjoilupöytä löysi vihdoin paikkansa kasvihuoneesta erinäisten tavaroiden säilytyspaikkana. Kannatti säilyttää tätäkin pöytää! 


Nyt mukavan leppoista sunnuntain kesäpäivää!
SHARE:

25. heinäkuuta 2014

Asuntomessut: Drama Queen

Sisustettu kerrostaloasunto Drama Queen oli kyllä huoliteltu kokonaisuus! Huoneisto oli viimeisen päälle suunniteltu ihan loppuun saakka, ja mieli todellakin lepäsi sitä ihmetellessä. Tyyli oli ihanan luksus ja naisellinen. Ja minulle ilahduttavaa oli tietenkin kasvien ja kukkien käyttö, jotka oli toteutettu ihanan aistikkaasti. I loved it!

SHARE:

21. heinäkuuta 2014

Asuntomessut: Cube


Asuntomessuilla on käyty Jyväskylässä. Tämän talo Cuben (nro 2) sisustus oli osittain lähellä omia mieltymyksiäni, siksi siitä muutamia kuvia. Aika modernia, ripauksella ihanaa marokkoa, ja ihan mahtavia Zoco Homen tuotteita. Voisin ottaa niistä kaikki omaan kotiini! Lisäksi tuo pullojukka paperipussissa on hauska oivallus.

SHARE:

13. heinäkuuta 2014

Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle'

Joskus silmiään saa hieraista kaksikin kertaa näiden kasvimaailman ihmeellisyyksien edessä. Olin nähnyt kuvia vastaavista, ja kun se puutarhamyymälässä tuli vastaan, lähti se samantien mukaan. En tiedä tämän kippuralehtisen kasvin suomenkielistä nimeä, latinaksi se on Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle'. Samaan sukuun kuuluvalla alpukalla (Albuca setosa) on samantyyppinen kukka, mutta erilaiset lehdet.

Nyt tämä korkkiruuvilehtinen kasvi on asustellut parin kuukauden ajan milloin missäkin; auringossa, puolivarjossa ja saanut vettä enemmän ja välillä vähän vähemmän. Vähään tuntuu olevan tyytyväinen. Kukkavanoja on kaksi, kolmas tulossa. Huomio silti kiinnittyy kerta toisensa jälkeen noihin ihmeellisiin lehtiin. Kertakaikkisen jännä tapaus! Mahtavaa, kun näitä omituisuuksia löytyy, ja niiden kasvua saa seurata kotona. Mitäs pidät tästä? Onko kokemuksia kasvista?
SHARE:

6. heinäkuuta 2014

Terden olonurkkaus


Terdeä on sisustettu. Kaikki lähti lumipallon lailla vyörymään, kun asensin valkean, kuulaan verhon. Sen jälkeen terassin nurkkaus huusi muutakin, joten paikalle raijattiin kaksi Storsele tuolia, muutama puulaatikko, vanha räsymatto, viltti- ja tyynykasoja sekä tietenkin kasveja. Kasveja on aika minimalistisesti, mutta vaihtelu virkistää.Tuo kummituspuu eli korokia (Corokia) on niin hento ja kaunis, ja vaatii tilaa ympärilleen, että sen viereen ei mikä tahansa sovikaan. Mitä sinä olet mieltä tästä äärimmäisen trendikkäästä kasvista? Minusta se on epätavallisuudessaan upea ilmestys pienine harmaanvihreine lehtineen ja käppyräisine oksineen.

Toinen suurta ihailuani osakseen saava kesäkukkani on riippaorvokki. Päivä päivältä mahtavampi tapaus tämä toinen kesän trendikasvi (tästä linkistä postaus kesäkuun alussa).Nypin tähkälaventelin kukkia tuomaan raikasta laventelin tuoksua ja French Riviera -tunnelmaa. Aah, mikä tuoksu!Olen tykästynyt perinteisiin viherkasveihin ulkona. Viime kesänä minulla oli aaroninparta, ja tykkäsin siitä todella paljon (tästä linkistä postaus siitä). Nyt superperinteinen kirjorönsylilja (Chrophytum comosum 'Ocean') tuo ihanaa raikasta vihreyttä, ja sisätilafiilistä terden olonurkkaukseen.

Mahtavia kesäpäiviä teille! Kiitos kaikille seuraamisesta ja kommenteista :)

SHARE:

2. heinäkuuta 2014

Energy!


Vihreää, vihreää! Valkoisen ohella minun THE väri! Voimaannuttava ja energiaa säteilevä vihreä. On ihanaa, kun kesällä voi omasta pihasta kerätä kukkia ja tätä vihreyttä maljakkoon. Tässäkin sadat hennot ja pienet poimulehden kukat loistavat jotenkin niin kirkkaasti. 

Valkoisen jalohortensian kukinnot ovat kääntymässä vihreiksi. Aluksi ne olivat hieman vihertävät (linkistä tämän ihanuuden väri toukokuun alussa) muuttuen sitten puhtaan valkoiseksi. Kuin muistutukseksi kuvassa takimmainen kukinto on juuri avautunut ja tällainen valkoinen. Ihan mahtavan näköinen, ja kiitollinen kukkija. Kesäkukka parhaimmillaan!


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig