31. toukokuuta 2014

Toukokuu Instagramissa


Toukokuussa värjöteltiin ja paistateltiin, säät olivat vähintäänkin vaihtelevat. Istutushommat jatkuivat, ja kesäkukat ulkoilivat. Myös ensimmäinen raparperipiirakka valmistui, voi sitä herkkua! Kuun kohokohta oli tietenkin Chelsea Flower Show, mahtava Lontoon puutarhanäyttely.

Instagram tilini.
SHARE:

29. toukokuuta 2014

Tomaatit matkalla huoneeseen + muuta vihreää

Tomaatit ovat matkalla kasvihuoneeseen. Tämä on ensimmäinen vuosi lapsuuden jälkeen, kun minulla on oma kasvihuone. Saa nähdä kuinka tässä käy! Innoissani ainakin olen. Odotan niin sitä, kun saa lämpiminä kesäaamuina hipsiä omaan huoneeseen keräämään omat tomaatit.Erilaisia lajikkeita täytyy kokeilla, ja sainkin ystävättäreltäni aimo satsin taimia. Lajikkeita sinne on ainakin menossa Kumato, Moneymaker, Gulliver ja Tamina, ja monia muita. Lisäksi jokunen chili ja kurkku.


Kuukausi sitten kasvihuoneeseen istuttamani sipulit ja kylvämäni retiisit ovat mahtavan kokoisia. Nyt ne täytyy pistellä poskeen, jotta saadaan tilaa tomaateille. Onneksi kasvimaalta vihertää jo uutta.


Herukoiden marjat ovat jo todella vauhdissa. Enää vaan väriä pintaan, niin päästään nauttimaan niistäkin! Myös kuukausi sitten multaan laittamani ämpäriperunat näyttävät oikein innokkailta auringonpalvojilta. Tämä on niin mahtavaa aikaa!  
SHARE:

27. toukokuuta 2014

Light Bloom - kesän kukkatrendi


Tässä Floradanian kesän trendi: Light Bloom. On kyllä todella sieviä, herkän naisellisia sävyjä. Kaikki materiaalit ja kukkien sävyt ovat vaaleita ja valoisia. Mutta, koska ne on tuotu graafiseen ympäristöön, kokonaisuus ei näytä liian hempeältä. Kuvien kasvit ovat: kohtalonpensas (Clerodendrum), lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa), aaroninparta (Saxifraga stolonifera), valkoapila (Trifolium repens), pauliinabegonia (Begonia Elatior), muurikello (Campanula portenschlagiana), (Chirita tamiana) ja sinisilmä (Exacum affine).

Kuvat: www.floradania.dk
SHARE:

26. toukokuuta 2014

Chelsea Flower Show - show gardens 2/2

Ja lisää kuvia show gardenseista. Kun näitä kuvia katsoo, niin todella haluaisi palata Chelseaan, ja jäädä asumaan näihin puutarhoihin! Varsinkin viimeinen kuvissa olevista oli sellainen, jonka tyylistä ja värimaailmasta tykkäsin todella. Toivottavasti pystyn näillä kuvilla edes hieman tuomaan sitä ihanuutta ruudullesi. 
Vital Earth The Night Sky Garden - silver-gilt medal
suunnittelija: David & Harry Rich

The Laurent Perrier Garden - gold medal / best show garden
suunnittelija: Luciano Giubbilei

The M&G Garden - gold medal
suunnittelija: Cleve West


Hope on the Horizon - silver-gilt medal
suunnittelija: Matt Keightley
SHARE:

25. toukokuuta 2014

Chelsea Flower Show - show gardens 1/2

Hieno Chelsea Flower Show takana. Kannatti taas käydä! Kuvia on koneella satoja, ja jaan niitä nyt osan täälläkin. Laitan lähipäivinä muuutaman Chelsea postauksen, koska kuvia on niin paljon. Tässä on kuvia show gardeneista eli tapahtuman isoimmista ja hienoimmista puutarhoista.The Telegraph Garden - gold medal
suunnittellija: Tommaso del Buono & Paul Gazerwitz

The Homebase Garden - 'Time to Reflect' in association with Alzheimer's Society - gold medal
suunnittelija: Adam Frost

Cloudy Bay Sensory Garden - silver-gilt medal
suunnittelija: Andrew Wilson & Gavin McWilliam

RBC Waterscape Garden - gold medal
suunnittelija: Hugo Bugg
SHARE:

22. toukokuuta 2014

Kesäkukkainspiraatiota


Kesä ja kukat. Yksi parhaita asioita mitä tiedän! Ja kaikista parasta on nyt se, että kesäkukkien aika on alkanut! Olen kerännyt Pinterestissä omaa boardia näille kesän ihanuuksille. Pääset sinne täältä.
SHARE:

20. toukokuuta 2014

Raparperi ja piirakka


Aivan mahtavaa, kun on voinut korkata satokauden! Vähissäpä tuo valikoima vielä on, mutta kuitenkin. Raparperia, retiisiä, sipulin naatteja. Se on niin luksusta, kun voi hetken kuluttua talsia omalle pihalle, ja kerätä ruuan tarveaineet omista kasvatuksista. Raparperit (Rheum rhabarbarum) olivat sen verran kookkaita, että niistä sai jo piirakan tehtyä. Ja todellinen herkkupiirakka se olikin (ohje alla)!  


Maisemakahvilan raparperipiirakka

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseosta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperinpaloja
2 rahkaa (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseosta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja voisula. Laita toiseen astiaan 2/3 seoksesta, ja toiseen 1/3 pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna. Taputtele leivinpaperille uunipellille. Lisää pilkotut raparperinpalat. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri, ja kaada raparperien päälle. Lisää vielä muruseos. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Lisäksi käy jäätelö tai vaniljakastike, mutta on herkkua pelkälläänkin!
SHARE:

18. toukokuuta 2014

Ihmepuutarha Rautatieasemalla


Ihmepuutarha on kasvanut taas Helsingin päärautatieasemalle. Tämä on kolmas vuosi, kun junilla matkustavat saavat ihastella vihreää ja kukkivaa aseman laiturialueelle. Mahtavaa, kun tällaisia juttuja järjestetään! Puutarhaa jossakin ihan muualla kuin on totuttu. Ja hienoa tässä on myös se, että opiskelijat ovat saaneet suunnitella nämä hienoudet.  Tehtävänanto oli "luoda näyttävä ja värikylläinen visio suomalaisesta tulevaisuuden puutarhasta". Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhdeksän ryhmää, ja voittajaksi selviytyi Livian opiskelijoiden työ Neljä vuodenaikaa, jossa istutukset on rakennettu kokonaisuuksiksi vuodenaikojen ympärille. Laatikot ovat paikoillaan 30.8. saakka, joten hyvin kerkeää käydä katsomassa nämä Ihmeet!


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig