28. kesäkuuta 2019

Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha


Olin viime viikolla Kööpenhaminassa - juhannusta viettämässä. Meillä ei ole mökkiä, joten olemme monena vuonna olleet reissussa. Tänä vuonna Tanskassa. Yksi kohde jossa käyn Köpiksessä ollessani hyvin usein, on Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha. Se on kivasti ihan kaupungin ytimen läheisyydessä, ja siellä on kiva ja lempeä tunnelma. Tässä kuvapostaus sieltä.Puutarhassa on kasvihuoneita ja laajat perenna-alueet. Nurmikenttiä on paljon, ja ihmiset viettävät siellä aikaa rentoutuen. Nyt yhdessä kasvihuoneessa oli Butterfly House, josta lapset olivat tietenkin ihan innoissaan. En vain kerennyt saada yhtään kunnon kuvaa vilkkaasti liikkuvista perhosista.


Nämä upeat liljakanukat (Cornus kousa) olivat monin paikoin nyt kukassa. Onko teillä kokemusta tästä pikkupuusta? Se on kerrassaan upea!
Jos olet reissussa Kööpenhaminassa, tätä puistoa suosittelen lämpimästi. Siellä ei ollut nyt lainkaan kahviota, mutta löytyyhän niitä runsaasti alueen ulkopuolelta.


--
Botanical Garden in Copenhagen is one of my favourite places in that city.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

 1. Näyttää aivan unelmalta paikalta! <3 Kiitos esitelystä!
  Tajusin juuri, etten ole ikinä käynnyt Kööpenhaminassa tai ylipäätään Tanskassa. Tämä puute täytyisi kyllä korjata.
  Minä olen ihaillut noita liljakanukoita jo kauan.
  Hankinkin sellaisen Mustilan taimipäiviltä pari kesää sitten. Istutin aarteeni muka suojaiseen paikkaan, mutta kyllä se vaan menehtyi seuraavana talvena.
  En ole kuitenkaan hyljännyt haavettani siitä. Ajattelin, että kokeilisin vielä kerran jossain toisessa paikassa ja suojaisin sitä vaikka havuilla syksyn tullen.
  Se on yksi kauneimmista kasveista mitä tiedän. Kuolaan esim. Japanilaisten instatileillä sen kukintaa joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiva kuulla kokemusta tuosta puusta! Näin olen ymmärtänyt, että vähän liian arka täällä, mutta niinhän moni muukin on, ja saattaa silti menestyä hyvällä paikalla.

   Suosittelen Tanskaa kyllä ja Köpistä - ehdottomasti!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig