14. toukokuuta 2019

Magnolia ja muuta kevättä


Kevät on nyt ihan täydessä vauhdissa, niin kuin joka paikasta huomaamme. Yksi sykähdyttävimpiä juttuja keväisin minulle on magnolian kukinta.


Tämä vaaleanpunainen magnolia on tarhamagnolia (Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'). Se tuntuu olevan nykyisin aika yleinen, ja helposti saatavilla. 


Olen hehkuttanut samaisen magnolian kukintaa täällä ja täällä. Joka vuosi se ei kuki. JOTEN nämä keväät kun se kukassa on, tuntuvat aina aivan erityisen hienoilta. Ihailen sitä ihan joka päivä. Näyttää muuten kukinta olevan hieman etuajassa edellisiin vuosiin verrattuna. Ilman blogia tällaisiakaan asioita ei muistaisi - ainakaan minun muistillani.

Vaaleanpunaisen ihanuuden lisäksi minulla on myös valkoinen japaninmagnolia (Magnolia kobus 'Vanha Rouva'). Se on ollut pihassa muutaman vuoden ja tänä vuonna siinä on ensimmäistä kertaa enemmän kuin kaksi kukkaa. Juhlan arvoinen hetki sekin!
Myös suklaakirsikka (Prunus cerasus 'Chokoladnaja') aloittelee kukintaansa. Ihana pilvi siitäkin tulossa!


Herukat myös täydessä vauhdissa.


Joululta ja nykyisin myös keväisistä ruukkuistutuksista kannattaa todellakin säästää kaikki sipulit ja upottaa ne kukkapenkkiin. Sieltä täältä nousevat hyasintit on superihania.
Palloesikot ovat myös todella kauniita. Tämän olen joskus vuosia sitten ruukkukukinnan jälkeen laittanut kuorikatteen sekaan, ja sieltä se vuosi toisensa jälkeen nousee. Väri nyt ei ehkä ole mitenkään aivan parhain, mutta eihän tuota nyt henno poiskaan laittaa. Ihana pallo!

--
My magnolias are blooming! 
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fiSHARE:

2 kommenttia

  1. Kevät on ihanaa aikaa, kun saa seurata mustasta maasta pikkuhiljaa kasvavia uusia kasveja. Ihanaa kukkaloistoa sinulla!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig