18. huhtikuuta 2019

Rosmariini ja herkkujuoma


Yhteistyö: Huiskula*

Se olisi pääsiäinen! Joka vuosi nämä(kin) karkelot tulevat yllättävän vauhdilla. Täytyy myöntää, että kodin koristelu munilla ja höyhenillä on jäänyt lasten kasvattamiin ruohoihin, piirustuksiin, askarteluihin ja pääsiäisoksiin. Itse olen lähinnä toiminut heidän apulaisenaan, ja siinä sivussa yrittänyt saattaa omat työt loppuun, jotta voidaan koko perhe ottaa muutaman päivän breikki.Mutta rosmariinit (Rosmarinus officinalis), ne ne kuuluvat minun pääsiäiseeni. Niistä nouseva tuoksu on mielestäni yksi parhaimpia tuoksuja mitä maa päällään kantaa laventelin ja mintun ja tomaattikasvuston ja ja....kanssa. Ylipäätään rakastan tuoksuja! Rosmariinin tuoksu on ihanan tumma.  


Näitä on nyt kaksi. Rungollinen ja tavallinen. Ne kannattaa aika pian hankkimisen jälkeen siirtää isompaan ruukkuun, jotta ne eivät pääsisi kuivumaan. Nämä ruukut ovat olleet minulla lasitetulla terassilla jo jonkun viikon, ja pakkanen - joka siihenkin tilaan pääsee - ei ole näihin vaikuttanut. Kestäviä ovat!Koska tuoksut - ja tietenkin maut ovat tärkeitä - ja halusin rosmariinin makua johonkin näin pääsiäisen alla - päätin tehdä kivan rosmariini-greippijuoman. Tämä on aika nopea tehdä. Juoma on pirtsakka ja mielestäni kivan värinen. Ja heittää kyllä ajatukset hauskasti pääsiäiseen. Käytin tässä juomassa verigreippiä, mutta jos haluaa keltaisempaa juomaa, niin varmasti tavallinen greippi tai appelsiinimehu käyvät yhtälailla.


Rosmariini-verigreippijuoma (kahdelle)

Aineet:
Rosmariinisiirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria
4 rosmariinin oksaa

Juomaan:
3 dl tuorepuristettua verigreippiä
3 dl kivennäisvettä
Rosmariinin oksia koristeluun

Valmista ensin siirappi. Laita kattilaan vesi, sokeri ja rosmariini. Keitä hiljalleen n. 10 min. Jäähdytä.  Purista mehu greipeistä. Annostele laseihin ruokalusikallinen siirappia ja 1,5 dl verigreippimehua sekä kivennäisvettä. Minä jätin hedelmälihan mukaan, mutta sen voi halutessaan siivilöidä pois. Sekoita ja koristele rosmariinin oksilla. Makupariksi sopii esimerkiksi gini.


Kuuluuko rosmariini sinun suosikkeihisi tuoksunsa - ja makunsa - puolesta?

Loistavaa ja aurinkoista pääsiäisbreikkiä!

* rosmariinit saatu Huiskulasta.

--
Rosemary. What a plant! It's beautiful and it's scent is perfect. Do you like? I made a drink of rosemary and grapefruit and yes, it's delicious!
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

2 kommenttia

 1. No kyllä!
  Rosmariiniperunat saavat veden kielelle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä. Tänään on uuniin menossa kasviksia, ja rosmariini on taas käytössä :)

   Ihanaa pääsiäislomaa!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig