5. syyskuuta 2018

Syksyisiä ruukkukasveja ja oksia


Yhteistyö: Huiskula*

Yksi syksyn ihanimpia juttuja on uusien ruukkuistutusten suunnittelu ja teko. Tässä vaiheessa olen yleensä heivannut osan perinteisistä kesäkukista pois, ja uutta on saatava tilalle. Jotain syksyistä, mutta ei vielä kuitenkaan kauhean talvista.Aika perinteisinä syyskasveina minulla on ollut hopealehti ja -lanka sekä jonkin värisiä keijunkukkia ja tietenkin kummituspuu. Ja niin tänäkin vuonna! Toistan itseäni, mutta näistä tykkään. Kaipaisin kyllä jotain todella inspiroivaa ja uutta valikoimaa syksyyn.


Laitoin neulasettomia kuusen oksia ruukkuihin kasvien lehtien lomaan pystyyn ja vaakaan. Näin niistä saa vähän astetta syksyisempiä vielä. 
Näitä syyskasveja ei tarvitse enää kastella sillä tavalla kuin kesäkukkia. Riippuen paikasta, lämpötilasta, ruukun koosta ja siitä sataako niihin taivaalta, kannattaa ruukut tsekkailla kerta pari viikossa. Lannoitetta voi antaa, mutta en koe sitä täysin välttämättömäksi.


Mitä syyskasveja sinä olet laittanut?

* kasvit saatu Huiskulasta

---
Here are some of my autumn plants; silver ragwort, cushion bush, wire netting bush and some purple-silver alum root.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

12 kommenttia

 1. Kummituspuunko voi laittaa ihan ulos? Miten kylmää se sietää? Katselin eilen kaupassa, että olisi ihan kiva vaikka pyhämiestenpäivänä, paperilepakoin koristeltuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minun kokemuksen mukaan se tykkää paljon mieluummin olla ulkona kuin sisällä, kasvaa kokoakin ulkona hyvin. Sisällä tuollaiselle puuvartiselle kasville on liian kuivaa ja lämmintä. Minulla on välillä ollut ihan talvellakin ulkona. Näyttää kauniilta, kun siihen sataa lunta päälle. Ei tokikaan ruukussa selviä, ja muutenkin liikaa pakkasta. Jos haluaa siirtää sisälle, kannattaa ottaa kun ensimmäiset kevyet pakkasyöt tulee.

   Poista
 2. Mä en ole laittanut vielä mitään... Jotenkin se kesäkukkien totaalin palaminen lannisti...heinät, musta petunia ja koristeapilat porskuttaa vielä voimissaan. Oon saanut kaks kertaa kummituspuun kuivumaa, viläköhän kokeilis kolmannen kerran:)) ihanat noi sun istutukset jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vielä kerkeää hyvin! Heinät voi jättää vaikka talveksi ruukkuun. Niin kauniilta ne näyttävät lumenkin seassa.

   Oletko siis kuivattanut kummituspuun ulkona? Minun kokemuksen mukaan ulkona se on todella helppo, täytyy tietty silloinkin muistaa kastella silloin tällöin ;) Sisällä se on hankalampi tapaus.

   Poista
  2. Ei kyllä se on kuivunut sisällä. Ulkona se pysyi pitempään elossa:))Talvella on varmastikin liian kuuma ja kuiva ilma. Pitäisi ehkä vähän sumutella?

   Poista
  3. I see - näin arvelinkin! Sisällä se on haastava, vaikka eipä siitä heti näe milloin on kupsahtanut 😁 Voi koittaa sumutella.

   Poista
 3. Kivan näköiset istutukset ja tyylikäs kokonaisuus. Minulle nuo ovat vielä jotenkin liian syksyisen näköisiä, aivan kuin marraskuussa kunnon pakkasyön jälkeen kuurainen aamu. Tai silloin kun on ollut jo pitkään pakkasta, mutta vielä lumeton maa. Tähän vuodenaikaan tarvitsen vielä värejä ja kukkia, joten laitoin punottuun koriin syklaameja ja kirjavalehtistä murattia. Osa kesäkukistakin on vielä nätisti kukassa, joten enempää syysistutuksia en taida tehdä. Myöhemmin sitten perinteisesti kanervaa ja havuja, eli ilmiselvästi minulla on pakkomielle pitää kesästä ja väreistä kiinni mahdollisimman pitkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tyylillään! Syklaami ja muratti kuulostaa myös kivalta! Toi kesästä kiinni pitäminen kuulostaa tutulta :) Ekaa kertaa kyllä taidan nauttia nyt syksystäkin - ainakin vielä :)

   Poista
 4. Oksat tuovat ihanan säväysken syysistutuksiin. Tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeezsh! Niin tuo, mäkin tykkään. Se jokin pieni piste iin päälle :)

   Poista
 5. En ole laittanut mitään vielä. Haahuilen vielä Daalioiden ihailussa. Mutta nyt kyllä inspiroiduin tästä postauksesta. Jos vaikka alkaisi miettimään astioita enste :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikein loistavasti kerkeää. Vielä on moni kesäinen kasvi niin ihanasti kukassa, että mitäpä sitä mennä asioiden edelle :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig