11. syyskuuta 2018

Eukalyptus puutarhan ruukkukasvina


Minulla on niitä luottokasveja, joita jaksan hehkuttaa aina uudelleen ja uudelleen. Jokaikisessä käänteessä muistan aina mainita eukalyptuksen, kun minulta kysytään kesäkukista. En vain tiedä mitään parempaa kesäkukkaa kuin ruukussa kasvava eukalyptus (Eucalyptus gunnii).


Ensinnäkin, se on supernopea kasvamaan, ja hujahtaakin parimetriseksi nopeasti kesän mittaan. Toisekseen se on helppo, ei niin väliä, jos ihan aina ei muista kastella. Ja kolmanneksi se kestää pakkastakin aikalailla. Neljänneksi: onhan-se-vaan-niin-mielettömän-värinen. Siitä löytyy siis huikean hyviä ominaisuuksia. Itseasiassa vähän ihmettelen miksei se ole meillä päässyt kovin suosituksi kesäkukaksi.


Eukalyptus pitää isosta ruukusta, ja hyvin lannoitetusta kesäkukkamullasta. Olen aina - monta vuotta - kasvattanut näitä ruukuissa. Koskaan minulla ei ole ollut eukalyptusta maassa, mutta sekin voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Näiden talvettamisessa en ole kuitenkaan onnistunut kellarissa, joten hankin aina uudet taimet keväisin. Puutarhassa ruukussa ne menevät oikeastaan niin kauan, että pakkaset jäädyttävän ruukun mullan. Olen katkaissut vielä marras- ja joulukuussakin oksia maljakkoon. Mikä muu "kesäkukka" menee kahdeksan kuukautta? 


Ja mistä muusta kesäkukasta saa yhtä kauniita ja isoja oksia maljakkoon? Eukalyptus on siis minun aivan ultimate favourite kesäkukka! Jei!

---
My ultimate favourite summer flower: eucalyptus. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Mä taisin tappaa yhden keväällä. Mut pidinkin sitä sisällä. Uutta peliin ja ulos siis. Tai sitten kun niitä taas näkee kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, just näin! Keväällä kun sellaisen hankkii, saa todella pitkäikäisen "kesäkukan".

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig