5. elokuuta 2018

Selvinneet pelargonit


Joskus sitä vaan saa ilahtua iloisesti näissä puutarhahommissakin. No ei vaan, hyvin usein saan oikeasti ilahtua. Puutarha on kyllä sellainen juttu, että en ihmettele yhtään, että se on suosittu terapiamuoto monille elämän tuoksinoissa tallaaville. 


Nyt minua ovat erityisesti ilahduttaneet nämä pelargonit. Toinen on australian villipelargoni (Pelargonium australe) ja toinen upea monivärilehtinen 'Mrs. Pollock' -lajike. Ja syys siihen onneen ei ole vain näiden kauneudessa, vaan siinä, että ne selvisivät kuin selvisivätkin viime talvesta. En kastellut niitä montaakaan kertaa talven aikana pimeässä kellarissa. Kevään tullen nostin ne ulos, mutta pitkälle kesään olin aivan varma ettei näistä enää mitään tule, mutta kappas vaan. On tullut, ja vielä ihan todella kauniita ja tuuheita. Talvettamalla saa kyllä kivasti pidettyä samaa kasvikantaa hengissä, mutta alkukesästä kyllä kysytään todella uskoa niiden kaunistumiseen - varsinkin jos ei ole muistanut nostaa niitä edes sisälle keväällä etukäteen. No, ensi vuonna parempi muisti - ehkä!


---
My survived pelargoniums. One australian wild one and one with white-yellowish-green leaves. I really like these beautiful plants. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

2 kommenttia

 1. Puutarha on kaikissa elämäntilanteissa parhain terapeutti. Itse ainakin virkistyn, saan lohtua ja rauhoitun puutarhassa. Stressi laskee ja ajatukset kirkastuvat kertaheitolla. Myös iloisissa tunnelmissa on ihana käyskennellä puutarhassa.
  Ja tuo on ihan parasta, puutarha ja luonto elää ja kasvaa, vaikka me puutarhurit emme aina ehtisi tai jaksaisi ahkeroida. Itselleni tämä kesänä puutarha on ollut juuri terapetti ja filistelyn paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Riina näinhän se on! Sekä ilossa että apeana puutarha on kyllä paikallaan. Ja ilahduttavaa on sekin, että kasvua ja edistystä tapahtuuu vaikka puutarhaan ei niin kerkeäisikään. Sekin on lohdullista!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig