23. elokuuta 2018

Kew Gardensin upein nähtävyys


Kew Gardensissa Lontoossa on avattu viimein tänä keväänä viisi vuotta entisöitävänä ollut Temperate House. Oli niin kiva ja vaikuttavaa käydä tässä upeassa 1860 alunperin rakennetussa jättimäisessä kasvihuoneessa. Pari vuotta sitten Kewssä käydessäni istuskelin tämän kasvihuoneen terassilla  pitämässä mahdotonta ukkosmyräkkää, ja nyt sinne pääsee sisälle - jei! 
Tällaisissa vanhoissa kasvihuoneissa vain on sitä jotain. Noh, yleensäkin rakastan vanhoja rakennuksia sekä kasvihuoneita, joten kun ne kaksi on yhdistetty, on rakkaus taattu. Kaikki nuo mielettömät yksityiskohdat... Kasvit ovat vielä aika pieniä, mutta ei se haittaa.


Halusin jakaa teillekin nämä kuvat tästä paikasta, niin makea se on! Kew Gardensin upein nähtävyys. Eli jos olet Lontooseen matkalla, yksi vinkkini on Kew Gardens ja siellä Temperate House.Puutarhassa kierrellessäni törmäsin tällaiseen ihan mielettömän upean väriseen kultalakkaan (Erysimum). Lajiketta tutkailin netistä, ja se voisi olla Gogh's Gold. Sitä siis metsästämään!
Ja on siis Kew Gardensissa paljon muutakin kaunista katseltavaa. Erilaisia ja -kokoisia kasvihuoneita on monta, ja niissä erilaisia kasveja maapallon eri kolkista. Ravintoloita löytyy muutamakin tai myös omat eväät on oiva piknikiä ajatellen.


Yksi pitkäaikainen rakkauteni on mehipuu (Aeonium arboreum). Aina ilahdun kun niitä näen, varsinkin näitä tummia. Ja köynnösruusukujanne. Se on vaan vaikuttavaa!


---
London's Kew Garden is one of my favourite place in that city. Now the Temperate House is finally open, after five years of restoration. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig