25. heinäkuuta 2018

Upeat liljat


Olen tänä kesänä kokeillut kesäkukkaa, josta en ole liiemmälti perustanut ennen. Tämä kasvi on värililja, ja olen siihen aivan lovena. Kukkien väri on hento vaaleanpunainen, joka taittaa pienesti  kukan juuri auettua lempeään oranssiin. Niin kaunis!Nämä kasvavat minulla (hitusen liian pienissä) punasaviruukuissa kesäkukkamullassa snadissa varjossa, ja tuntuvat viihtyvän hyvin. Siirrän ne syksyn tullen kukkapenkkiin.


En itseasiassa osaa ihan sanoa miksi olen karttanut liljoja puutarhassa, leikkona niistä pidän kyllä. Mutta tämän Pink Giant -lajikkeen innoittamana liljoja tulee olemaan ensi kesänä kyllä enemmänkin. Nämä ovat erittäin helppoja, näyttäviä ja kukintakin on kestänyt jo pari viikkoa vaikka on näin lämmintä. Jatkoon siis aivan ehdottomasti!!


Kyselin Instagramin Storyssä pidättekö te näistä, ja suuri osa näyttää tykkäävän. On tämä kyllä upea tapaus!


---
I'm totally in love with this Lilium 'Pink Giant' in my garden.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

14 kommenttia

 1. On kaunis väritys!Liljat tahtovat tiputella pöydälle vaan siitepölyä.Minulla on etupihan kukkapenkissä liljoja,mutta ei näin kaunista väriltään kuin sun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin tiputtaa. Ne heteet kannattaa aina poistaa samantien, kun kukka aukeaa, niin ei ole sitä ongelmaa.

   Tämä lajike oli kyllä erityisen kaunis väriltään!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tykkään kans ihan kympillä! Mukavaa tehdä kauniita ja uusia löytöjä ja jakaa ilo toisillekin!

   Poista
 3. Tosi nätti! <3 Mä taas tykkään liljoista enemmän puutarhassa kuin leikkona - useimmat liljat tuoksuvat sen verran voimakkaasti, ettei niitä oikein tee edes mieli pitää sisällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tuoksujuttu on kyllä totta! Minä olen tosin taas jossain määrin tykännyt liljojen tuoksusta, varsinkin valkoliljan. :) Mutta olipas piristävää tehdä tällainen löytö puutarhaan!

   Poista
 4. Todella kaunis! Täytyypä laittaa tuon ihanuuden nimi muistiin😊

  VastaaPoista
 5. Mä oon aina tykännyt liljoista! Mulla on väri-, puu- ja orkidealiljoja. Myös varjojalilja on ihana. Mun suosikki on tumma marsalan värinen lilja. Lajike ei ole tiedossa, koska ostin valkoisen liljan ja sipuli olikin sitten joku väärä. Parempi niin. Patricia's Pride on kans ihana! Se mulla on vähän taantunut tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voipas tuo olla että täällä aletaan ens kesänä hifisteleen myös liljojen osalta. :) Ihanaa kyllä tehdä uusia huippuja löytöjä!

   Varjoliljoja mulla ei myöskään ole. Tykkään niistä kyllä, mutta jostain kumman syystä eivät ole puutarhaani päätyneet. Täytyykin tehdä siihen muutos! Kiitos muistutuksesta!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig