29. heinäkuuta 2018

Pagodipuu kesäkukkana


Yksi monen vuoden suosikkikesäkukistani on pagodipuu (Sophora prostrata) ja niin tänä kesänäkin. Nyt tänä vuonna nämä ovat kasvaneet hurjasti, taitavat tykätä näistä helteistä.


Pidän kaikista kasveista, jotka ovat hentoja, herkkiä, mutta niissä on kuitenkin luonnetta. Kuten näissä pagodipuissa. Ne ovat puuvartisia kasveja, pensaita itseasiassa, ja menevät mielestäni parhaiten juurikin kesällä ulkona. Sisällä ne ovat vähän haasteellisempia tapauksia.


En ole saanut näitä talvetettua, en sisällä enkä kellarissa, vaan ostan suosiolla keväällä puutarhamyymälästä - ja suhtaudun niihin kuten mihin tahansa kesäkukkiin. Nämä kasvavat tavallisessa kesäkukkamullassa. Kastellut olen - näitäkin - joka päivä. Niin hullu tämä kuumuus on ollut. Pagodipuu ei ole ulkona ehkä niitä herkimpiä kesäkukkia kastelun suhteen, mutta samalla ne saavat vettä kuin muutkin.Pidätkö sinä kukattomista kesäkukista? Löytyykö pagodipuuta puutarhasta tai partsilta?

---
My flowerless summer flower: lovely sophora.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SHARE:

4 kommenttia

 1. Pagodipuu on <3!!
  Istutan aina jotain kukatonta kesäkukkien joukkoon.
  Yleensä kauniita lehtimuotoja ja -värejä hyödyntäen.
  Koristeheinät, koristebataatit, värinokkoset, maahumala (kai nekin jotenkin kukkii, mutta kukka ei ole pääosassa), Rex-begoniat ja lankaköynnös, muratteja unohtamatta, ovat täydellisiä kukkien kanssa ja tuovat 'sitä jotain' istutukseen.
  Täällä etelässä turvaudun yksittäisiin pikkupuihin, esim. oliiviin, ja helppoihin mehikasveihin, agaaveen, aloeen, jukkapalmuihin ja ehdottomiin suosikkeihini, Phormiumin lehtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, ihana lista kaikkea kukatonta :) Välillä haaveilen, jos minulla olisi puutarha tai edes pieni läntti siellä, niin millaiseksi sen vihersisustaisin mehikasveilla. Erittäin houkutteleva ajatus!

   Poista
 2. Tykkään! Ja tykkään juurikin monista erilaisista lehdistä ja lehtien väreistä. Ne eivät ole niin herkkiä sateille, eivätkä helteille. Yhtä kauniita säällä kuin säällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Just näin. Eikä tarvitse olla nyppimässä mitään kuolleita kukkia :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig