22. toukokuuta 2018

Tomaatit huoneessa


Siellä ne nyt ovat - tomaatit kasvihuoneessa! Tämä hetki on aina aivan erityinen, koska silloin tietää, että kevätkiireet hieman väistyvät. Olisin nämä itseasiassa enemminkin huoneeseen laittanut, mutta sitä ennen oli siivottava ja pestävä tämä pieni tomaattitehdas..


..ja siihenkös oma aikansa myös uppoaa. Pesen aina kasvihuoneen keväisin sekä sisältä että ulkoa. Kastelen lasit letkulla ja hinkkaan ja kuivaan Kärcherillä. Kun homma on saatu päätökseen, on se kaikista mieluisin vaihe - tomaatit huoneeseen. Kävin hakemassa tänäkin vuonna kaikki taimet Myllypellon taimilta. En tiedä parempaa valikoimaa ja palvelua kuin siellä on! Kaikki lajikkeeni ovat pienitomaattisia, sellaisia, jotka sopivat erityisen hyvin meidän perheen pieniin suihin. Kasvatan tomaatteja pääasiassa siksi, että lapset saavat niitä napostella.


Laitan kanankakkavarastolannoitekourallisen kasvin lähelle aika syvälle multaan ja kiepsautan tukinarun multapaakun alle. Kun lähden kiertämään narua varren ympärille, poistan samalla kaikki varkaat. Ne ovat noita pieniä - kuin tomaatin alkuja - jokaisessa lehtihangassa mitkä näkyvät yläkuvassa. Ne kannattaa ottaa pois, jotta kaikki mahdollinen energia säästyy itse päävarrelle.


Sitten ei tarvitsekaan kuin odotella satoa! Kastelulaite hoitaa kastelun. Toki hoitotöitä on jotain kesän mittaan, kuten alalehtien ja uusien varkaiden poistaminen - mutta keskimäärin minusta kasvihuoneen kasvien hyysääminen on aika vähäistä.


Onko siellä saatu tomaatit kasvihuoneeseen, partsille tai terdelle, vai ostatko punaposket mieluummin kaupasta?

---
My tomatoes are finally in the greenhouse. Happy I am! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihanaa kun sulla on jo valmista tuolta osin. Mä hankin tänä vuonna myös taimet valmiina. Viime vuoden rumba oli sen verran työllistävä:)) vielä taimet eivät ole päässeet kasvihuoneeseen asti, toivon, että tämän viikon aikana kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juhlava hetki se, joka vuosi! Siinä on jotain niin erityistä.

   Poista
 2. Nakkasin pussillisen siemeniä kasvariin itämään ja hyvin lähtivät! Kohta jaan ne vielä tilavampiin ja kasvakoon siellä sitten lasten ilona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo tekniikka sulla :) Lapsille tämä tomaattien kasvattaminen on aivan erityisen ihanaa!

   Poista
 3. Ostin tänään ihka ensimmäisen tomaatin taimen ikinä ja ajattelin kokeilla sen kasvattamista terassilla ruukussa. Veikkaan, että jos lopputulos on hyvä, meillä on ensi kesänä terassilla oikea tomaattitarha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se hyvin kasva, kun huolehdit vaan, että on lämmin paikka, vettä ja lannoitetta riittävästi. Siinäpä ne avaimet tomaatin kanssa.

   Poista
 4. Minun tomaatin taimet ovat vielä kaupassa, mutta varmaan voin ehkä viikonloppuna ne käydä hakemassa. Itse en kasvatellut niitä, mutta muuta kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut itselleni armollinen näiden tomaatin taimien kasvattamisen kanssa. Myllypellon taimilta saa sitä paitsi niin paljon mielenkiintoisempia lajikkeita ja kaikki on erilaisia. Systeemi on ollut toimiva :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig