27. toukokuuta 2018

Mustat petuniatYhteistyö: Huiskula*

Minulla ei juurikaan ole tänä kesänä varsinaisesti ryöpsyävinä kukkamerinä kukkivia kesäkukkia, vaan pitkälti mennään lehtikasveilla ja heinillä. Yhden poikkeuksen tähän tekevät kuitenkin mustat petuniat, joita olen monta vuotta hehkuttanut. Tykkään niiden modernista lookista, ja juurikin siitä yhdistelmästä, että vanhanaikainen kasvi on kokenut kivan nuorennusleikkauksen.
Suurin osa kesäkukkaistutuksistani on monilajisia komboja, mutta tähän mustien petunioiden seuraksi lisäsin vain yhden amppelin aaroninpartaa. Siitä se saa kasvattaa astian reunan yli kauniit versonsa, joista sitä voi vaikka lisätä, jos haluaa pikkuisia.

Koska nyt ei ole satanut laisinkaan vettä, jää puiden siitepöly petunian mustiin, tahmaisiin terälehtiin kiinni. Mutta toisaalta - sekin näyttää ihan hauskalta.* petuniat ja aaroninparta saatu Huiskulasta.

Palasin juuri Lontoon reissulta, ja postailen tänne Chelsea Flower Showsta, Kew Gardensista ja uudesta puutarha/kukka/ravintolakokonaisuudesta, kun saan kuvat purettua kamerasta. Siihen saakka moikka ihanat!

---
I love black petunias. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

11 kommenttia

 1. Minä näin kukkakaupoilla nyt ensimmäistä kertaa petuniaa mustana ja tykästyin. Vähän erilainen, mielenkiintoinen. :) Mietin tässä juuri, että pitäisikö sellainen hakea vielä meidän parvekkeelle.. hmm.

  VastaaPoista
 2. Mä oon kans pari vuotta laittanut mustaa petuniaa. On kyllä tosi hyvä, kestää mainiosti, mutta on juurikin vähän modernimpi versio.Sulta varmasn oon sen silloin aikoinaan bonganutkin:)) ihan innolla odota Chelsea kuvia:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tästä samaisesta petuniasta ennenkin raapustanut. Ja muistan sinun kanssa siitä keskustelua myös käyneen. Kiva kuulla, että edelleen tykkäät! JES!

   Poista
 3. Meillekin rantautui mustat petuniat ensimmäisen kerran tänä kesänä. Tytär bongasi ne kaijansinkon puutarhalla. Upea petunia ja todella moderni näky tuo musta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans! Kaijansinkon puutarhalla on varmasti ollut vaikka ja mitä herkkuja!!

   Poista
 4. Musta petunia on kyllä upea ja kestävä kesäkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans! Siinä on just sitä modernia lookkia mitä kaipaan monilta perinteisiltä kesäkukilta.

   Poista
 5. Meillä oli viime kesänä ihan tumman viininpunaisia petunioita ja vasta tänä vuonna huomasin ekaa kertaa mustat petuniat.Sopii hienosti tekemääsi istutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulle tämä on ollut ehdoton jo monena vuotena, eikä ainakaan vielä kyllästymistä näy!

   Poista
 6. Mistä mustaa petuniaa voi ostaa?

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig