31. toukokuuta 2018

Chelsea Flower Show: puutarhoja


TAPAHTUMA

Tässä lupailemiani kuvia RHS Chelsea Flower Showsta, joka oli siis Lontoossa viime viikolla. Kysehän on peribrittiläisestä puutarhatapahtumasta, jossa on toinen toistaan upeampia ja erilaisia puutarhamaailmoja. Useat niistä ovat nimekkäiden suunnittelijoiden suunnittelemia kokonaisuuksia yhteistyössä eri yritysten kanssa. Näiden lisäksi tapahtumassa monet brittiviljelijät esittelevät omaa tuotantoaan. Minulle itselleni juuri nämä puutarhat ovat se juttu, miksi tässä tapahtumassa tykkään käydä. Kaikki on tehty niin viimeisen päälle, eikä missään näy pienintäkään keskeneräisyyttä tai ettei asioita oltaisi ajateltu loppuun saakka. Maailmaa visuaalisesti katselevalle siis suoranaista karkkia! Tässä postauksessa on kuvia juurikin näistä upeista puutarhakokonaisuuksista.


Tapahtuman pääsponsorin  M&G:n puutarha oli saanut vaikutteita Välimerellisistä kasveista ja sen värimaailmasta. Suunnittelija Sarah Price. Tykkäsin villistä ja rennosta kokonaisvaikutelmasta ja yksityiskohdista.


The Lemon Tree Trust Garden
Suunnittelija Tom Massey oli saanut vaikutteita tähän kokonaisuuteen vierailultaan pakolaisleirillä Irakissa. Värien käyttö tässä oli ihanan lempeä.LG Eco City-Garden
Hay-Joung Hwang oli suunnitellut todella kauniin kokonaisuuden, jossa reviteltiin keltaisilla, oransseilla ja valkoisilla kukilla.
Nic Howardin suunnittelemassa puutarhassa huomiota herättivät isot veistokset, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kukkamaailma oli väreiltään hyvin rikasta.The Trailfinders South African Wine Estate
Tässä kokonaisuudessa oli hauskasti villiä afrikkalaista kasvimaailmaa sekä tarkoin suunniteltua ja viljeltyä puutarha-aluetta yhdistettynä samassa. Kontrasti oli iso. Suunnittelija Jonathan Snow.
Welcome to Yorkshire
Tämä oli ihana kokonaisuus, joka ei ollut niin viimeisen päälle "puutarha", vaan kuin pala maaseutua olisi nostettu suoraan näyttelymaille. Pikkumökissä oli jopa pieni tulisija ja savupiipusta nousi vieno savu. Näin ollen hajuaistiakin heräteltiin, ja se aina herättää ihmisessä tunteita. Suunnittelija Mark Gregory.Suunnittelija Janine Crimmins. Kaunis ja romanttinen kokonaisuus, jossa hallitsevassa asemassa massiivinen kivimuuri.

O-mo-te-na-shi no NIWA - The Hospitality Garden
Japanilainen puutarha on aina vakioaihe. Ne ovatkin täällä aina omaa luokkaansa, niin erilaisia ne ovat kaikkeen muuhun verrattuna. Suunnittelija: Kazuyuki Ishihara

Puutarhoja oli vielä vaikka kuinka paljon enemmän, kuin mitä tässä postauksessa näkyy. En millään saa tänne kuvia kaikista, mutta tässä nyt jotain, pääasiassa sellaisia joista itse pidin ja joista oli mahdollista ottaa kuvia. Välillä siellä ihmispaljouden keskellä kuvien ottaminen kun on todella haastavaa :) Kannattaa tsekkailla linkkejä Royal Horticultural Societyn sivuille, jos nämä aiheet kiinnostavat enemmän. Niistä löytyy lisää kuvia upeista puutarhoista. Seuraavassa postauksessa asioita, joista itse erityisesti Chelsea Flower Showssa inspiroiduin.

---
I visited RHS Chelsea Flower Show last week. Here are some pictures from the gardens which are so so perfect! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SaveSave
SaveSave
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kaikki aivan mielettömän ihania jo näin kuvissakin, joten saati sitten paikanpäällä. Minua viehätti erityisesti tuo Welcome to Yorkshire ja Very English Garden. Kiitos kuvamatkasta ja mukavaa aurinkoista viikonlopun aloittelua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kyllä se on sellainen Show, että vastaavaa ei vaan ole!

   Poista
 2. Mä en kestä miten kaunista!
  Tuonne on ensi keväänä kyllä päästävä. Olen haaveillut Chelsea Flower Showsta monta vuotta, mutta aina jokin on estänyt lähtemisen konkreettisen suunnittelun. Nyt jos alkaisi suunnittelemaan, niin ehkä matka toteutuisi vuoden kuluttua.
  En tiedä mikä minuun on mennyt, mutta olen ihastunut nykyään entiseen inhokkiini keltaiseen. Siksi näistä puutarhoista lempparini oli LG Eco City-Garden ja tuo viimeinen japanilainen puutarha. Ihmettelen itsekin, miksi ihastun noihin keltaisen sävyihin. Mutta se iski todella silmiini ja huokailin syvään kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ehdottomasti vaan Chelseaan! Ei se Lontoo niin kaukana ole, etteikö sinne saisi matkan järjestymään :) Suosittelen! Siitä riittää aina ammennettavaa pitkään!

   Mulle myös keltainen ja oranssi menee nykyisin hyvinkin, mutta tarvin ne murrettuina sävyinä. Kirkkaat, puhtaat sävyt iskee (vielä) liikaa silmään. Onnea uusille keltaisille seikkailuille!

   Poista
 3. Tätä postausta olen odottanut. Uskomattoman upeita kuvia. Joka vuosi selaan netistä kuvia ja haaveilen matkasta tuonne paratiisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan! Suosittelen ehdottomasti käymään paikan päällä. Paljon siellä on ihmisiä, mutta kun varaa riittävästi aikaa, pääsee näkemään kaiken.

   Poista
 4. En kestä miten kaunista! Olen joka vuosi haaveillut pääseväni tuonne, mutta se ei vielä ole onnistunut. Toivottavasti ensi vuonna😊

  VastaaPoista
 5. Kiitos tuhannesti näistä tunnelmista!
  Niin Must-paikka käydä! <3
  Itse kävin muutama vuosi siten Lontoon kupeessa Wimbledonin lähellä yksillä vastaavilla puutarhamessuilla (nimi jo unohtunut..) ja ihastelin koko päivän tuota englantilaisten puutarhan monimuotoisuutta ja tilankäyttötajua!
  Ihailtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!

   Ihailen myös englantilaisten tapaa hengittää puutarhaa. Toki kausikin on siellä pidempi, joten hengittämistä on tasaisemmin vuoden kierrossa :) Meillä se kun on välillä aika hengästyttävää lyhyytensä vuoksi!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig