31. toukokuuta 2018

Chelsea Flower Show: puutarhoja


TAPAHTUMA

Tässä lupailemiani kuvia RHS Chelsea Flower Showsta, joka oli siis Lontoossa viime viikolla. Kysehän on peribrittiläisestä puutarhatapahtumasta, jossa on toinen toistaan upeampia ja erilaisia puutarhamaailmoja. Useat niistä ovat nimekkäiden suunnittelijoiden suunnittelemia kokonaisuuksia yhteistyössä eri yritysten kanssa. Näiden lisäksi tapahtumassa monet brittiviljelijät esittelevät omaa tuotantoaan. Minulle itselleni juuri nämä puutarhat ovat se juttu, miksi tässä tapahtumassa tykkään käydä. Kaikki on tehty niin viimeisen päälle, eikä missään näy pienintäkään keskeneräisyyttä tai ettei asioita oltaisi ajateltu loppuun saakka. Maailmaa visuaalisesti katselevalle siis suoranaista karkkia! Tässä postauksessa on kuvia juurikin näistä upeista puutarhakokonaisuuksista.


Tapahtuman pääsponsorin  M&G:n puutarha oli saanut vaikutteita Välimerellisistä kasveista ja sen värimaailmasta. Suunnittelija Sarah Price. Tykkäsin villistä ja rennosta kokonaisvaikutelmasta ja yksityiskohdista.


The Lemon Tree Trust Garden
Suunnittelija Tom Massey oli saanut vaikutteita tähän kokonaisuuteen vierailultaan pakolaisleirillä Irakissa. Värien käyttö tässä oli ihanan lempeä.LG Eco City-Garden
Hay-Joung Hwang oli suunnitellut todella kauniin kokonaisuuden, jossa reviteltiin keltaisilla, oransseilla ja valkoisilla kukilla.
Nic Howardin suunnittelemassa puutarhassa huomiota herättivät isot veistokset, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kukkamaailma oli väreiltään hyvin rikasta.The Trailfinders South African Wine Estate
Tässä kokonaisuudessa oli hauskasti villiä afrikkalaista kasvimaailmaa sekä tarkoin suunniteltua ja viljeltyä puutarha-aluetta yhdistettynä samassa. Kontrasti oli iso. Suunnittelija Jonathan Snow.
Welcome to Yorkshire
Tämä oli ihana kokonaisuus, joka ei ollut niin viimeisen päälle "puutarha", vaan kuin pala maaseutua olisi nostettu suoraan näyttelymaille. Pikkumökissä oli jopa pieni tulisija ja savupiipusta nousi vieno savu. Näin ollen hajuaistiakin heräteltiin, ja se aina herättää ihmisessä tunteita. Suunnittelija Mark Gregory.Suunnittelija Janine Crimmins. Kaunis ja romanttinen kokonaisuus, jossa hallitsevassa asemassa massiivinen kivimuuri.

O-mo-te-na-shi no NIWA - The Hospitality Garden
Japanilainen puutarha on aina vakioaihe. Ne ovatkin täällä aina omaa luokkaansa, niin erilaisia ne ovat kaikkeen muuhun verrattuna. Suunnittelija: Kazuyuki Ishihara

Puutarhoja oli vielä vaikka kuinka paljon enemmän, kuin mitä tässä postauksessa näkyy. En millään saa tänne kuvia kaikista, mutta tässä nyt jotain, pääasiassa sellaisia joista itse pidin ja joista oli mahdollista ottaa kuvia. Välillä siellä ihmispaljouden keskellä kuvien ottaminen kun on todella haastavaa :) Kannattaa tsekkailla linkkejä Royal Horticultural Societyn sivuille, jos nämä aiheet kiinnostavat enemmän. Niistä löytyy lisää kuvia upeista puutarhoista. Seuraavassa postauksessa asioita, joista itse erityisesti Chelsea Flower Showssa inspiroiduin.

---
I visited RHS Chelsea Flower Show last week. Here are some pictures from the gardens which are so so perfect! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SaveSave
SaveSave
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig