3. tammikuuta 2018

Vihreää amppeleissa


Hyvää, vihreää, loistokasta ja kaunista alkanutta uutta vuotta! Jotenkin ihanaa, että vuosi on kääntynyt toiseksi, ja valoa ja vihreää kohti ollaan menossa. Vielä kuitenkin, kun tuota väriä luonnossa saa hetken odotella, kaipaan sitä enemmän sisälle. Makkarissa minulla on tällainen viherkasviverho ikkunan edessä. Siinä kasvit voivat talvellakin hyvin, kun saavat maksimaalisen valon tässä pimeydessä. 


Tykkään ihan hirmuisesti juuttinaruisista amppeleista, joissa astiana on esim. maljakko tai jokin muu lasiastia. Lasi ja juuttinaru on mielenkiintoinen yhdistelmä, jossa kaksi erilaista maailmaa kohtaavat.


Mielestäni amppeleihin voi laittaa melkeinpä mitä vain viherkasveja. Sillä ei ole oikeastaan väliä kasvaako kasvi ylös- vai alaspäin. Molemmat näyttävät omalla tavallaan hauskalta.

Nyt on muuten hyvä aika käyttää viherkasveja suihkussa. Siellä kaikki pölyt saa helposti pois lehtien päältä, ja kasvit pääsevät hyvin hyödyntämään lisääntyvän valon.


Makkarissa on aivan erityisen ihana pitää viherkasveja. Tuntuu, että ilma on parempaa ja raikkaampaa hengittää, ja tottakai ne näyttävät kauniilta - unille mennessä se on rauhoittavaa.

Minulla on muuten Pinterestissä amppeli-inspiskansio - sinne pääsee suoraan tästä.

Näissä ajatuksissa vuotta eteenpäin näin ihan alkuunsa. Miten teillä menee?

---
Hanging indoor plants are one of my favourite among house plants. You can hang almost any plant you like, it doesn't matter if the plant is naturally growing up- or downwards.

Happy New Year folks!
---

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

14 kommenttia

 1. Aivan mahtava kasviverho! Tuo on myös hyvä idea tilan säästöön, eivät vie pöytätilaa huoneesta. Pitääkin katsastaa pinterestin puoli vielä ja haalia lisää ideoita. Se on vaarallinen sivusto, juutun sinne aina tuntikausiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amppelit on pelastus monessakin suhteessa, ja varsinkin pienissä asunnoissa, kun tasoja ei välttämättä ole kaikille mahdollisille viherkasveille. Tykkään itse nostaa ne vähän ylemmäs, juurikin tästä syystä.

   Jeps, Pinterestissä ne parhaat ideat monesti on! :)

   Poista
 2. On kyllä nätti kokonaisuus. Tykkään etenkin noista pienistä "ihan tavallisen näköisistä" lasipurkeista. Vastaavaa viritystä voisi kokeilla itsekin, kun ikkunalaudalta alkaa jo loppua tila kesken. :D (Veikkaan kuitenkin, ettei liene järkevää laittaa lasipurkkiin sellaista kasvia, joka vaatii tosi paljon kastelua, sillä purkin kyljet alkaisivat pian näyttää aika leväisiltä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pienet on ihan tavallisia hillopurkkeja eli pieniä ovat. Senkään takia niihin ei kannata kovin paljon kastelua vaativia kasveja laittaa, kun multatilaa on aika hintsusti. Kaktukset ja muut mehikasvit niissä on kuitenkin oikein hyviä.

   Minulla on ulkona olevien lasipurkkien kyljet saattaneet levääntyä, mutta sisällä samaa ei ole. Kastelen yleisestikin aika harvoin.

   Se näissä amppeleissa on just kyllä niin loistava juttu, että saa vapautettua tilaa tasoille. <3

   Poista
 3. Wau, upean näköistä :) Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ihanan loistavaa alkanutta vuotta sinullekin :)

   Amppeleilla saa kyllä paljon aikaan, kun ne on niin hyvin katseen korkeudella, että ne varmasti huomaa.

   Poista
 4. Tytär katsoi vierestä, ja sanoi, että nuo on ihan samannäköiset kuin pasipekalla joulukalenterissa :) Minullakin tuli ne mieleen, olivat kivan näköisiä sielläkin. Hyvää uutta vuotta! :) Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu! ..niistä voit käväistä lukemassa enemmän uusimmasta postauksestani :) Taidankin vaihtaa keittiön ikkunalla roikkuvan kultaköynnöksen ruukun lasiseen, kiitos inspiksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pasipekalla oli hienot amppelit :) Tarkasti on tyttäresi joulukalenteria katsonut!

   Ihanaa alkanutta uutta vuotta sinnekin! Nyt on mukavaa odotella kevättä, kun ollaan jo vuodenvaihteen toisella puolella.

   Poista
 5. Kevät tulee sinun ihanan blogisi ja kirjasi myötä! Niitä lueskellessa ja kevättä odotellessa..

  VastaaPoista
 6. Ihanaa alkanutta vuotta! Oon joutunut siirtämään viherkasveja makkariin, koska meidän alakerran takka lämmittää niin, että kaikki kasvit nuupahtaa. Osan olen jo menettänytkin:( Vihreää kyllä kaipailee jo kummasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, takka on hankala yhdistelmä viherkasvien läheisyydessä. Meillä on sama juttu. Alakerta lämpiää takalla, joten aika moni kasvi on ihmeissään.

   Vihreää kaipaa, vaikka se talvi vasta kunnolla teettelee. Mutta minkäs sitä viherhormoneilleen voi :)

   Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
 7. Kärsimystä on meilläkin kukkarintamalla kerrostalossa. Mutta en annan periksi. Tämän postauksen idea on niin hieno, että varastan sen oitis :). Ja kevät tulee varmasti sinun hienoa blogiasi ja kirjaasi lukiessa!

  VastaaPoista
 8. Kovin on kasvit kärsineet kerrostaloasunnossa, mutta nyt päivä jo pitenee. Kevät tulee ihanan blogisi ja kirjasi seurassa varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee varmasti! Vaikka vähän hitaan puoleisesti.... :) Mun puolestani kevät saisi alkaa tammikuussa. Onneksi päivät on jo selvästi pidentyneet, sekin auttaa!

   Kiitos Marie

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig