tiistai 21. maaliskuuta 2017

Perunanarsissit ja kuivunut eukalyptus


Yhteistyö: Huiskula*

Tykkään perunanarsisseista Narcissus-suvun ruukkukasveista ylivoimaisesti eniten. Kukkien kermanvalkoinen väri ja niiden tuoksu ovat mielestäni aivan ylivertaiset tähän aikaan vuodesta.


Nostin nämä perunanarsissiruukut ('Bridal Crown') väliaikaisesti sisälle bambupenkille odottamaan ulospääsyä. Ne ovat menossa sisäänkäynnin ruukkuihin. Tuossa ne saavat hetken aikaa levittää huumaavaa tuoksua ympärilleen.Mukana tässä bambuisessa narsissikombossa on vielä harmaanvihreitä eukalyptuksen oksia. Niiden väri on edelleen täydellinen kuivuttuaankin.


* perunanarsissit saatu Huiskulasta

Kahden vuoden takainen juttu löytyy täältä (klik).

---
These lovely potted 'Bridal Crown' daffodils are my favourites in the Narcissus family. Their scent and the lovely creamy white flowers...
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

torstai 16. maaliskuuta 2017

#tulppaanitorstai - rento kimppu


Torstai ja tulppaanit - ne ovat täällä taas. Minun kukkakimpputyylini on hyvin rento, villi ja ilmava, ja halusin tuoda sitä nyt myös tähän #tulppaanitorstaihin.


Joten eihän siinä muuta kuin tuumasta toimeen. Pöydälle kasat ihania ripsureunaisia, lohenvaaleanpunertavia tulppaaneja, valkoisia jaloleinikkejä ja kruunuvuokkoja sekä unelman vihreitä oksia.


Keräsin kimpun kukat vihreän lisäksi hyvin rennosti eri korkeuksille. Runsas vihreä ja juuri se, että kukat sijaitsevat eri korkeuksilla, tekevät tämän kimpun tyylin. Nämä tulppaanit olivat ihanan rentovartisia (niissä on muuten todella paljon eroja), joten sain ne kivasti hieman nuokkumaan. Kruunuvuokot suuntaavat myös ihanasti sinne tänne.


Tässä on käytetty:
- 15 x ripsureunaisia lohenvaaleanpunaisia-oranssihtavia tulppaaneja
- 6 x valkoisia jaloleinikkejä
- 12 x valkoisia kruunuvuokkoja
- runsaasti unelman ja hienohelman oksia


Vein tämän kimpun Tapiolan Ainoa2 -kauppakeskukseen avattuun uuteen cafelatte lifestyle -myymälään, kun siellä vietettiin eilen kutsuvierasavajaisia. Kannattaa muuten ehdottomasti käydä katsomassa Leean uutta ihanaa myymälää, se on oikeasti unelma!

---

Mutta takaisin tulppaaneihin. Kukkaisia postauksia löytyy alla olevista blogeista ja Instagram-tileiltä. On niin todella kivaa löytää näitä, kiitos kaikille :)

Milli's Little Home
Mielen lumoa
Puutarhahetki
Viikarivartti
Kasvihormoni
Kesätuulian mutamäki

Kuvat: Kesätuulian mutamäki ja Milli's Little Home -blogeista
Kuvat: 1. @gardener_marihotti 2. @raparperit 3. @villakotiranta 4. @marjmink
---
I love loose, wild and a little bit of vintage styled flower bouquets. This week I wanted to bring this theme to my tulip work.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kevät tuli terdelle!Yhteistyö: Viherlassila*

En voisi olla iloisempi! Hymyilen kilpaa paistavan auringon kanssa ja voisin sirkuttaa lintujen lailla. Terassikausi on nimittäin avattu! Minulle tämä tarkoittaa sitä, että uusi puutarhakausi on N-Y-T korkattu! Tästä se kaikki kevään ihanuus alkaa.


Sain yhteistyön tiimoilta lähetyksen turkulaisesta puutarhakeskus Viherlassilasta. Paketti täynnä kevättä -  hyasintteja, helmililjoja, krookuksia, perunanarsisseja ja paju sekä ruukkuja. En voisi kuvitella ihanampaa aloitusta tälle puutarhakaudelle! Näitä viikonloppuna laittaessani pääsin puuhaamaan terassilla jopa ilman hanskoja ja höyryävä teekuppi vieressä (joka ei tosin kovin kauaa höyrynnyt, mutta who cares). Päivät lämpenee ja pitenee päivä päivältä!Virittelin jo syksyllä raudoitusverkon terassin kattoon. Ajatuksissa oli kevääksi amppeliviritys sipulikasveille, ja viimein pääsin sen toteuttamaan. Laitoin lasipurkit roikkumaan verkosta juuttinarulla. Hajotin parin krookuksen multapaakut amppeleihin, joten sain parista ruukusta monta ruukkua.Ihanat perunanarsissit ja helmililjat ne jaksavat ilahduttaa vain vuodesta toiseen. Nämä kivat verkkolyhdyt Viherlassilasta saivat kevään hyasintit sisäänsä. Olen niin iloinen, että sinttejä saa nykyisin keväälläkin, eikä niitä mielletä enää vain joulun ajan kukiksi.Kevääseen kuuluu olennaisesti myös pajunkissat, joten ruukkupajut (Salix 'Helvetica') keväisten sipulikasvien lomassa lisäävät kevään tuntua täydellisesti.


Viherlassilassa on myös tällaisia mustia ja natural-värisiä ekoruukkuja, jotka ovat 50 % kierrätyspuuhaketta. Aika jees vaihtis, ja jotain pikkasen erilaista.Laitoin ruukkujen mullan pinnalle syksyltä jäänyttä sammalta. Se sopii ruukkuihin tähän aikaan keväästä vielä hienosti, kun luntakin on maassa. Kun kevät etenee, tiedän, että haluan ne ruukuista pois. Jossain määrin ne muistuttavat kuitenkin sen verran joulun seudusta. Ruukkuihin laitetuilla lehtikuusen oksilla saa hieman korkeutta asetelmiin.


Mutta siis jei, tästä se lähtee! Öiksi on luvattu jo sen verran hyviä lämpötiloja täällä etelässä, ettei näitä tarvitse sisälle nostaa lasiterassilta ollenkaan. Ne kestävät siis pikkupakkasta, ja minullehan se sopii :)

Nyt kun pääsin vauhtiin, tekisi mieleni jo laittaa sisäänkäynnin seutukin keväiseksi...

* kasvit, ekoruukut ja lasiset verkkolyhdyt saatu yhteistyön merkeissä Viherlassilasta

---
Spring is on my terrace! I couldn't be happier right now :)
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

torstai 9. maaliskuuta 2017

#tulppaanitorstai - seisova kimppu by Saija SitolahtiTämä viikon #tulppaanitorstai-työn on tehnyt ihastuttava floristimestari Saija Sitolahti Järvenpään kukkatalosta. Olin niin iloinen, kun Saija lupautui tähän mukaan, koska hänen kukkaiset taitonsa ovat kyllä vailla vertaa. Hän oli eilen muuten  Puoli Seitsemän -ohjelmassa sitomassa kukkakimppua.Saija toteutti työn tummista upean dramaattisista purppuran sävyisistä tulppaaneista. Niitä on tiukkaan sidotussa kimpussa yli 40. Varret on leikattu kohtuu lyhyiksi, että kimppu sijoittuu kauniisti upean lasikuvun alle. Mukaan kimppuun on laitettu muutama korallikaktuksen ja perhosorkidean oksa tuomaan siihen liikettä. Tykkään näin vapaasti alustalla seisovista kimpuista. Tässäkin työssä on sen verran pinta-alaa suoraksi leikatuissa varsissa, että kimppu seisoo tukevasti. Vettä täytyy lisätä ajoittain, mutta se on pieni vaiva tästä upeudesta!


Tässä on käytetty:
- yli 40 tumman purppuraa tulppaania
- 2 perhosorkidean oksaa
- 2 korallikaktuksen oksaa
- lasikuvullinen matala saviastia
- kuviollinen lautanen

---
Löysin muutaman ihan superkauniin blogipostauksen, kiitos ihanat naiset teille. Käykää hei linkittämässä postauksia kommentteihin, niin löydän ne varmasti! 

Hernepensaskujanne (kuvassa alhaalla)
Muusan elokuu
Talossa no 23
Hernepensaselämää

Kuva: Hernepensaskujanne-blogi
Kuvat Instagramista: 1. @hilma_tellervo 2. @satu_talossano23 3. @suvikummummarja 4. @aintonen
---
This dramatic coloured, dark purple bouquet, has been made by Saija Sitolahti from Järvenpään Kukkatalo. I love the additional phalaenopsis and rhipsalis branches on it!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

torstai 2. maaliskuuta 2017

#tulppaanitorstai - kimppu sipuleilla


Ja taas on torstai, mutta kuukausi on kääntynyt jo maaliskuulle. Ensimmäinen oikea kevätkuukausi on täällä. How happy am I! Muutama tuuletus sille!!


Ja koska torstai, niin tulppaanit. Tällä viikolla olen halunnut päästää esille leikkotulppaanit, jotka ovat vielä kiinni sipuleissaan. Tällä tavalla, tuolla hyvin perinteisellä kukalla, on aivan uusi, trendikäs ilme. Sain ilokseni lähipuutarhaltani Espoosta näitä täydellisiä kaunottaria. (Jos kiinnostaa kuinka tulppaanit Träskändan puutarhalla kasvavat, klikkaile Instagramiini.) Tavallisestihan leikkotulppaanit leikataan irti sipuleista myyntiä varten, mutta näitä sipulillisia voi koittaa kukkakauppiaalta kysellä. Olen nähnyt myynnissä ainakin Florannassa Helsingissä ja Järvenpään kukkatalossa Järvenpäässä.

Keräsin kukat spiraaliin ja laitoin ne laakeaan maljaan seisomaan. Tällä tavalla ne seisovat hyvin omilla jaloillaan, koska tukea on sipuleista niin paljon. Maljassa on hiukan vettä. Sitä saa lisäillä parin päivän välein, koska tunnetusti tulppaanit ovat aika janoisia.

Tässä on käytetty:
- 20 x valkoinen sipulitulppaaani
- laakea malja Ikeasta
- juuttinarua


---
Löysin taas ihania tulppaanikuvia netin ja somen syövereistä. Kiitos ihan jokaiselle <3 Pus.

A Whisper from the Almond Valley (alakuvassa)
Kati Jukarainen
Hilma Tellervo
Mansikkatilan mailla (alakuvassa)
Kukkia ja haaveita
Puutarhurin elämää

Kuvat: Mansikkatilan mailla ja A Whisper from the Almond Valley -blogeista.

Kuvat Instagramista: 1. @esthersart 2. @puutarhurimari 3. @anunpuutarha 4. @ruusumakiblogi

---
Tulips with the bulbs, are the trendiest way of showing these beautiful Spring cut flowers, I think!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig