10. kesäkuuta 2017

Punainen japaninvaahtera


Japaninvaahtera (Acer palmatum) on yksi lempparipuutarhakasvejani. Punaisena versiona näitä on kukkapenkissä - ja siis talvet ulkona - neljä kappaletta. Niiden tummanpunaiset lehdet ja kaunis kasvutyyli viehättää tavalla, mihin mikään toinen pensas ei yllä. Ja hei, kukkakimpuissa näiden oksat on aivan upeat - jos vaan raaskii pikkupensaasta napsia..


Mutta hieman arkahan se on. Viime talvi vei yhden. Mutta silti enemmän selvisi taas! Koska se on talviherkkä täällä etelässäkin, sen voi talvettaa ruukussa vaikka kellarissa tai sopivassa autotallissa. Ja siis ihan pelkästään ruukkukasvinakin se on todella, todella kaunis! Ihan huippu "kesäkukka".


Onko teillä japaninvaahteroita? Miten selviävät talvista?

---
I LOVE japanise maples so much. I've got four in one border, but previous winter took one.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

11 kommenttia

 1. Minulta löytyy juuri tuollainen upean tumman punainen japaninvaahtera. Ostin sen pari vuotta sitten alesta halvalla, ja olen talvettanut sitä ruukussa varastossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin palkitsevaa, kun talvetukset onnistuu vuosi toisensa jälkeen? Ihania onnistumisen kokemuksia :)

   Poista
  2. Hei! Minulla on nyt ensimmäistä kesää ollut japaninvaahtera ruukussa ja mietin, että missä vaiheessa se kannattaisi siirtää varastoon? Huomasin juuri kuihtuneita lehtiä siinä.. vai olenko vain kastellut liian vähän..�� Asun Kanta-Hämeessä ja vielä luulisi olevan aika lämmintä vai..?
   -Tiina

   Poista
 2. Minulla on tuo sama ja istuin sen ensin ruukkuun. Talven se oli kellarissa ja viime vuonna loppukesästä kaivoin sen maahan. Vähän jännitti, selviääkö talvesta, mutta niin hienosti on alkanut kasvamaan, huh. Meillä on rehevä vihreä piha ja tuo Vaahtera tulee mukavasti esiin sieltä vihreydestä. Tässä jo Mietin, josko kävisin hakemassa sille kaverin, Black Lace, olisi hieno��

  Terveisin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa kauniilta! Kiitos kommentista :)

   Tykkään kans siitä punaisuudesta, jota punainen japaninvaahtera tuo vihreään ympäristöönsä.

   Poista
 3. Hei Sanna! Olen niin viehättynyt japaninvaahteroihin :) Talvetan ruukuissa olevat japaninvaahterat autotallissa. Autotalli on talvetukseen liian lämmin, vaikka lämpötila on vain reilut 10 astetta. Viileämpi tila pitäisi löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ne ovat kuitenkin autotallissa talvesta selvinneet? Ymmärsinkö oikein? On se talvettaminen palkitsevaa puuhaa :)

   Poista
 4. Se on ihana, mutta juuri arkuuden vuoksi en ole hankkinut. Pitäsi ehkä yrittää tuota sisällä talvettamista, mahtuisikohan kellariin, mitähän mies tykkää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän se kellarissa loppujen lopuksi tilaa vie. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 5. Minulla talvehti ihan maahan istutettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla!! Onnea ihanalle kasville tuleviksikin talviksi :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig