21. toukokuuta 2017

Tomaatit pääsivät kasvihuoneeseen


Tämä on onnenpäivä! Joka vuosi se tuntuu yhtä erityiseltä. Kesä on niin pitkällä, että uskaltauduin tomaatit kasvihuoneeseen jo eilen laittamaan. Jei!!Taimet hankin taas Mäntsälästä Myllypellon taimilta, kuten monta vuotta taaksepäin olen tehnyt. Sieltä saa ihania erikoislajikkeita, joiden kasvatuksesta tykkään. Myös lapset ovat innoissaan erikoisenmallisista ja -värisistä tomaateista.


Nyt on multa lannoitettu (kompostilla ja varastolannoitus kanankakalla), taimille kieputettu narutuet (laitan narut aina multapaakun alle), peitelty multapaakut mullan huomaan, varkaat poistettu (ne pienet alut lehtihangoissa) kastelulaite viritetty (joka tosin talven aikana oli alkanut kellarissa vuotamaan, putkimies ohoi!) ja kastelut suoritettu. Sitten vaan odotellaan satoa (ja putkimiestä)!

---
My tomatoes are in the greenhouse!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

10 kommenttia

 1. Voi noista tulee jo varmaan ihana tuoksu. Mä laittelin tomaatin siemeniä keväällä ja nyt malttamattomana odottelen, että kuinka monesta mahdollisesti tulisi satoa... Taidan sadon turvaamiseksi hankkia muutaman valmiinkin taimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiilla pääsee niin paljon helpommalla. Minä en vaan jaksa tällä hetkellä kasvetella itse näiden ruuhkavuosien tiimellyksessä, joten olen ulkoistanut homman niille, jotka sen parhaiten osaavat :)

   Poista
 2. Meillä ei ole vielä voinut laittaa kasvihuoneeseen mitään. Itse on laitettu yrttejä kasvamaan, ovat vielä sisällä terassilla lasien suojassa. Tomaatteja toki tulee laitettua tuonne kasvihuoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu aina juhlahetkeltä, kun ne tomaatit huoneeseen saa. Kesä on silloin niin pitkällä, että voi rauhassa huokaista helpotuksesta ja antaa auringon helliä.

   Poista
 3. Hei tuo lanka juttu olikin kiva vinkki, tosin istutin jo tänään siskoltani ja kukkatalosta hankkimani taimet :) Seuraaviin sitten....
  Tomaatti lajikkeita on montaa eri lajia, mutta olen jo unohtanut niiden nimet :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin aina yhtä jännää, jos nimilaput on kadonneet, että mitä tomaatteja mistäkin taimesta tulee :)

   Poista
 4. Olen joutunut uhkailemaan tomaatintaimiani kompostiin joutumisella, jos ei varsi tanakoidu! Luulen, että ensi vuonna ostan tomaatintaimet ja keskityn niihin, jotka suostuvat yhteistyöhön! Kiva, kun sait jo tomaatit kesäkotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) :) Tunnistan niin tuon uhkailun! On niiden kanssa sellaista jumppaa, että tässä elämänvaiheessa olen antanut itselleni vapauden ostaa valmiit (ja huippuhyvät) taimet.

   Poista
 5. Samoissa puuhissa täälläkin viikonloppuna. Aivan ihanaa :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig