12. huhtikuuta 2017

Kevät kukkii jo niiiin kauniisti


Yhteistyö: Viherlassila*

Kevätpuuhat ovat jo vallanneet tämän pihastelijan. Ihan ensimmäiseksi tykkään aina laittaa ruukkuihin väriä. Kasvihuoneen seutu on saanut jo monta väriläiskää, mutta myös terassin alkaa vallata ruukku jos toinenkin. Tällä erää sain Viherlassilasta kevään kukkijoita valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä. Kukkien lisäksi erityisen ilahtunut olin matalista sinkkiastioista: jos puutarhanlaittajalla ei voi koskaan olla liikaa ruukkuja, niin ei varsinkaan matalia ja leveitä ruukkuja. Noi sinkkiset pöntöt on ihan täydelliset minun tarpeisiin ja tyyliin!


Mutta ihan ensimmäisenä ruukkuihin täytyi tehdä reiät pohjaan. Ruukkujen ollessa taivasalla se on välttämätöntä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. 


Huomasin syyskiireiltäni jättäneeni muutaman saviruukun talven armoille, joten nyt riittää ruukkujen salaojitustarpeita. Tuollaiset kömmähdykset eivät niin haittaa, koska saviruukunpaloille on aina käyttöä. Multana on lannoitettu kesäkukkamulta.Valmiisiin istutuksiin hain pellonreunasta kuivaa heinää. Sillä peittelin multakohdat ronskisti, ja olen näihin istutuksiin nyt supertyytyväinen. Ne vieläpä istuvat täydellisesti ympäröivään ruskehtavaan maisemaan tuon heinän ansiosta ;)

Ruukuissa on kaunokaisia eli belliksiä (Bellis perennis), lemmikkejä (Myosotis), orvokkeja (Viola) ja tähtisilmiä (Osteospermum). Nämä aikaiset kukkijat kestävät kevään viileyden hyvin. Jos luvataan monien asteiden pakkasöitä (noin -5 astetta), kannattaa ruukut vielä nostaa sisälle tai peitellä harsolla. Lasitettu terassi tai parveke on usein niin suojainen, että siellä nämä pärjäävät ilman varotoimenpiteitä. Kastella näitä kannattaa huolellisesti, sijoituspaikasta riippuen plus-miinus viiden päivän välein. Määrää voi lisätä kevään edetessä, kun aurinko lämmittää enemmän.


VINKKI! Kukinnan laannuttua kaunokaiset ja lemmikit voi siirtää kukkapenkkiin, jossa ne kukkivat vuodesta toiseen. Perinteinen pikkukukkainen kaunokainen on vanha "nurmikkokukka", joka kukkii valkoisenaan kesällä. Oma suosikkini on kukintavarma lemmikki. Poistettujen kasvien tilalle voi orvokkien ja tähtisilmien kavereiksi istuttaa vaikka heiniä tai kukkaisia kesäkukkia.


---
This is so lovely time! I've started some gardening from planting these very nice white and pink flowers in these shallow zink containers, which I got from Viherlassila.
---

* kasvit ja ruukut saatu Viherlassilasta.

P.S. Käykääs katsomassa Viherlassilan kevätlehti. Siitä tulee hyvälle mielelle!
#pihastelu #viherlassila

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SaveSave
SHARE:

22 kommenttia

 1. Voi elämä, miten upeen näköset istutukset!😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo heinä kruunaa ja sovittaa nämä ympäristöönsä tällä hetkellä todella hyvin! Vaikka just nyt sataakin lunta, kääk - ei se onneksi maassa kauaa pysy.

   Poista
 2. Voi, miten suloiset istutukset! Ja ihan kuin kevät olisi jo pidemmällä, kun kuviasi katsoo. 🙆
  Sinkkiastioita ja kukkia ei voi tosiaan olla koskaan liikaa!!!🌸
  Ja hauskasti keksit nuo pellonreunaheinät, luulin että olit käyttänyt meriheinää. Tuota aioin kyllä matkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että oli ideaksi sinnekin :) Luonnosta löytää kyllä ihan mitä vaan, kun vaan ajatukset aina loksahtaa kohdalleen.... tällä kertaa loksahti!!

   Poista
 3. Nämä ovat aivan superkauniita! Ja kuvat myös, ihan erityisen kauniita!
  Oletko kokenut sellaista että muurahaiset menevät näihin istutusastioihin, viime kesänä mökillä tämä aikamoinen riesa.
  Jotain pitäisi keksiä tulevalle kesälle, ettei näin toistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!!

   Minulla ei ole ollut muurahaisongelmaa. Yleensä ruukut minulla on terassilaudoituksen tai kiveyksen tms esim pöydän päällä, joten ehkä ne ei niin kiinnostuneita ruukuista silloin ole?!

   Poista
 4. Ihanat sinkki ja kukat, täydellinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
 5. Vaaleanpunainen on mun lemppari väri, joten nämähän osui ja upposi jälleen ihan kympillä👍 Kevätmessuilta tulikin jo belliksiä hankittua joten ei kun orvokkikaupoille😊 kiitos taas huippuvinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiva kuulla, että oli inspiraatioksi asti :)

   Poista
 6. Ihanan keväinen tunnelma, ja iloiset värit! Minulla on lemmikkejä pihamaa tulvillaan, joten istuttelen niitä asetelmiin vähän myöhemmin toukokuulla, kun alkavat olla nupuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikit on kyllä yksi alkukesän ihanimpia kukkia. Haaveilen vanhasta omenapuupuutarhasta, missä tulppaanit ja lemmikit kukkivat valtoimenaan...

   Poista
 7. Tulipas niistä kauniita. Sinkkiastiat sopivat niin hyvin kevätkukille. - Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 8. Ihanat bellikset, niitä juuri ihailin Viherlassilassa! Tuo heinä olikin hyvä idea istutuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on muutamaa erilaista bellistä, joten lopputulos on senkin puolesta kiva!

   Poista
 9. Tulipa ihanat asetelmat! Nuo sinkkiastiat ovat todella kauniit ja heinä antaa kivan säväyksen kukille.

  VastaaPoista
 10. Oih, tosi kivat istutukset! Ja tuo kuiva heinä on ihan piste iin päälle, mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo heinä sopii tähän aikaan vuodesta istutuksiin todella hyvin!

   Poista
 11. Voi miten ihania! Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig