30. lokakuuta 2016

Ohut, hento kranssiVitsit, olen kaivannut käsillä tekemistä. Nyt ilokseni sain mahdollisuuden hetkeksi keskittyä vain ja pelkästään yhden kranssin väsäämiseen. Flowtila, joka minut valtaa, kun saan tällaista tehdä, on suorastaan voimaannuttava.

Olin Järvenpään kukkatalolla kolmen muun bloggaajan kanssa tekemässä kransseja ja juttelemassa joulusta ja kukista. Mukana olivat Villa Kotirannasta Satu, Mansikkatilan mailta Taina ja Hernepensaskujanteelta Johanna ja Jokke.Kranssin tekeminen aloitetaan materiaalien valinnalla. Tähän ajattelin alunperin laittaa hopealankaa ja eukalyptusta, mutta  hieman toisin siinä kuitenkin kävi.


Silloin, kun tehdään ohutta, hentoista kranssia, pohjan voi tehdä ohuista rautalangan pätkistä kukkateipillä kieputtamalla riittävän pitkän suoran. Kun se on halutun mittainen, aletaan siihen kiinnittämään ohuella rautalangalla kasvinippuja. Lopuksi kranssi kiepautetaan ympyräksi.


Minä halusin kranssistani erittäin ohuen ja hennon, joten siihen päätyi lopen hopealangan lisäksi vain muutama pätkä hopeaputouksen versoja, joitakin eukalyptuksen lehtiä, lumimarjan marjoja sekä tulilatvan kukkia. Kolme viimeisintä kiinnitin kranssiin kuumaliimalla. Lisäksi tavoittelin kranssissa toispuolisuutta. Olen ihastunut kransseihin, joissa toinen puoli on "tavallista" ja toinen puoli jäänyt ikään kuin hieman "kesken". Sellaisissa on jotenkin kivan moderni ja trendikäs lookki minun makuuni. Muutamia sen tyyppisiä kransseja vilahtelee myös kranssiboardissani Pinterestissä.


Toin kranssin hetkeksi sisälle, mutta kyllä se taitaa päätyä sisäänkäynnille. Sinne suunnittelen hyvin harmaata kokonaisuutta talven yli.


Järvenpään kukkatalolla järjestetään monia kukkakoulukursseja. Miltäs kuulostaisi esimerkiksi "Talvinen istutus sekä floristisia ideoita jouluvalojen käyttöön" tai "Ovikoriste voi olla muutakin kuin pyöreä"? Minä voisin mennä noista molempiin...ja voihan se olla että menenkin :)


I was so glad yesterday of having an opportunity making a wreath at Järvenpään kukkatalo. I haven't had enough time recently of doing a such a thing. With this one I wanted to make thin and one-sided wreath, because they look up to date and quite trendy at the moment.

* yhteistyössä Järvenpään kukkatalon kanssa.

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

26 kommenttia

 1. Oi, upeat kuvat!<3 Olet taitava! Ainoa meistä, jolta onnistui ohut kranssi.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli päässä visio ohuesta ja hennosta kranssista ennen kuin edes pääsin perille, joten pakkohan se oli tehdä :) Oli kiva tavata <3

   Poista
 2. Kauniin teit! Ihan varmasti tuosta päivästä riittää iloa vielä pitkäksi aikaa. Tosi hyvä idea tuo, että sidotaan ensin suoraan tukeen ja vasta lopuksi kierretään ympyräksi. Ehkä sitä ei aina tarvitsisi edes kiertää ymypyräksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se omalla tavallaan helppoa tehdä suoraan pohjaan. Olen tehnyt paljon valmiiksi pyöreään pohjaan, mutta molemmat tyylit käy mulle!

   Poista
 3. Niin upea ja herkkä. Tuo keveys on niin se juttu 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visio oli päässä, niin pakkohan se oli toteuttaa :)

   Poista
 4. Kaunis!
  Noita toispuoleisia minäkin olen kuvista ihaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä toispuoleisissa on jotenkin sellainen freesi ilme. Tykkään ihan älyttömästi!

   Poista
 5. Hentoinen ja huurteisen kaunis!
  Niin kauniita kaikkien sidontakurssilaisten kranssit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin, että onnistuin visiossani aika hyvin.

   Poista
 6. Kaunis!
  Tuollaisille kursseille olisi kiva mennä saamaan ideoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannatan ehdottomasti kurssille menemistä, se inspiroi niin valtavasti!!

   Poista
 7. Ooh, ihana kranssi. Tuollainen toispuoleinen kranssi on hieman haastavampi. Siinä kun täytyy osata tehdä kranssi tasapainoiseksi kaikin puolin. Ja siinähän olet onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos hienosta analyysistä! Tykkään itsekin, että onnistuin tavoitteessani :)

   Poista
 8. Näitä toispuoleisia ja hentoja kransseja olen ihaillut. Pohtinut, että kyllä tällainen kävisi meillekin, ei aina olisi niin muhkeaa ja näyttävää. Ja sitten kun aloitan, teen kuitenkin sellaisen perinteisemmän, koska se tekeminen ja materiaalin määrä suorastaan vaatii sellaista. Onneksi meissä on niitä, jotka ovat taitavia ja hillitsevät itsensä, niin että me "taas mä hurahdin" -tyypitkin päästään näiden kepeällä ja hyvällä maulla tehtyjen äärelle.

  Sulla on kyllä niin varma maku, että sun ajatukset ei petä koskaan!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 9. Niin kaunis. Täytynee ehkä kokeilla onnistuisiko ja löytyisikö tuota ohutta "rautalanka" pätkää jostain täältä meidän kaupoilta.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig