25. syyskuuta 2016

Tyylikkäät ilmakasvit


Viherkasvijengini erikoisimmat tapaukset taitavat olla ilmakasveja. Olen ihan näiden harmahtavien kasvien pauloissa, ja huomaan määrän hiljalleen lisääntyvän. Ne ovat tyylikkäitä, näyttäviä ja helppoja. Ja hieman erilaisia kasveja jujua kaipaaville sisäpuutarhureille.


Olen miettinyt mikä näille olisi se kaikista paras tapa laittaa esille. Koska ne eivät tarvitse multaa, mahdollistaa se aivan erilaisen esillelaiton tavallisiin viherkasveihin verrattuna. Tykkään yksinkertaisesta, joten olen paljon pitänyt erilaisia kokoelmia ihan vain tarjottimelle sellaisenaan.


Toinen kiva tapa on laittaa ne roikkumaan. Sain mustan DROP-himmelin* Huone ett rumista, ja tykkään siitä tosi paljon. Kivan graafinen, mutta jokseenkin perinteinen, ja sopii aivan loistavasti ilmakasveille.


Tein roikkuvalle ilmakasvikokoelmalleni oman amppelitelineen. Suhautin harjan varren mustaksi ja kiinnitin sen koukuilla ja naruilla katosta roikkumaan. Saan siihen muunneltua ilmakasvikokoelmaani mieleni mukaan, ilman että uusia reikiä täytyy tehdä kattoon. Ilmakasvit roikkuvat telineessä lasipalloissa, pilttipurkeissa ja himmeleissä. Ilmakasvien hoito on superhelppoa. Minä olen uittanut ne vesiastiassa kerran viikossa - maanantaisin. Vakkaripäivä siksi, että muistan kylpypäivän varmasti. Yleensä ne ovat vedessä noin tunnin. Joskus muiden kiireiden lomassa ne saattavat jäädä siihen koko päiväksi, eivätkä ole moksiskaan moisista unohduksista. Kylvyn jälkeen nostan ne hetkeksi pyyhkeen päälle kuivumaan, ja sen jälkeen takaisin tarjottimelle tai amppelitelineeseen.


* DROP-himmeli ja osa ilmakasveista saatu Huone ett rumista.

I loooove tillandsias. Those plants are so beautiful and easy to maintain that the collection grows and grows. I bath them once a week approximately for one hour and that's basically all I do.

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SaveSave
SHARE:

8 kommenttia

 1. Nuo on niin veikeitä, että niihin on helppo ihastua! Tuntuu että määkin lähes tarvin ilmakasvin kavereineen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihminen parit ilmakasvit tarvii, ehdottomasti :)

   Poista
 2. Noita on ehdottomasti kokeiltava itsekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä tosi kivoja ja vähän erilaisia, kun ei tarvitse multaa.

   Poista
 3. On noi kyllä tosi vänkiä! Samaa mieltä Pionin kanssa, tuntuu, että tarviin tuollaset muutamat ihan välttämättä:) Lisäksi tietysti sun kuvat on niin ihania ja ilmavia, että kasvit tulevat hyvin esiin. Ikkunoiden pesu tuntuu houkuttelevalta jos palkintona olisi sitten tuollainen sommitelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllähän ihmisellä ON oltava ilmakasveja! Olen tullut siihen tulokseen :)

   Poista
 4. Voi että kun ovat jänniä! Pitääkin hieman googlettaa ja tutustua paremmin näihin kavereihin. Jospa sitten meillekin muuttaisi pari tuollaista vekkulia killumaan ikkunan eteen.

  VastaaPoista
 5. Ihania, pitääköhän munkin hurahtaa noihin kun muutamaassa blogissa noita on jo näkynyt :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig