18. elokuuta 2016

Loppukesän valkoisia kukkijoita


Loppukesä ja todella sateinen sää näkyvät jo liiankin murheellisesti monin paikoin puutarhaa. Asioita joihin ei voi itse vaikuttaa, joten niistä lannistumatta napsin säilöön muutaman kuvan yhdestä kukkapenkistä.Hernepensaskujanteella kyseltiin valkoisten kukkijoiden perään. Itse tykkään valkoisista kukista kaikista eniten, mutta kun oikein asiaa lähdin pohtimaan, niin loppujen lopuksi niitä on pihassani aika vähän - aivan liian vähän siis. Tällä hetkellä yhdessä penkissä kukkivat valkoinen punatähkä (Liatris spicata), valkoinen punahattu (Echinacea purpurea) ja helminukkajäkkärä (Anaphalis margaritagea). Ihanaa valkoista ja jotenkin hauskan syksyistä oranssinkeltaista lisänä.


Lisäksi tässä kapeassa penkissä on jo aiemmin kukkineet valkoinen lehtosalvia, poimulehtiä ja muutama rungollinen tuija. Jotain heinää siihen täytyisi ehkäpä vielä keksiä. Se näissä perennapenkeissä on kyllä hauskaa, että niitä voi muokkailla vuosittain haluamaansa suuntaan.

There are only a few perennial plants in bloom in my garden at the moment. These white ones have a nice hue of autumn with orange/yellow centres in them.

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

12 kommenttia

 1. Sama juttu täälläkin tuon sateen kanssa. Tuntuu, että syksyiset kelit tulivat liian aikaisin, olisin vielä mielellään nauttinut kesän lämmöstä.
  Tuo helminukkajäkkärä on ihastuttanut mua tänä kesänä erityisen paljon. Puutarhassani ei vielä ole sitä, mutta kovasti haluaisin. Ja miten hauska nimikin sillä on. :)

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onneksi näyttää sään suhteen vähän paremmalta. Josko sitä aurinkoa ja hyvää valoisaa mieltä olisi vielä tarjolla :)

   Toi jäkkärä on kyllä kaunis ja kasvattaa aikamoisen ison pehkon. Sille peukku!

   Poista
 2. Kyllä, valkoiset kukat ovat ihan suosikkeja. Alunperin minulla oli kukkapenkki, jossa oli vain valkoisia kukkia. Se oli etenkin hämärässä ihanan näköinen. Mitä sille tapahtui, jääköön kertomatta:)) Mulla on myös tuota helminukkajäkkärää, en tosin tiennyt nimeä ja olen usein miettinyt että pitäis etsiä lajike.

  Sade on tehnyt tehtävänsä täälläkin, aika karsealta näyttää, mutta vielä on jotain jäljellä ja niistä pitää nauttia.

  Mukavaa loppuviikkoa Sanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on oikein tehtävänä nyt, että valkoisia kukkijoita lisää. Ehdottomasti! Ne luo niin paljon just valoa ympärilleen.

   Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua myös sinne Kati!

   Poista
 3. Syksyn koleat ja sateiset ilmat tulivat liian aikaisin, jos vaikka viime vuotta vertaa. Kukkien loisto jatkuisi vielä pitkää, mutta minkäs teet. Kaunis yhdistelmä valkoisia kukkia, jotka kukkivat täydellisesti samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin daalioissa olisi nuppuja vielä vaikka kuinka. Mutta nimenomaan, minkäs teet. Onneksi nyt näyttää, että sää vähän parantuu. Sormet ristiin!

   Poista
 4. Samoja valkoisia törröttää mun kukkapenkistä.

  VastaaPoista
 5. Valkoiset kukat hehkuvat elokuun kuutamossa!!
  Rentoa ja tunnelmallista viikonvaihdetta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, ihanaa viikonloppua myös teille sinne! Nyt täälläkin on pitkästä aikaa taas kesä :)

   Poista
 6. Valkoinen punahattu on niin kaunis <3 Odottelen toiveikkaana, että löydän sitä jostain kotiutettavaksi vielä tänä syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella kaunis perenna. Toivottavasti löydät!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig