1. heinäkuuta 2016

Sisäänkäynnin vehreä kokonaisuus


Sisäänkäynnillä on aika vehreää. Apiloiden lisäksi muutkin kasvit kukoistavat. Miten nautinkaan tästä kesästä! Mahtavan rehevää ja kaunista. Erityisesti nautin näistä runsaista kesäkukkaistutuksista sisäänkäynnillä. Miten kivaa on tulla kotiin, kun vastassa on kukkaisa vastaanottokomitea.


Olen vuosien saatossa tykästynyt aina vain enemmän ja enemmän vihreisiin, hopeisiin ja punaisiin lehtiin kukkien sijaan. Erilaiset heinät, kasvien lehtimuodot ja erilaiset kasvutavat viehättävät. Aina täytyy toki hieman kukkiviakin olla, enkä usko että niistä koskaan luopuisin. Mutta niin ne omat kesäkukkamieltymykset elävät ja muuttuvat. 


Niin kuin tämäkin mustaselja (Sambucus nigra 'Black Lace'). Ai vitsit, miten kauniit sen lehdet ovat!


Tämä timjami kukkii todella kauniisti tällä hetkellä. Aikamoinen kimalaisbaari se on, mutta suon sen pörriäisille ilomielin!

Tämä tässä myytiin minulle alkukesästä myskisalviana (Salvia sclarea). Täysin tuntematon kasvi minulle entuudestaan, joten hauska seurata millainen komistus tästä vielä tulee - jos tuosta vielä komistua voi!


Mehipuu (Aeonium arboreum) sen kun porskuttaa menemään. Pelkäsin, että kastelen sitä liikaa, mutta ainakin vielä se on voimissaan. Todella hieno tapaus sekin!


Ihanaa viikonloppua sinne ruutujen toiselle puolelle!

The plants of my entrance look very lush and pretty at the moment. There are tree aeonium, thyme,  clary sage, clover, eucalyptus, maidenhair vine and black elder in the pots.

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

16 kommenttia

 1. Upeita kasveja ! Mulla nuo nimet unohtuu samantien yleensä, mutta kiva kun joku muistaa nekin :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista on :) Olen aivan ihastunut noihin mehikasveihin, mutta valitettavasti meilläpäin niitä on vähän saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehikasvit on kyllä tosi kivoja, ja sopii aurinkoiseen paikkaan loistavasti. Kannattaa pitää silmät auki joka paikassa, niitä saattaa tulla yllättävissäkin paikoissa vastaan.

   Poista
 3. Kotiin on kiva tulla, kun vastassa on ihania kasveja, siinä unohtuu päivän murheet ja kiireet kun nyppii muutaman kuihtuneen kukankin pois. Tuo selja on ihan mahtavan värinen, vaalea seinä tuo sen hyvin esille. Muutenkin upea kokonaisuus eri värejä ja muotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, talon seinän väritys kannattaa ottaa huomioon kasveja valitessa. Tummaa seinää vasten tummat kasvit ei oikein pääse oikeuksiinsa. Valkoista seinää vasten tuo selja tulee kivasti esille.

   Poista
 4. Kaunista! Meinasin napata alkukesästä tuollaisen mehipuun matkaani, mutta jäi sitten. Mulla on tuontapainen kiehkurasalvia, joka kukkii nyt.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja harmoninen sommitelma! Kylvin keväällä muutamia myskisalvian siemeniä kokeilumielessä ja omani näyttävät samoilta kuin sinun myskisalviasi. Vielä ei minullakaan ole kukintaa näkyvissä, mutta eipä haittaa kuin lehdet ovat niin ihanan hopeiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo salvia on kyllä todella upea kasvi! Hauska kuulla kokemuksiasi <3

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig