23. heinäkuuta 2016

Kotkan puistoissa


Kävimme perheen kanssa viime viikolla viettämässä kesäisen (?) päivän Kotkan puistoissa. Yksi kesälomakohde siis yliviivattu, äiti iloinen ja yllätyksekseni myös lapset viihtyivät paremmin kuin hyvin! Olin jo pidemmän aikaa suunnitellut käyväni katsastamassa Kotkan kuuluisat puistot, kun edelliskerrasta oli kuitenkin vierähtänyt rapiat kymmenen vuotta.


Fanitan kympillä kaupunkeja, joissa satsataan puistoihin. Puistot tuovat niin paljon viihtyisyyttä, ettei millään muulla kaupunkirakentamisen keinoilla siihen päästä. Isoissa kaupungeissa tämä tietysti erityisesti korostuu, kun peltoja tai metsää ei ole lähimaillakaan. Lontoossa asuessani aina hakeuduin puistoihin tai muille pienemmille viherplänteille, ja usein viikonlopuksi oli päästävä kaupungin ulkopuolelle nummille kävelemään. Puistoilla ja viheralueilla on rauhoittava vaikutus, ei siitä mihinkään pääse, ja kunnolla hoidetuissa puistoissa silmä todellakin lepää.
Tässä Kotkan Jokipuistossa vesi ja kivet ovat valtavan isossa osassa, ja voi pojat kuinka tyylikkäästi kaikki on rakennettu. I like! Puisto on uuden karhea - se on otettu käyttöön 2013. Täällä on lastenkin kiva tutkia paikkoja sekä juoksennella nurtsilla, ja onpa vieressä leikkipuistokin.Toinen upea puisto on Sapokan vesipuisto, jossa 20 metriä korkea vesiputous on todella näyttävä tapaus. Puisto on vanhempaa mallia, valmistuen jo vuonna 1994. Kävimme lopuksi vielä pyörähtämässä Yrttipuutarhassa, jossa on näytillä erilaisia yrttejä jämpteissä laatikoissa. Suurimman vaikutuksen teki rohtoluppio (Sanguisorba officinalis). Sellainen on nyt aivan pakko jostain haalia omaankin pihaan.

One place to visit during summer hols was Kotka's famous parks. The parks are very well done which is so nice to see. 

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kävin viime kesänä tutustumassa Kotkan puistoihin. Ihastuin Sapokkaan ja Jokipuistoon, mutta kyllä kaikki kaupungin muutkin puistot oli todella upeita. Huomenna (su 24.7. klo 15.03 Radio Suomi) haastatellaan Kotkan puistojen isää, kaupunginpuutarhuri Heikki Laakosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mahtavaa, että meilläkin näin puistoihin panostetaan. Ei takuulla ole ollut helppo tie, mutta lopputulos on upea!

   Kiitos radiovinkistä <3

   Poista
 2. Se on kumma, kuinka lapset – jotka muuten ei niin rehuista välitä – jotenkin tämmöissä puistoissa ja puutarhoissa kuitenkin viihtyy. Ne varmaan näkee vielä jotain, mitä me aikuiset ei nähdä. Mutta ehkä mekin se aistitaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä täysillä, että lapset viihtyy siellä missä äitikin - ainakin vielä. Toki lasten ehdoilla mennään aina, mutta on niin mahtavaa, että koko perhe on tyytyväinen. Ja käytiinhän me toki Kotkassa lasten paikoissakin :)

   Poista
 3. Kotkassa on paras kaupunginpuutarhuri, Heikki Laaksonen. Aivan upeat puistot, joita hoidetaan ja ylläpidetään myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotka on mun silmissäni oikea puutarhakaupunki! Hyvin se on saatu brändättyä :)

   Poista
 4. Ooh, eipä uskoisi olevan Suomessa, kun katselee kuviasi. Todellakin näkemisen arvoinen paikka. Ja onneksi pikkuväkikin viihtyi, silloin sait rauhassa tutkia puutarhaa 😊

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig