5. kesäkuuta 2016

Sisustukseni vihreät väripilkut


Viherkasvit ovat minulle tärkeimpiä "sisustusesineitä". Tällä hetkellä niitä on kotona siellä täällä, ja olenkin tykännyt niistä aivan aina. Jo lapsuudessa muistan vaalineeni mm.  ihmepensasta oman huoneeni pöydällä, opiskelijakämpässä rakensin niille seinän kokoisen oman hyllyn, jotta sain ne kivasti esille. Iloitsen  tällä hetkellä niin viherkasvien nauttiskellessa trendien aallonharjalla, ihan turhaan ne olivat pitkään pois sisustusmuodista.

En suhtaudu kasveihin välttämättä niin, että niiden tarvitsee kestää ikuisesti. Toki on suotavaa, että kookkaat ja kalliimmat kasvit menestyvät. Harvemmin kuitenkaan mitään todella isoa edes ostan, joten puhun nyt pääasiassa pienehköistä, kohtuullisen edullisista kasveista.Käytän kasveja tavallisen pöytäkorkeuden lisäksi vähän erilaisilla korkeuksilla. Alaspäin valuvan kasvutavan omaavat kasvit sopivat korkealle, kuten esim pullojukka kaapin/hyllyn päällä. Matalalle tasolle tai lattialle sopivat kauniilla lehtimuodoilla ruukun täyttävät kasvit, kuten kirjojuoru.Teen erilaisia ryhmiä kasveista ja sisustusesineistä. Pienetkin kasvit saa näyttämään runsaammalta ja mielenkiintoisilta, kun niihin tuo omaa sisustustyyliä mukaan. Avokadolajitelma hyllyllä ja kilpipiileat tasolla erilaisten esineiden kanssa ovat persoonallisia kokonaisuuksia.Tuon viherkasveja myös keittiöön. Suunittelin keittiöön avohyllyköt ja ikkunan sen yläpuolelle, jotta saan koottua myös sinne viherkasveja keittiövälineiden lisäksi.


Keittiön pöydällä minulla on usein tarjotin tai vastaava, johon kokoan pienemmistä asioista kokonaisuuksia, välillä on leikkoja, välillä kasveja, välillä molempia. Tähän nostelin mehiruusukkeen ja ilmakasveja sekä tyrnin oksan ja valkoisen laukan kukan. Asettelusta en ota krediittejä, ne on asetellut Susanna Vento Varpunen -blogista, kun hän kävi meillä kuvauskeikalla.
Vihersisustusvinkkejä:
- viherkasvit värittävät sisustusta freesillä tavalla
- viherasvit näyttävät kivoilta ryhmissä, niiden ympärille voi kerätä sopivia sisustusesineitä
- monista ruukuista saa eri kokoisia versioita, niillä saa koottua kivoja ryhmiä
- myös erilaiset ruukut sopivat tyylikkäästi keskenään yhteen, kunhan niitä on aina pari samanlaista samassa ryhmässä
- kasvit ovat mahtavia vihreitä tilanjakajia
- jotkut kasvit sopivat myös katseltavaksi ylhäältä päin
- korit ovat todella kauniita suojaruukkuja, ne saa käyttöön, kun laittaa kasvin reiättömässä koristeruukussa niiden sisään
- useilla pienillä viherkasveilla syntyy upeita asetelmia, kun ne on kerätty yhteen, esim. tarjottimelle
-  monet viherkasvit on todella kivoja kesällä myös ulkona, kuten esim rönsylilja, aaroninparta ja lehtibegoniat

For me green plants must be the ultimate way of decorating in my home. Green is so energetic colour and plants freshen atmosphere immediately. My home is very white-black-grey-brown, so plants really pop up from there. I love it <3

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

19 kommenttia

 1. Ihania jälleen =) Viherkasvit ja ruukut tuovat niin viehkoa tunnelmaa. Harmi, että olen niin surkea noiden sisäkasvien kanssa, että oikein harmittaa. Sillä ne näyttää niin upeilta sun kuvissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelisin, että teidän talo on täydellinen viherkasveille? Mä luulen, että olet parempi niiden kanssa, kuin tiedätkään.. :)

   Poista
 2. Voi hyvänen aika miten kaunista!! Ajattelinkin puolivälissä lukiessani että teidän koti pitäisi olla kaikissa lehdissä ja sitten onneksi kerroit että kuvaaja/toimittaja oli käynyt! Ihanaa ja niin oikeassa paikassa kävikin! Niin persoonallista ja kekseliästä, silti aivan tätä päivää! Ihania vihersisustusvinkkejä.. Mä olen myös aina rakastanut viherkasveja.. Heti kotoa muutettuani haalin niitä niin paljon että kaveripiirissä mä olin ihan mummo.. Suurin osa oli mummoilta ka mammoilta saatuja saint paulioita ym ei-niin-kivoja, mutta silti hoivasin niitä huolella.

  Pitääkin opetella huomiomaan kasveja paremmin asetelmissa. Meillä on ehkä lian isoja (tai siis saahan niitäkin asetelmiin, täytyy alkaa katsoa sillä silmällä eikä vain yksinäisinä isoina ruukkuina!) mutta pitääkin ostaa jotain pieniä asetelmakasveja myös. Viherkasveista otan kyllä usein oksia lasiin/maljakkoon ikään kuin juurumaan tai vain koristeeksi, ne toimivat ihanina pieninä viherpilkkuina! Kiitos taas ihanasta inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!!! <3 <3 Mikä tahansa sisustus freesaantuu mielestäni viherkasveilla, ne sopii kaikkialle ja niitä on kaikille sopivia. Ja parhaana se, että jokainen saa niistä tehtyä omilla jutuillaan just oman näköisiä.

   Jään odottamaan sun asetelmia, sulla on niin käsittämätön kyky vangita mahtavia tunnelmia kameralle.

   Poista
 3. Kauniita ja kiinnostavia kasvivalintoja! Tykkään viherkasveista myös, niiden määrä meillä on melko vähäinen. Itulehti, käenkaali ja koristeapila löytyvät tällä hetkellä. Teillä on niin kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks sweet! Sulla on kyllä todella tyylikkäät valinnat <3

   Poista
 4. Mä niin tykkään sun tyylistä! Mäkin oon aina tykännyt viherkasveista ja nykyinen tyylisuuntaus on enemmän kuin paikallaan. Ainoa lieveilmiä on se, että jotkut kasvit kulutetaan kaikessa trendikkyydessään puhki. Esim. peikonlehteä ei tee sen takia mieli,vaikka tykkään siitä muuten.

  Mistä sä noin tillandsiat oot hankkinut? Se on ainoa asia mikä jäi harmittamaan, etten Ruotsin messuilta napannut paria mukaan. Aina pitää jäädä joku kaivelemaan, että on syy mennä takaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensi vuonna Ruotsiin uudelleen!

   Ilmakasvit on Huone ett rumista Kirkkonummelta.

   Poista
 5. Ihania pienia yksityiskohtia <3 Monesti olen miettinyt tuota avocadon siementä kokeilla kasvattaa, äiti joskus kasvatti isonkin kasvin...mango laitettii juniorin kanssa pari kk sitten ruukkuun ja nyt puskee vartta <3
  Ihanan vehreää päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokado on helppo kasvatettava. Postaan siitä joku päivä, kuinka sen itse teen. Mango kuulostaa hienolta <3 <3

   Poista
 6. Upeita kuvia kodistasi, värimaailma on niin mahtava. Viherkasvit tuovat kodikkuutta ja raikkautta kotiin. Harmi että trendit vaikuttavat niiden käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Viherkasvit tuovat myös minun mielestäni sitä kaivattua kodikkuutta, ja samalla raikastavat ilmettä.

   Poista
 7. Voi että mä nautin sun blogista. Kaikki kasvikuvat ovat niin uskomattoman ihania! Meillä ne ei ehkä tule aivan oikeuksiinsa samalla tavalla. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig