torstai 2. kesäkuuta 2016

Pihalta pöytään - raparperi-kardemummajuoma


Keksin viime syksynä - syyskuussa, heh! - kuningasidean. Miksen postaisi myös joitakin ruokajuttuja tänne, tuohon keittiöpuutarhaan kuitenkin syöminen aika oleellisena asiana kuuluu. Se syksy jäi yhteen postaukseen, eikä tästä nytkään mitään ruokapostauskesää (varmaankaan) ole tulossa, mutta silloin tällöin joku pihalta pöytään juttu.


Raparperiaika on parhaimmillaan, ja halusin tehdä siitä jotain juomaa. Juuri ostamani Kokit ja potit -blogin Hannelen Suupaloja-kirja johdatteli minut raparperi-kardemummajuoman keittelyyn. Kardemumma tuo tähän drinkkiin jännän, hiukan talvisenkin maun, mutta raparperi kertoo kesän olevan upeimmillaan. Oikein hauska kesädrinkki! Ja kai tällaista voisi pakastaa talven glögikekkereitä ajatellen? 


Laimensin juomaa vedellä sekä Vichyllä, ohjeessa kehoitetaan kokeilemaan kuoharia. Anyone for a rhubarb-cardamom sparkling wine? I'll offer :)

Raparperi-kardemummajuoma
6 keskikokoisen raparperin vartta
2 1/2 l vettä
2 1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
vettä, kivennäisvettä tai kuoharia

Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Siivilöi siirappi ja jäähdytä.

Kaada lasiin siirappia maun mukaan ja täytä se haluamallasi lantringilla. Enjoy! 


I made rhubarb-cardamom drink for the hot summer days, what we are now having in Finland. Drink tastes a bit wintery, but rhubarb is summer taste definitely. This drink is worth trying!

#pihaltapöytään

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

25 kommenttia

  1. Ihanaa, että löysin kauniin ja inspiroivan blogisi bloggaajatapahtuman seurauksena! Olen selaillut kaikki postauksesi tästä taaksepäin ja nauttinut kaikesta tarjoamastasi estetiikasta. Täytyy ehdottomasti kokeilla raparperijuomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, ihanaa! Niin hauskaa, että olet löytänyt tänne <3 <3

      Poista
  2. En ainakaan muistaakseni ole koskaan juonut mitään raparperista valmisettua.. Asia täytyy kyllä korjata.

    Ihanat valokuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperista tulee kyllä ihania kesäisiä juomia.

      Poista
  3. Minäkin sain juuri ensimmäisen raparperin ystävältä! Nyt vaan se maahan ja kauaksi pihan perällä vellovasta vuohenputkesta 😔 Kuulin juuri jonkin raparperiherkun ohjeen, mutta arvaa muistanko, mitä ja keneltä! Jokin jälkkäri se oli ja sairaan hyvä tietty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperista on moneksi. Tänä vuonna ajattelinkin kokeilla tehdä siitä myös ruualle lisuketta.

      Poista
  4. Aiettä, varmasti hyvää kesäkuumalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperista saa niin ihania, kesäisiä juomia <3

      Poista
  5. Mäkin olen ajatellut samaa ja olen postannut ehkä neljä ruokajuttua. En tiedä miksi ne jää. Varsinkin kun olen vielä niin tasalaatuisen loistokas keittiössä :D Päivän asuja en ole vielä onneksi sortunut postaamaan :D

    Kardemumma on musta hyvää kaikessa, joten toikin on taatusti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se syöminen niin olennaisesti tähän kasvattamiseen kuuluu, että jos vaan kerkeää, niin hauska tällaisia postauksia on myös tehdä. Mutta te olettekin tehneet siitä kokonaisen kirjan, joten kyllähän sä tiedät :)

      Poista
  6. Tuota siirappia olen tehnyt joka kesä, mutta kardemumma on uusi lisä. Kuten sanoit, kuulostaa talviselta :)
    Raparperisiirapista on moneen juomaan ja jälkkkäriin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuotahan voi varioida vaikka ja kuinka omaan makuun sopivaksi.

      Poista
  7. Täytyykin testata, kun tuota raparberia tuntuu puskevan riittävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kesän aikana kerkeää aika monet siirapit keitellä, niin satoisa kasvi se on!

      Poista
  8. Mitkä raparperit teillä! Vau! Tuota juomaa täytyykin kokeilla ehdottomasti. Omat rapsut vain hupenevat ihan liian nopeasti ja vielä tekisi mieli tehdä siitä vaikka mitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onneksi se kasvi on satoisa, niin pääsee kesän aikana tekemään siitä vaikka mitä. Ja jos ne omasta pihasta loppuu, niin ehkäpä naapurin puskasta voi muutaman varren hakea :)

      Poista
    2. Piti vielä palata, että hyvää tuli! Eilen porisi juoma valmiiksi ja huomenna nautiskellaan skumpan kanssa alkudrinksuksi. Hyvää juhannusta!

      Poista
  9. Kuullostaa kyllä niin raikkaalta kesäjuomalta. Josko saisi itsekkin joskus aikaiseksi kokeilla. Kauniita kuvia myös :)

    VastaaPoista
  10. Kääk!
    Tuo raparperi ja kardemumma ovat varmasti ihan ehdoton pari!
    Voi kun täältäkin saisi raparperia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autsch! Eikö siellä ole raparpereja? Saisitko johonkin kasvamaan?

      Poista
  11. Raparperi on niin monikäyttöinen kasvi, joka kuitenkin jää monelta hyödyntämättä. Yleensä olen tehnyt piirakoita, mutta Äitini teki huippu hyvää mehua siitä, joten kokeilen reseptiäsi ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla yleensä alkukesästä on raparperi-innostus huipussaan, mutta sitten hiipuu, kun kaikkea muutakin ihanaa alkaa maasta nousemaan.

      Poista
  12. Kuulostaa herkulliselta, täytyypä kokeilla! Selasin muuten vanhoja kirjoituksiasi ja huomasin että olit ostanut mustan mehipuun. Olen haaveillut kyseisenlaisesta kasvista jo varmaan kahdeksan vuotta, mistä hommasit omasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, tämä kommentti hautautui meiliviidakkoon! Mehipuun ostin Espoon Plantagenista joku viikko sitten. Oli kyllä superlöytö, joka ei joka päivä vastaan tule, joten ymmärrän että olet metsästänyt.

      Poista

Kiitos, viestisi ilahduttaa!

Blogger Template Created by pipdig