12. kesäkuuta 2016

Miten kasvatan avokadon?


Tykkään avokadoista - sekä syödä että kasvattaa. Perhekin syö avokadoja aika hurjat määrät, joten raahaan niitä alkuvuodesta kaupasta niin paljon, että niillä siemenillä saisi kasvatettua kokonaisen avokadometsän.


Ja niinhän minä kasvatan. En nyt ihan metsää, mutta melkein.

Olen viime aikoina kasvattanut avokadoja juuret näkyvillä lasipullojen suulla. Tykkään, että ne näyttävät hauskoilta kirkkaassa lasipullossa juuret vedessä.

Minulta välillä kysellään, kuinka näitä pulloavokadoja kasvatan, joten tässä ohjeet, kuinka minä sen teen. Tässäkin haluan mennä helpoimman kautta, eli laitan siemenet multaan. Sitä ja ruukkuja kun minulla on aina kohtuulähellä. Rei'itetyn kelmun alla tasakosteassa mullassa ne saavat olla niin kauan, että alkavat puskemaan vihreää vartta mullan pinnalle. Silloin tiedän varmasti, että juuret ovat kasvaneet. Pesen juuret ja siirrän kasvin nuokkumaan pullon suulle siemenen varassa. Jos kasvin haluaa kasvattaa ruukussa, se onnistuu samalla keinolla ilman pulloon siirtämistä.I love avocados. Lately I've grown them in water bottles. Easiest way is first to put the seeds in soil and wait stems to come up. Then just wash the roots and put them in water bottles.

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

15 kommenttia

 1. Yritin talvella kasvattaa neljästi avokadoja onnistumatta kuitenkaan siinä. Mahtoiko olla liian pimeää vai mikähän siinä meni pieleen. Noh, nyt olisi jälkeen kivi odottamassa, tällä kertaa laitan sen kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hitaita ne, joten kannattaa antaa aikaa. Pidä multa kosteana ja odota ja odota. Nyt on hyvä laittaa vaikka pihalle tai sinne kasvihuoneen multaan. Sieltä nousee takuulla. Kosteusolosuhteet ja lämpö on niin hyvät!

   Poista
 2. Rakastaisin kasvattaa avokadoja, mutta valitettavasti taitavat olla kissalle myrkyllisiä! :( Äitini on onnistunut kasvattamaan komeita avokadokasveja, hänen luonaan saan ihastella niitä sitten. Pulloidea on todella kiva, pitääkin suositella äidille, että kokeilisi sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän näitä korkealla kaapin päällä (kuvausten ajaksi nostin alas), jonne pienet kädet eivät yllä. Tosin lapsille opetan, että mitään kasveja ei laiteta suuhun, ennen kuin on äidiltä kysytty. Kissoille on vähän hankala opettaa...

   Kiva, että löytyi äidille ideaa.

   Ihanaa päivää sinne!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, meilläkin tulee kyllä tuota raaka-ainetta ihan kiitettävä määrä, joten nyt vain siemenet multaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Mukavahan ne siemenetkin on hyödyntää :) Vaikka ne ilmeisesti voisi myös heittää smoothien sekaan - en ole tosin itse koittanut...

   Poista
 4. Ruukutettuna kasvihuoneessa 'itämässä' :) Ja mango on kohta 20 cm korkea...Juniorin kanssa nämä projektiti menossa...

  VastaaPoista
 5. Tämä on hauska idea! Nyt vaan avokadokauppaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokadoja on helppo kasvatella. Jep, avokadokaupoille vaan :)

   Poista
 6. Oi, miten hauska idea! En ole tainnut törmätä vastaavaan aiemmin.

  Luin jostain joskus, että avokadon siemenet saa itämään parhaiten, kun liottaa niitä vedessä, kunnes itäminen lähtee käyntiin. Olen myös kuullut, että tämä toimii vielä paremmin, jos tukee siemenen purkin suulle niin, että vain toinen pää siitä on upoksissa. Periaatteessa siis tuota "esikasvatusvaihetta" mullassa ei tarvittaisi välttämättä lainkaan, vaan voisit asettaa siemenet suoraan pulloihin itämään. Ainakin sitä voisi kokeilla.

  Meillä aloitettiin juuri muutaman avokadon idätys ja jännään nyt, miten kasvu lähtee käyntiin. Annoimme niiden lillua ensin vesipurkissa, kunnes kuoren pinta oli pehmennyt niin, että se lähti irti hankaamalla, ja juuret olivat alkaneet pistää esiin. Siinä meni kyllä aikansa. Nyt siemenet ovat mullassa ja odotan sirkkalehtien puhkeamista jännityksellä. :)

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokadojen kasvatukseen on paljon erilaisia ohjeita. Itse olen kokenut minulle kaikista helpoimmaksi ja huolettomimmaksi tavaksi laittaa ne ensin multaan.

   Onnea avokadoprojektiin! Se onnistuu varmasti, kun olet noin huolella sen valmistellut :)

   Poista
 7. Hei kiitti tästä vinkistä! Mä oon sadat kerrat yrittänyt pullon suulla alapuoli vedessä ja aina ne homehtuu, yritän nyt tätä multakikkaa :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig