2. syyskuuta 2015

Raudoitusverkko DIY + vihreää vieras-leikki-chillailuhuoneessa


Tämä tässä on alakerran monitoimihuone. Alunperin suunnittelin tilan työhuoneeksi, mutta käytännön syistä työpöytä hyrskeineen muutti yläkerran aulatilaan. Tilan vapauduttua tänne saatiin vierassänky ja lisätilaa lasten leikeille. Nyt, kun huoneen kerrankin sain siivottua ihan kokonaan, napsin muutaman kuvan. Sisustusblogeja usein kritisoidaan vain kiiltokuvan kirkkaamman puolen näyttämisestä. Mutta uskon silti, että siistejä kuvia on kivempi katsella, kuin sellaisia, joissa kaikki tavarat ovat levällään. Minun kotini näyttää välillä todella kaoottiselta, kun arki rullailee kiireineen - kuvista jätän sen kuitenkin pois.


Mutta se siitä aiheesta. Tämä huone toimii siis vierashuoneena, lasten leikki- ja muuten-vaan-chillailuhuoneena. Olen saanut ujutettua sinne myös vihreää, joka todella ilahduttaa. Siellä on kaksi silkkimaijaa (Calathea orbifolia) ja työkaverilta saatu iso keltareuna-anopinkieli (Sansevieria trifasciata 'Laurentii') + pieni assarini :)


Lisävihreää olen saanut tänne maljakoilla. Niitä on kaapin päällä sekä raudoitusverkosta tehdyssä muistitaulu/moorboardissa. Verkkopala toimi ennen kasvimaalla köynnösten tukena, mutta jäi tarpeettomaksi, kun sain sinne kunnon järeät pergolatuet. Tiesin heti, mitä palalla teen.Verkon päät on taivutettu sisäänpäin, ja seinälle se on nostettu kattokoukkujen varaan. Paperit ja kortit ovat kiinni Granitin magneettinipsuilla, ja vesipullot kasveille olen kietaissut kiinni rautalangalla. Ne olisi parempi olla koukuilla, mutta sellaisia ei sattunut noita kiinnittäessä käden ulottuville, joten lanka sai käydä. Vaihdetaan sitten joskus.

Pidän verkon tuomasta rouheudesta sisällä. Mietin ensin josko maalaisin sen, mutta nääh, mitä ruosteisempi, sen vaikuttavampi. Jaatteko ihastukseni verkkoon sisustuksessa?

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

15 kommenttia

 1. Ehdottomasti jaan ihastuksen verkkoon tai verkkoihin! Huoneen viherrys on loistava, pikku assari suloinen junineen ♥ Kaupaltani löytyy iso verkko katosta, jonne on hyvä kiinnitellä mitä milloinkin, erityisesti jouluna koristeita. Toinen verkkoihastukseni on Bilteman valikoimista löytyvä metallinvärinen verkko, joka nojaa lavapöytään. Siihen on hyvä laittaa laukkuja ja pussukoita esille. Tämä metalliverkko on raudoitusverkkoa kiitollisempi, erityisesti laukuille, koruille ja huiveille, ettei siitä irtoa ruostetta. Tämän verkon voi myös asentaa kätevästi työpöydän päälle muistitauluksi :) Kiitos taas viherkylvystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, jos ruostetta ei saa missään tapauksessa tarttua (kuten myymälässä), niin silloin on oltava tarkkana. Bilteman verkko on ihan uusi juttu, kuulostaa hyvältä. Sinun kaupan kattoverkko on aivan bueno :) Sellainen minulla oli suunnitteilla terassille, mutta en ole kerennyt toteuttaa, ehkä joskus. Ellei ihastus verkkoon laannu...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos - tuo verkko on niin monipuolinen, että siitä voi keksiä vaikka ja mitä.

   Poista
 3. Kyllä jaan! Mä voisin muuttaa tuohon huoneeseen asumaan :) <3

  VastaaPoista
 4. Kaunista!
  Kiva tuo verkkoidea! Minäkin olen miettinyt jotain tuollaista meidän työhuoneeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks - jos rouheutta ja järeyttä hakee, niin tässä sitä ainakin on :)

   Poista
 5. Tosi kiva! Mä niin tykkään raudoitusverkosta ja sen monista mahdollisuuksista.

  Kysymys tuosta kasvista, joka on vaaleassa korissa. Onko kori Ikeasta? Olen nähnyt siellä tuon tyyppisiä ainakin värillisinä. Ja onko ruukku sen sisällä tavallinen valkoinen altakasteleva ruukku vai jotain fiinimpää?

  Inhoan valkoisia muoviruukkuja ja olen miettinyt juuri jotain tuollaista viritelmää. Ei oikeastaan huono idea peittää sitä vain hiukan. Muuten se näyttää juuri siltä kuin ruukkua yrittäisi jemmailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää verkko on kyllä super, jos tykkää tuollaisesta karusta meiningistä.

   Kori on Ikeasta, samoin sen sisällä oleva valkoinen suojaruukku. Ei ole siis altakasteleva ruukku, vaan sen sisällä kasvi on ihan normi muoviruukussa. Koreja on siellä ollut sekä tuollaisia kokonaan vaaleita että osittain värjättyjä.

   Mulla on muitakin kasveja koreissa, joista näkyy valkoinen suojaruukku sisältä. Se on se juju siinä, että ruukut on monessa kerroksessa ja ne näkyy.

   Poista
 6. Kiva huone ja ennen kaikkea ihanan vihreä! Tykkään myös raudoitusverkosta, itse olen suunnitellut ulkokäyttöä. Hyvin sopii sisällekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen käyttänyt verkkoa sekä ulkona että sisällä. Molemmissa oikein toimiva kapistus!

   Poista
 7. Voi kuinka kaunista. Meillä on myös tuota verkkoa kahdessa eri huoneessa muistitelineenä. Kiva idea taivuttaa nuo päät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Johanna! Niin ne vaan valtaa kodin huone toisensa jälkeen :)

   Poista
 8. Onpas hienon näköinen tuo teidän huoneenne ja tuo teräsverkko on myös tosi hauska idea, että voi laittaa vaikka kuvia ja muuta riippumaan. Pitääpä muuten itsekin ottaa tuo idea käyttöön, että voisin pyytää mieheltäni tuomaan töistä harjateräsverkkoja. Käsittelitkö tuota verkkoa mitenkään ennenkuin laitoit sen seinällenne? Kiitoksia todella paljon ideasta ja todella makean näköinen!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig