2. elokuuta 2015

Harmaatakin harmaampi sisäänkäynti

Jos pitäisi valita yksi paikka, jonka pihallani kauniiksi haluan, olisi se ehdottomasti sisäänkäynti. Ulko-ovenseutu kun toivottaa perheen ja vierailijat tervetulleeksi. Minun tapauksessani sisäänkäynti on hyvin kasvipainotteinen, ja tänä vuonna siitä tuli kuin huomaamatta hyvin harmaa. Harmaan lehtikuusilaudoituksen, harmaan pihakivetyksen ja  harmaiden ruukkujen kaverina tämä kasvien värimaailma on ehkä vähän liiankin väritön, mutta se iskee tällä hetkellä oman harmoniantarpeeseeni.


Amppeleissa roikkuvat ihanan hopeiset hopeaputoukset (Dichondra argentea). Erinäisissä harmaissa, valkoisissa ja mustissa ruukuissa kasvaa eukalyptusta (Eucalyptus cinerea), sininataa (Festuca glauca), tähkälaventelia (Lavandula angustifolia), oliivipuu (Olea europaea) ja riippaorvokkia (Viola hederacea). Haluan, että kesäkukkieni ruukut ovat isoja, koska silloin kastelun kanssa ei tarvitse olla niin tarkka.


Yksi ihanin kasvi tänä kesänä on ehdottomasti ollut tämä sähäkkä punalehtinen apila (Trifolium repens). Tykkään tuollaisesta hyvin luonnollisesta kauneudesta pienellä twistillä. Sillä on ihanan rento kasvutapa, ja nuo sen kukat ovat kyllä todellinen piste iin päälle.

Mitäs sanotte, onko liian väritöntä?

/Sanna

Blogia voi seurata Bloglovin'issaFacebookissaInstagramissaPinterestissä tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

18 kommenttia

 1. Ihanat. Hallittu värimaailma tekee kokonaisuudesta niin paljon paremman. Olen huomannut, että nyt kun minulla on vain tietynväristä kukka vihreän ja sinivihreän lisäksi, niin kukat eivät pistä huonolla tavalla silmään vaan kokonaisuus on rauhallinen. Tuo hopeaputous on yksinään paljon kauniimpi kuin ryhmässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä ryhmästä tulee hallittu, kun on mielessä jokin tyyli tai värimaailma. Usein kesäkukkakaupoilla itselläni iskee vaan halu ostaa sitä sun tätä, ja kotona sitten ihmettelen, että minkälaisia ryhmiä teen. Tänä vuonna sain pidettyä itseni jossakin määrin aisoissa..

   Poista
 2. Ei ole liian väritöntä! Juuri minun makuuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos - tosi mukava kuulla :) Sinulla on niin ihana ja valoisa tyyli itselläsi <3

   Poista
 3. Oikein kaunis, hallittu ja hillitty kokonaisuus! Tykkään ♥

  VastaaPoista
 4. Ei oo liian väritöntä mun makuun. Tykkään kovasti. Tuo punalehtinen apila tuo aivan tarpeeksi särmää asetelmaan.
  Mulla on kans hopeaputouksia yksinään amppeleissa. Ja monena talvena olen jättänyt hopeaputoukset kanervien ja callunoiden seuraksi. Tokikaan ne eivät pysy elävinä talven yli, mutta säilyttävät ulkonäkönsä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ammattilaisen näkemystä asiaan :) Kiitos! Toi hopeaputous on kyllä tosi kätevä, kun se käy sekä kesä- että syyskasviksi.

   Poista
 5. Ihanan hillittyä, itse sekoan aina puutarhoissa ja mukaan lähtee kaikkean ihanaa, eikä niin yhteensopivaa. Ehkä se passaa paremmin siirtolapuutarhaan, sellainen runsaus ja villeys. :) Tuota apilaa mulla on myös, se on yksi tämän kesän suosikeistani. Voikohan sen jotenkin saada säilymään myös ensi vuoteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Mutta onpa se vaan ihanaakin seota puutarhoilla ja myymälöissä. Onpahan tullut inspiroiduksi :)

   Aion laittaa oman apilani kellariin. Ja jos kerkeän, niin hajotan sen, ja laitan osan maahan ihan vaan kokeen vuoksi.

   Poista
 6. Juuri sopivan värikästä ja niin kaunista! Tuossa käy helposti niin, ettei vieraat pääse ihastukseltaan ovensuuta pidemmälle :) Tuo apila on niin herkkä ja herkullinen! Kiva kuulla, miten talvehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä on rappusilla vieraiden kanssa istuskellessa :) :)

   Raportoin apilan talvielosta.

   Poista
 7. Kiitos inspiroivasta blogistasi !
  Osaatko neuvoa , miten toimia eukalyptuksen suhteen , jotta sen saisi menemään talven yli ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olepas hyvä :) Todella mukava kuulla, että on inspiraatioksi asti <3

   Minulla on nyt eukalyptuksia ekaa talvea Suomessa, joten kokemusta ei vielä ole. Omani meinaan laittaa kellariin, raportoin sitten täällä keväällä kuinka meni. Yhden otan varmasti sisälle, mutta epäilen, ettei menestys ole kovin pitkäikäistä..

   Poista
 8. Ei ollenkaan liian väritöntä. Juuri sopivasti kaikkea. Kaunis kokonaisuus. Ja tuota punalehtistä apilaa olen ihaillut ja aikomuksena on tänä kesänä laittaa pihalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan kyllä laittaa tätä kesäkukkavärimaailmaa tänä vuonna. Harmaat ja harmaanvihreän eri sävyt miellyttää edelleen silmää.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig