3. toukokuuta 2015

Puutarhan istutuspöydät

1. Hindö 78 x 82 / Ikea 2. Istutuspöytä  95 x 45 x 90 / Granit 3. Strömsö 90 x 80 x 55 / Hobby Hall 

Istutuspöytä on puutarhahommissa hyvinkin tarpeellinen kapistus. Siinä saa pidettyä ruukkuja järjestyksessä, multapussit ja työvälineet oikeissa paikoissa sekä istuteltua taimet ruukkuihin ja kylvettyä siemenet. Ja tietenkin se saisi näyttää kauniilta kokonaisuudelta. 

Keräsin yllä olevaan kollaasiin muutaman vaihtoehdon mitä tällä hetkellä on markkinoilla. Kunnon puutarhailijoille nämä ovat auttamattomasti liian pieniä, mutta puutarhassa pöytä siellä ja toinen täällä on myös hyvä vaihtoehto. Minulla on itselläni kunnon iso piste kasvihuoneen takana, mutta haluaisin tällaisen pienemmän lähemmäs terassia. Siinä saisi pidettyä asioita, joita tarvitsen ihan käden ulottuvilla jatkuvasti.

Iso ja ronski istutuspöytäni on rakennettu harkkojen päälle hieman katseilta piiloon. Harkkopilareiden väleihin saa mukavasti mm. multasäkit jemmaan. Multaa kun pitää olla koko ajan käytettävissä, ja säkkejä siis käyttövalmiina. Pöydällä mm. istuttelen kasveja uusiin astioihin ja kasvattelen perennoja. 

Istutuspöytävaihtoehtoja on monia vanhoista kaapistoista itsekyhättyihin kuormalavapöytiin ja kaupoista ostettuihin kokonaisuuksiin. Pinterestissä minulla on istutuspöytäboard, jota voi käydä vilkaisemassa, jos kaipailet pöytäinspistä. Lisäksi kannattaa käydä katsomassa Viherpeukaloiden Marian hyötytarhassa -blogia, jossa on kiva postaus puutarhan työpöydistä.

/Sanna
SHARE:

15 kommenttia

 1. Istutuspöytä olisi kyllä superhyödyllinen! Aina, kun leväyttää multapussin keittiön tasolle tuntee piston sydämessään, vaikka sitä onkin ihan vaan omassa keittiössä eikä mullan käsittely ole millään säädöksellä kiellettyä.

  Mutta pitäisikö istutuspöytä olla sisällä vai ulkona? Vai molemmissa? Maaliskuussa en totisesti halua heilua multapussien kanssa ulkona mutta nyt toukokuun tultua sisätiloissa huseeraaminen tuntuu liian sotkuiselta. Ja jos se on sisällä, virittelisikö sen kuraeteiseen, kodinhoitohuoneeseen vai varastohuoneeseen? (Ah, these first world problems...)

  Sini K.
  jolla alkoi soida Siskonpedin "mitä sullon pusseissa" päässä näiden pussipuheiden seurauksena
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kätevää, jos sisällä olisi niin paljon tilaa, että istutuspöydälle olisi oma paikka. Ehkä joskus, kun saan viherhuoneen sisätilojen yhteyteen, yeah right :)

   Poista
  2. No tämä kommentti ratkaisi melkein ensimmäisen istutuspöydän paikan: pitää väsätä se sinne alakerran varastovessaan, jossa olisi pysyvä paikka tarjolla. Mutta mitenkäs siellä sitten ottaa blogiystävällisiä paikkoja, kun tarjolla on vaan kaakeliseinää ja keinovaloa :) Suihku sentään löytyy putsaukseen ja lattiakaivo kans.

   Blogikuvia varten pitää laittaa toinen sitten ulos katokseen (väliaikaisesti, tietysti, kunnes grilli vie paikan), kolmas siihen keittiön tason ikkunan ääreen (koska on vaan niin terapeuttista katsella aurinkoa ja pitää sormet mullassa, viis hygieniasta), neljäs sisustuksellisuuden vuoksi kasvimaan ääreen... Mihinkäs vielä?

   Poista
  3. Kyllä paikoissa löytyy! Kuulostaa hyvältä tuo sisätilan pöydän paikka, olisikin tuollainen mahdollisuus. Ja juu, pöytä siellä, toinen täällä pitää tarhurin tyytyväisenä ja kamat aisoissa :)

   Poista
 2. Itselläni on tosiaan pöytä siellä ja toinen täällä, ja viimeksi tänään tuskailin miehelleni, että yksi vielä tarvittaisiin!:D Ihanan jämerä tuo sinun pöytäsi. Ja kiitos linkkauksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, niitä voi siis hyvällä omallatunnolla laittaa monta eli jokaiseen tarvittuun paikkaan ;)

   Poista
  2. Jep, kasvimaalla oma, kasvihuoneessa, terassilla jne. Ja ah, miten ihanan sisustuksellistakin se voi olla! :)

   Poista
 3. Itse tehdyssä on enemmän fiilistä;) Hieno pöytä sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, omissa kyhäelmissä on usein enemmän fiilistä :) Vaikka ostettukin alkaa pian näyttämään omantyyliseltä, kun se saa omat tarvikkeet syövereihinsä.

   Poista
 4. Olen ihmetellyt miten markkinoilla ei ole juuri ollut istutuspöytiä kuin vasta nyt. Mullakin on sellainen iso itsetehty viritys / rotisko, joka vetää sisäänsä kaiken ja tasoa riittää :D Lisäksi haluan tuo nätin Strömsön lähelle taloa / parvekkeelle. Noita pitäisi olla kyllä useampi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän nuo valmiit on pieniä kunnon pihapuuhissa, mutta ratkaisu onkin just monta pientä :) Ja onneksi on se isompi sitten niille muille kamoille!

   Poista
 5. Mä oon heikkona moniin puutarhaan liittyviin asioihin ja istutuspöydät on yksi mun heikkouteni. Tai ei mulla oo ku yks, mut selailen niitä pinterestissä ja netissä. Samoin kuin puutarhavajat, istuspöydät on niin inspiroivia. Mun istutuspöydän löydät: http://versojavaahteramaelta.blogspot.fi/2014/06/hassut-haaveet-toteutuu.html
  Mun lemppari noista kuvista on Strömsö.
  Ton postauksen puutarhavajasta (leikkimökistä) tulee sittenkin kesähuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat heikkoudet :) Liittyy puutarhahulluuteen...! Se on totta, että ne on hyvin inspiroivia, kun ne on laitettu omistajansa näköisiksi, ihan kuten sisustukset sisällä.

   Poista
 6. Ompa kauniita yksilöitä saatavilla. Sinun oma on melko ronski :)
  Itse tein omani vanhasta tiskipöydän kannesta, siitä on helppo pyyhkiä mullat sivuun.
  Liiterin esittelyssä näkyy pöydän aluetta hieman: http://puutarhaprojekti2.blogspot.fi/2014/07/liiteri.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, pöytä ajaa asiansa oikein hyvin, ja parasta on, että se on iso. Kovin kuvauksellinen ehkä ei, vaikkakin on siinä omaa tunnelmaa ja viehätystä.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig